[ x ]
!!! Zablokowałeś pokazywanie reklam !!!

Nasze forum utrzymuje się dzięki nim.

Latarka do schowka

Wszystko co dotyczy alarmów, centralnych zamków, oświetlenia itp.

Latarka do schowka

Post numer:#1  Postprzez Missiou » 29 cze 2010, o 17:38

Jeśli temat gdzieś był, to wybaczcie, ale niestety nie mam czasu przejrzeć wszystkich stron

Niedawno w me ręce wpadła biała latarka BMW do schowka. Wszystko pięknie, tylko nie wiem, gdzie się ją łąduje :D Po lewej stronie schowka jest taka jakby kieszeń, gdzie latarka pasuje jak ulał, ale nie ma tam żadnego wtyku do ładowania. Nad nią, w górnej części schowka, jest otwór i wygląda to tak, jakby przy zamykaniu klapy latarka się tam zanurzała. Problem w tym, że tam też niczego nie ma. Dostęp do otworu jest kiepski i nie mam jak zajrzeć, czy coś tam jest, natomiast po włożeniu tam ręki nie wyczułem niczego "podejrzanego" :( I teraz nie wiem... tam powinno coś być i ja tego nie mam, coś jest tam schowane i trzeba to wyciągnąć, czy też wtyk jest w zupełnie innym miejscu? Dodam jeszcze, że latarkę dostałem jako "stan nieznany", także nie mam pewności, że świeci:D Przynajmniej dopóki nie znajdę wtyku do ładowania.

Pomożecie?
Missiou

Post numer:#2  Postprzez Zwarciak » 29 cze 2010, o 18:06

zdemontuj plastik z lewej strony jak otworzysz schowek (jedna śrubka u góry i na dole plastowa też jest jedna ) i tam powinna być prostokątna kostka z dwoma pinami (dwa bolce)
Zwarciak
Stażysta

Moje BMW: 3xx
Nadwozie: Coupe
Silnik: M54B30
Instalacja LPG: NIE

Post numer:#3  Postprzez mck » 29 cze 2010, o 20:23

U mnie ta kostka siedzi w schowku (lewa strona przy tej tasiemce ograniczającej otwarcie) tylko jest "zaślepiona" fabrycznie kawałkiem gąbki:)
Obrazek
mck
Stażysta

Moje BMW:
Nadwozie: -------
Silnik:
Instalacja LPG: ---

Post numer:#4  Postprzez flyhaba » 29 cze 2010, o 22:55

u mnie też z lewej strony u dołu schowka są dwa bolce. W końcu wiem po co :)
flyhaba

Post numer:#5  Postprzez mariusz_ek » 30 cze 2010, o 00:10

a u mnie jest kosteczka w schowku tylko ucięte ma kabelki :( wie ktoś jak i gdzie to podłączyć? czy może po prostu plus do plusa; minus do masy?
mariusz_ek
Moderator

Moje BMW: e30
Silnik: M40B18
Kolejne BMW: e24
Silnik: M30B28

Post numer:#6  Postprzez mck » 30 cze 2010, o 01:27

mariusz_ek napisał(a):a u mnie jest kosteczka w schowku tylko ucięte ma kabelki :( wie ktoś jak i gdzie to podłączyć? czy może po prostu plus do plusa; minus do masy?

Na to wygląda. Wielkiej filozofii tam nie ma.. Ale aktualnie mam rozebrany schowek to może uda mi się jutro rzucić okiem i dać znać.
Obrazek
mck
Stażysta

Moje BMW:
Silnik:

Post numer:#7  Postprzez PR0ZAC » 30 cze 2010, o 01:39

mariusz_ek napisał(a):wie ktoś jak i gdzie to podłączyć? czy może po prostu plus do plusa; minus do masy?

Dokładnie tak samo jak akumulator pod prostownik ;]
PROZAC_PERFORMANCE@WP.PL
507-247-871

Obrazek

[center]SWAPY, Black Hella, polerowanie kloszy, regeneracja odbłyśników, chromowanie, cynkowanie. Zapraszam :)[/center]
PR0ZAC
Inżynier

Moje BMW: 328
Nadwozie: Sedan
Silnik: M52B28
Instalacja LPG: TAK

Post numer:#8  Postprzez Trebor » 30 cze 2010, o 06:58

U mnie też po lewej stronie schowka :D
Trebor

Post numer:#9  Postprzez mariusz_ek » 30 cze 2010, o 09:12

no to pozostaje mi dorwać jeszcze tylko latareczkę :) o sprawną raczej trudno ale gdzieś tutaj jak się nie mylę było jak ją przerobić by znów zaświeciła :)

a wie ktoś czy te latarki z nowszych modeli bmw (te czarne), których na alledrogo trochę jest, będzie pasowała jako zamiennik? czy może różnią się tylko kolorem?

ewentualnie można by spróbować reanimować taką białą wrzucając jej aku z czarnej :) tylko ciekawe czy by pasowały
mariusz_ek
Moderator

Moje BMW: e30
Silnik: M40B18
Kolejne BMW: e24
Silnik: M30B28

Post numer:#10  Postprzez Missiou » 30 cze 2010, o 09:33

Dzięki chłopaki :) W dalszej części dnia, jak znajdę trochę czasu, zejdę do garażu i podłubię, może znajdę ten kabelek.

Co do białej i czarnej latarki, wydaje mi się, że nie są zamienne. Chociażby z takiej prostej przyczyny, jak różny rozstaw otworów do ładowania. O żadnej przejściówce mi nie wiadomo
Missiou

Post numer:#11  Postprzez mck » 30 cze 2010, o 11:29

mariusz_ek napisał(a):no to pozostaje mi dorwać jeszcze tylko latareczkę :) o sprawną raczej trudno ale gdzieś tutaj jak się nie mylę było jak ją przerobić by znów zaświeciła :)

a wie ktoś czy te latarki z nowszych modeli bmw (te czarne), których na alledrogo trochę jest, będzie pasowała jako zamiennik? czy może różnią się tylko kolorem?

ewentualnie można by spróbować reanimować taką białą wrzucając jej aku z czarnej :) tylko ciekawe czy by pasowały

Wszystko było na forum;) Poszukaj w złotej rączce opisu (chyba) Kemota324 jak zregenerować tą latareczkę. A jak nie to w ASO powinna kosztować coś koło stówki (też było na forum)
Obrazek
mck
Stażysta

Moje BMW:
Silnik:

Post numer:#12  Postprzez ReNOz » 8 lip 2010, o 23:21

Odświeżę nieco temat, może komuś się przyda w przyszłości, wygląd latarki i jej miejsce w schowku:

Obrazek Obrazek
"Kiedyś auta miały duszę, zrobione były z metalu, a plastiku używano do wysadzania mostów"

Moja e30: http://bmw-e30.pl/viewtopic.php?t=9929

www.zywiecinfo.pl
ReNOz
Inżynier

Moje BMW:
Silnik:

Post numer:#13  Postprzez Missiou » 9 lip 2010, o 08:02

A wtyk do ładowania? :) Szukałem go ostatnio wg instrukcji, ale średnio mi to wychodzi. Byłbyś tak dobry i zrobił zdjęcie?: A) miejsca, gdzie jest lub skąd się ten wtyk wyciąga, B) wtyku, bo nawet nie wiem, jak on wygląda i czego na dobrą sprawę mam szukać
Missiou

Post numer:#14  Postprzez flyhaba » 9 lip 2010, o 09:47

tak to wygląda u mnie
Obrazek
flyhaba

Post numer:#15  Postprzez Missiou » 10 lip 2010, o 09:01

Kurcze, nie mam tam takiego wtyku, a jedynie pusty otwór :(
Missiou

Następna strona

Powrót do Elektryka & Oświetlenie