skiper napisał(a):a czy mi bedzie obcierala?7szerokosci i et37 15"
ja nie pamiętam co to za felga była taka z kołpaczkami opla(krzyże), ale z przodu nie mogłem nawet założyć dobrze, ale pewnie jakieś dystanse czy coś załatwią sprawę.
Pod względem otworu centrującego to na siłę Ci wejdzie, ale nieco się zniszczy felga przy otworze. Za pierwszym razem możesz mieć problem, żeby zdjąć koło! Piszę z doświadczenia. Miałem od jakiegoś Opla felgi 16"
pisma procesowe, podania/wnioski, ubezpieczenia, odszkodowania
a czy kazda szerokosc felgi ma swoje et..np et 30 w 14" jest takie same jak et 30 w 15" czy to jakas roznca miedzy rozmiarami szerokosci jest?moze glupie pytanie no ale nie wiem jak jest
[ Dodano: 12-07-2010, 15:08 ] i jak wyglada sprawa z obcieraniem o nadkola?opona to 195/60r15 jak sprawdzalem to przy 65 przy skrecie kierownica mocno tarlo
Post numer:#10przez neophyte » 12 lip 2010, o 16:43
skiper ET jest takie samo bez względu na rozmiar felgi( 14, 15 czy 16' ). różnica może wynikać jedynie z kształtu felgi no i szerokości oczywiście. jakby co to wystarczy zastosować dystanse co do obcierania opony to zależy jakie ET ma felga i właśnie profil. im większy balon tym większe prawdopodobienstwo obcierania.
Post numer:#12przez neophyte » 12 lip 2010, o 22:29
jak na moje to również może przycierać bo zbyt dużej różnicy nie będzie. to ET jet trochę za duże. nie lepiej byłoby znaleźć felgi z mniejszym ET ? no chyba że się upierasz to załóż choć 20 mm dystansu. śruby oczywiście dłuższe niż dotychczasowe.