Nasze forum utrzymuje się dzięki nim.
Dodaj BMW-e30.PL do wyjątków w programie blokującym reklamy!

sterowanie hydrauliką i dlatego taka padaka. Sam motor, w sensie trwałości, nie jest jakiś ułomny. Gdyby chodził jak M43 nikt by psów nie wieszał. Pasek to żadna wada, w wielu nowoczesnych motorach jest pasek. Walczyłem z tym motorem w dwóch sztukach i mam swoje teorie temat tego klekotania, ale długo by pisać. Temat nie wiem czemu ma służyć? Żeby chociaż jakaś przegazówka przy silniku. Niedługo daję jeszcze jedną szansę bocianowi. Zrobię głowicę, udrożnię kanałki olejowe i zobaczymy co to da.bez urazy, ale M40 to chyba najwieksza kupa jaka wyprodukowało MBW,
M10 było o klase solidniejsze
pozdro
. A np M20 to co nie lubi sobie poklepać? Bo z tego co wiem to lubi.KędziorCG napisał(a):ja na twoim miejscu skierował bym sie ku dzwigienka popychacza i peskom na sam poczatek oczywiscie od m43
Skipper9195 napisał(a):A np M20 to co nie lubi sobie poklepać? Bo z tego co wiem to lubi.
pawels5 napisał(a):Wystarczy popatrzeć pod dekiel w przeciętnym M40, syf czarny, nagar pomarszczony, skoksowany olej. Takie są efekty olewania wymiany oleju. Gwarantuję wam, że gdyby popychacze nagle zaczęły działać poprawnie, tzn. nie uginały się pod naciskiem, to nawet ze zjechanymi dźwigienkami, wałkiem i pastylkami silnik chodziłby cicho.
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości