Nasze forum utrzymuje się dzięki nim.
Dodaj BMW-e30.PL do wyjątków w programie blokującym reklamy!

nowak napisał(a):Do silnika dostałem przepływomierz z końcówką 090. Nie posiada ona zaślepki na imbusie. Czyli coś już ktoś kombinował... Czy wie ktoś na ile ta śruba powinna być rozkręcona od pełnego skręcenia
Jakby ktoś zobaczył z ciekawości co ma wybite przy przepływce w 2.5 końcówka 090.pk999 napisał(a):lincoln napisał(a):Tą śrubka o i le dobrze pamiętam ustawia się obroty biegu jalowego!
nie.

Pawian napisał(a):a jak to regulować? na słuch czy pod kompem czy z jakimś czujnikiem spalin czy coś? GBo mi na bank to źle działa plus nieraz pluje paliwem z rury
nowak napisał(a):Jasne, że tym zajmuje się ECU... ale jak nie dostanie optymalnej dawki tlenu to żadne układy scalone nie pomogą by dopalić spaliny
pk999 napisał(a):Pawian napisał(a):a jak to regulować? na słuch czy pod kompem czy z jakimś czujnikiem spalin czy coś? GBo mi na bank to źle działa plus nieraz pluje paliwem z rury
jeśli jest tragicznie przelany to trzeba zacząć od regulacji klapki przepływomierza a poźniej dopiero śrubowanie. za odpłatą diagnosta to uczyni z pomocą analizatora spalin.
można też to całkiem nieźle zrobić z nawet marnym pojęciem o robocie na węch i oceniając zachowanie silnika.
Powrót do Układ paliwowy & Spalanie
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość