[ x ]
!!! Zablokowałeś pokazywanie reklam !!!

Nasze forum utrzymuje się dzięki nim.

KLATKA BEZPIECZENSTWA

Wszystko związane z modyfikacjami wyglądu zewnętrznego jak i wewnętrznego

Post numer:#46  Postprzez high-tech » 29 cze 2010, o 13:45

X_E_O_N napisał(a):a jak zrobisz pelna klatke tak zeby byly siedzenia z tylu ??? jak beda siedzenia tzn ze klatka jest niezgodna z zalacznikiem J a tym samym pozbawiona wszelkiego bezpieczenstwa

rolbar i dachowanie prawdopodobnie i wszystko zalezy od tego jak bedzie sie krecic w najgorszym przypadku rolbar przelamie sie do przodu auta poniewaz nie jest niczym podparty

Mój rollbar jest skręcany dodatkowo do budy w miejscu mocowania pasów - na słupkach :P

pozdro
high-tech
Student

Moje BMW: e3x
Nadwozie: Coupe
Silnik: m70b50
Instalacja LPG: NIE
Silnik: MxxBxx

Post numer:#47  Postprzez X_E_O_N » 30 cze 2010, o 08:05

heh wariacie :P

ja nie mowie ze klatka jest zajebista a rollbar do :cen: kazdemu sie podoba co innego nie kazdy chce miec ciasno w aucie ja tylko mowie o bezpieczenstwie i to wszystko a podobac nie podobac kwestia gustu ale lubie szczerosc i wole jak ktos napisze ze chce klatke a stac go tylko na rollbar niz ze rollbar jest mega zajebisty kozak itp. tak jak to bylo z kujonem na syndykacie jak twierdzil ze TAT i KW to jest taki sam gwint tylko rozni sie cena ale jak juz lajza kupila KW to twierdzi ze lepszego nie ma i absolutnie tutaj do nikogo nie pije !!!!!
X_E_O_N

Post numer:#48  Postprzez zulus635 » 21 sie 2010, o 02:21

nie wolno jezdzic po drogach z klatka nawet jak jest homologacja fia
zulus635

Post numer:#49  Postprzez lukasz22r » 21 sie 2010, o 14:16

zulus635 napisał(a):nie wolno jezdzic po drogach z klatka nawet jak jest homologacja fia

Skąd niby takie info? :duh: A rajdówki to co? Przecież też są rejestrowane normalnie..... Masz wpis w dowodzie że jest klatka i tyle.....
lukasz22r

Post numer:#50  Postprzez Enzo » 21 sie 2010, o 21:00

lukasz22r napisał(a):
zulus635 napisał(a):nie wolno jezdzic po drogach z klatka nawet jak jest homologacja fia

Skąd niby takie info? :duh: A rajdówki to co? Przecież też są rejestrowane normalnie..... Masz wpis w dowodzie że jest klatka i tyle.....

Nie ma wpisu.
Tylk ojest to po prostu inny typ pojazdu
Obrazek
Enzo
Stażysta

Moje BMW:
Nadwozie: -------
Silnik:
Instalacja LPG: ---

Post numer:#51  Postprzez Zwarciak » 21 sie 2010, o 21:46

http://www.youtube.com/watch?v=Uvo4pjYay_A

on też daje homologacje dla E30 :cool2:
Zwarciak
Stażysta

Moje BMW: 3xx
Silnik: M54B30

Post numer:#52  Postprzez X_E_O_N » 22 sie 2010, o 13:02

jest wpis w dowodzie rejstarcyjnym ( wszystko zalezy od diagnosty) ze auto jest dwuosobowe i ze zamontowano wewnetrzne wzmocnienie karoserii !!!! i wolno jezdzic po drogach tak jak kazdym innym pojazdem

[ Dodano: 22-08-2010, 13:06 ]
Zwarciak napisał(a):http://www.youtube.com/watch?v=Uvo4pjYay_A

on też daje homologacje dla E30 :cool2:

nie za bardzo wiem do czego pijesz :) ale niestety na (cenzura) roll bary nie ma homologacji i nie bedzie wiec nie mozna takim pojazdem poruszac sie po drogach publicznych wedlug polskich przepisow
X_E_O_N

Post numer:#53  Postprzez Zwarciak » 22 sie 2010, o 14:00

X_E_O_N napisał(a):
nie za bardzo wiem do czego pijesz :)

taki żart to był , ale jak na jego waruki to ładnie to paskładal i pospawal w E30
Zwarciak
Stażysta

Moje BMW: 3xx
Silnik: M54B30

Post numer:#54  Postprzez zulus635 » 23 sie 2010, o 19:59

rajdowki maja ksiazke sportowa , wszystko co jest wpisane w dowodzie musi miec homologacje drogowa czyli E1 a nikt kto robi klatki w polsce nie da takiej homologacji
zulus635

Post numer:#55  Postprzez lukasz22r » 24 sie 2010, o 00:04

zulus635 napisał(a):rajdowki maja ksiazke sportowa , wszystko co jest wpisane w dowodzie musi miec homologacje drogowa czyli E1 a nikt kto robi klatki w polsce nie da takiej homologacji

Kolego jak chcesz klatkę to przedzwoń do tej firmy to Ci wszystko wytłumaczą, pozdrawiam
http://www.ireco.com.pl/index.php?ireco=firma
lukasz22r

Post numer:#56  Postprzez X_E_O_N » 24 sie 2010, o 22:25

to bardzo dziwne ze nie daja bo ja posiadam homologacje drogowa kolejny doswiadczony sie znalazl !!!!!
X_E_O_N

Post numer:#57  Postprzez MrUw@ » 24 sie 2010, o 22:46

jakk firma wystawi odpowiedni papier pojedizesz do diagnosty on sie pod tym podpisze to majac w dowodzie rej wbite wewnetrzene wzmocnienie... nikt niezabroni latac ci z klatka po drogach... tyle bo wszystko bedzie w papierach i bedzie legalnie... ale druga sprawa o wygode i komfort i sens jazdy z klatka na codzien...
MrUw@

Post numer:#58  Postprzez zulus635 » 26 sie 2010, o 22:08

nie mowie ze jestem doswiadczony tylko mam problem z klatka i pisze co mi diagnosci i gliniarze mowia
zulus635

Post numer:#59  Postprzez X_E_O_N » 27 sie 2010, o 08:14

tutaj ewidentnie widac ...............

wszystko zalezy od diagnosty masz na swoja klatke certyfikat i tabliczke znamionowa ?????
X_E_O_N

Post numer:#60  Postprzez Prins » 11 wrz 2011, o 22:03

Panowie moglby ktos podac wymiary rollbara najlepiej jakis rysunek z wymiarami
Damian
Prins
Inżynier

Moje BMW:
Nadwozie: -------
Silnik:
Instalacja LPG: ---

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Modyfikacje