[ x ]
!!! Zablokowałeś pokazywanie reklam !!!

Nasze forum utrzymuje się dzięki nim.

WTRYSK

Wszystko co jest związane z układem zasilania, instalacje LPG itp.

WTRYSK

Post numer:#1  Postprzez styling79 » 2 lis 2007, o 23:59

Witam szanowne spoleczenstwo .
Mam pytanko tego typu czy do silnika m10b18 na gazniku mozna zalozyc wtrysk
styling79
Student

Moje BMW:
Nadwozie: -------
Silnik:
Instalacja LPG: ---

Post numer:#2  Postprzez jackx-36 » 3 lis 2007, o 00:02

mozna .
potrzebne : cały kolektor dolotowy z osprzętem , wiązka elektryczna i komputer sterujący
jackx-36
Profesor

Moje BMW:
Silnik:

Post numer:#3  Postprzez styling79 » 3 lis 2007, o 00:09

Czyli do zrobienia , a znasz moze kogos kto pomugl by mi w tym bo ja w tego typu sprawach jestem zielony
styling79
Student

Moje BMW:
Silnik:

Post numer:#4  Postprzez Arczi e30 » 3 lis 2007, o 07:27

teee styling zmieniasz gaznik na wtrysk bo pewnie 2BE padł :twisted:

no wiec tak bedziesz musiał zrobic nastepujace rzecz ..
- potrzebna ci głowica z kolektorem wydechowym i dolotowym wtryski w m10 wchodzą w kolektor dlatego potrzebujesz kompletnego .. głowica jest inna bo pompa w m10 napedzana jest przez wałek
- cała instalacja L-Jetronika z komputerem
- pompka paliwa pod próg albo w bak

Ci powiem szczerze to ja bym sie nie bawił w taka brzydką zabawę jak ty chcesz .. szczegolnie że kompletny m10b18 na wtrysku kosztuje pare zł ... kupisz za 700 bez problemu .. a zostanie ci twoj na opchniecie na częsci .. ogolnie jest spoto zabawy a tak w rzeczywistosci wymieniasz wszystko tylko blok ci zostaje ..

Na początku przyjełem że chodzi ci o gaznik .. ale może chodzi ci o moc .. mysle ze tak naprawde napierdzielisz sie i wydasz prawie tyle pieniazków że kupiłbys 2,0 R4 m10b20 czyli jedyne 2 litry w 4 cylindrach BMW .. mozna tez kupic tanio, choc głownie wtedy kiedy ktos nie wie co to jest ... i masz prawie 130KM i ganiasz 6-cio cylindrówki a zawsze mozesz wkrecac że to 1,8
Obrazek
Gites majonez :D
Arczi e30
Profesor

Moje BMW: 32xx
Nadwozie: Sedan
Silnik: mxxbxx
Instalacja LPG: NIE

Post numer:#5  Postprzez styling79 » 3 lis 2007, o 09:46

Tego nie wiedzialem Arczi e30 ale nie jestem obstukany bo moja bunie mam od niedawna i dopiero raczkuje .
styling79
Student

Moje BMW:
Silnik:

Post numer:#6  Postprzez Arczi e30 » 3 lis 2007, o 10:43

słuchaj dalej nie napisałeś oco ci chodzi .. czy auto jezdzi czy musisz je zrobić naprędce ..

bo jesli chodzi o tak smieszny przyrost mocy jaki chcesz uzyskac przez założenie wtrysku to niema sensu ..

juz fajniejsza opcja to podwójny poziomy gazniczek Webera model np. 45 DCOE .. uzyskasz spokojnie przy dobrym wystrojenie te 100pare KM i nie bedziesz sie babrał .. wiesz bo m10 jest silnikiem naprawde tuningowalnym ... z tym że też niezwykle drogim w tuningu .. a i tak zawsze wychodzi z tego pasztet bo nowe POLO z silnikiem 1,8 wciagnie cie na skrzyzowaniu ..

majac e30-tke z m10 mozna zrobic fajnego klasyka z fajnym wygladem pod maska majac te gazniczki z fajnymi nakładkami z filtrami .. no i poprawic jej osiagi, do poziomu dajmy na to 1,8 m40

Jakbys chciał coś wiecej sie dowiedziec nt tych gazniczków na zdaje sie ze pisałem juz na tym forum o nich ...

Ale wiem jedno .. znam troszke ten temat bo 2 razy do niego podchodziłem .. i powiem ci ogolnie że temat nie warty świeczki, lepiej kupic juz cos mocniejszego .. moze nie juz za tydzien, ale sobie pojezdzic i cos tam kombinowac na boku :)
Obrazek
Gites majonez :D
Arczi e30
Profesor

Moje BMW: 32xx
Silnik: mxxbxx

Post numer:#7  Postprzez styling79 » 4 lis 2007, o 03:03

Dziekuje panowie nie mam to jak fachowe porady , wczesniej zastanawialem sie nad silnikiem M50B25 na 24 zaworach ale myslalem ze cos z tego silniczka uda sie cos wykrzesac wiem ze kolega w takim silniczku ma 270 kucykow sprawdzonych na hamowni .
styling79
Student

Moje BMW:
Silnik:

Post numer:#8  Postprzez Mauser » 4 lis 2007, o 04:18

Daj se spokój . . . . chyba ze walają Ci sie pieniądze pod szafkami . . .. . .
Potierdzi moja opinie każdy kto chciał robić stary motor. . . .
Mauser
Uczeń

Moje BMW: 325i
Silnik: a'la S52
Kolejne BMW: 320
Silnik: M47N2_

Post numer:#9  Postprzez Lord Lukasz » 6 lis 2007, o 09:47

Witam, jak włożyłem do swojej byłej 2.3 to wysyłałem kolesiowi jakiemuś graty na takiego właśnie moda bo miałem na częsci m10 no i tak jak napisał kolega Arczi roboty więcej niż przy zmianie całego silnika, do wymiany praktycznie cała góra czyli głowica z kolektorem, wtryskami i całą wiązką elektryczną + pompa paliwa elektryczna + puszka z filtrem powietrza prostokątnym...
Jak ktoś chce mieć klasyczny silnik to m10 niezaleźnie czy na wtrysku czy na gaźniku takim jest a jak czeba mocy troche to za 1000zł można kupić silnik m20
Lord Lukasz
Stażysta

Moje BMW: 330i
Nadwozie: Coupe
Silnik: M54B30
Silnik: MxxBxx

Post numer:#10  Postprzez styling79 » 6 lis 2007, o 22:11

Witam .
Na poczatku jak ja kupilem mocy wystarczalo mi w zupelnosci , ale z czasem jes malo wszyskiego co dobre .
Dzieki wam koledzy pojolem decyzje zmiana silniczka .
Wielkie Podziekowania Dla Wszystkich Zainteresowanych Tematem . :cool2: :tun:
styling79
Student

Moje BMW:
Silnik:

Powrót do Układ paliwowy & Spalanie