[ x ]
!!! Zablokowałeś pokazywanie reklam !!!

Nasze forum utrzymuje się dzięki nim.

temperatura zewnętrzna dziwnie sie zmienia

Wszystko co dotyczy alarmów, centralnych zamków, oświetlenia itp.

temperatura zewnętrzna dziwnie sie zmienia

Post numer:#1  Postprzez Globi » 3 paź 2007, o 00:58

Witam mam dziwny objaw w moim małym OBC temperatura zmienia sie gdy skręcam w lewo w prawo i prosto jest ok spada do - 14 i później podnosi sie aż do aktualnej temp i za każdym razem słyszę gong sprawdzałem wszystko łączy styki nie zaśniedziałe macie jakiś pomysł?

proszę bez odpowiedzi w stylu nie skręcaj w lewo
>>Kupię E30 2dPb<<
Globi
Moderator

Moje BMW: 3xx
Nadwozie: Coupe
Silnik: MxxBxx
Instalacja LPG: NIE

Post numer:#2  Postprzez Strzelba » 3 paź 2007, o 11:06

wymien czujnik
bo pewnie w nim sie cos spsulo i dlatego masz tekie dziwne odczyty
Nie zadawaj mi na PW pytań po co, dlaczego itp - nie odpowiem, a Ty dostaniesz bonusik. Forum jest do zadawania pytań!!!
NIE ODPISUJE NA PW DOTYCZĄCE DOSTĘPU DO GIEŁDY i SMSy chyba że chcesz bonusik

Czapki bejsbolówki z logo forum
Strzelba
Administrator

Moje BMW: 328iC
Nadwozie: Cabrio
Silnik: M52B28
Kolejne BMW: 318iS
Silnik: M42B18

Post numer:#3  Postprzez sowa.lbn » 7 lis 2007, o 00:59

mialem to samo ....kabelki ktorymi jest podpiety czujnik zniszczone zasniedzialy puznije szlak trafil :/
sowa.lbn

Post numer:#4  Postprzez Globi » 7 lis 2007, o 01:07

tylko jak zacznę grzebać pod kierownicą jest ok zrobiłem porządek z kablami ( pospinałem je) i teraz cały czas pokazuje -30 tylko nie wiem które kable są od tego komputerka i ida do czujnika czy tam masy wiec nie sądzę żeby to był czujnik a co do kabli to zaśniedziałe ale w którym miejscu bo przy wtyczce wyglądają ładnie nie widać żadnych oznak
>>Kupię E30 2dPb<<
Globi
Moderator

Post numer:#5  Postprzez guma » 7 lis 2007, o 21:26

Globi to prawie na 100% problem z kabelkami. Ja w poprzednim samochodzie miałem zwarcie i też -30 mi pokazywał. Musisz przejrzeć je szczególnie w miejscach gdzie może sie coś ruszać podczas skrętu kierownica. może gdzieś na podłużnicach. Niestety nie wiem które to są kabelki, musisz spróbować po nitce do kłębka. Na pewno łatwiej będzie od czujnika który znajduje sie we wlocie powietrza bo tam masz tylko te kable a pod deska jest ich troszkę więcej. :wink:
guma

Post numer:#6  Postprzez Globi » 8 lis 2007, o 13:52

no właśnie ale to jest widocznie to miejsce gdzie jest najwięcej kabli czyli pod kiera normalnie jakaś pierdoła ale takie mamy warunki już na zewnątrz a nie mam garażu ze na razie dam sobie spokój jak sie trafi jakieś miejsce gdzie będę mógł sobie pogrzebać to poszukam wiem że idą do zegarów te kabelki i na pewno do czujnika temp
>>Kupię E30 2dPb<<
Globi
Moderator

Post numer:#7  Postprzez Majkel82 » 8 lis 2007, o 18:49

Mam to samo, cały czas temp. -30 stopni. Ale ja obstawiam, że to wina czujnika a nie kabli, chyba, że samych połączeń kabli z czujnikiem. Dodatkowo jak jest mokro na dworzu to czujnik zwykle pokazuje dobrą temp. Więc pewnie coś nie styka, albo jest zaśniedziałe.
Majkel82

Powrót do Elektryka & Oświetlenie