[ x ]
!!! Zablokowałeś pokazywanie reklam !!!

Nasze forum utrzymuje się dzięki nim.

nie działa gong od temp.

Wszystko co dotyczy alarmów, centralnych zamków, oświetlenia itp.

nie działa gong od temp.

Post numer:#1  Postprzez mcken » 8 lis 2007, o 01:02

co może byc przyczyną, na komputerze pokazuje, że spadłoponiżej 3 albo 3,5 nie pamietam ale gongu nie słychać
mcken

Post numer:#2  Postprzez Iro » 8 lis 2007, o 10:46

musisz zdjąć pokrywę pod kierownicą i tam jest głośnik ... zobacz czy kabelki łączą może wypadł styk.... ewentualnie wcisnij MEMO.. na wyświetlaczu się pojawi ME...
Iro

Post numer:#3  Postprzez mcken » 8 lis 2007, o 18:12

Iro napisał(a):musisz zdjąć pokrywę pod kierownicą i tam jest głośnik ... zobacz czy kabelki łączą może wypadł styk.... ewentualnie wcisnij MEMO.. na wyświetlaczu się pojawi ME...

pod kierownica czy raczej tą osłonę w której jest zamontowana regulacja pochylenia świateł. bo tam mam jakieś 2 diwajsy do każdego z nich dochodzi prąd a dodatkowo do jednego jeszcze rurka gumowa
a co mi da wciśnięcie memo
mcken

Post numer:#4  Postprzez Iro » 8 lis 2007, o 18:26

Memo to jest właczenie sygnału godziny itd
Natomiast ta osłona co jest nad nogami i w niej jest głośnik..
Iro

Post numer:#5  Postprzez mcken » 8 lis 2007, o 22:48

Iro napisał(a):Memo to jest właczenie sygnału godziny itd
Natomiast ta osłona co jest nad nogami i w niej jest głośnik..

no dobra ale ja mam ten duży komputer i tam brak przycisku memo
mcken

Post numer:#6  Postprzez Iro » 8 lis 2007, o 22:49

co masz OBC I czy II-ten co wskazuje spalanie :?:
Iro

Post numer:#7  Postprzez mcken » 8 lis 2007, o 22:59

Iro napisał(a):co masz OBC I czy II-ten co wskazuje spalanie :?:

wskazuje spalanie
mcken

Post numer:#8  Postprzez Iro » 8 lis 2007, o 23:03

Jak pisałem na PW sprawdz czy nie jest kabelek uszkodzony. wiadomo może gdzieś przy OBC ja suwakami od nawiewu manewrowałeś to gdzieś mogło zerwać..
Iro

Post numer:#9  Postprzez mcken » 8 lis 2007, o 23:05

Iro napisał(a):Jak pisałem na PW sprawdz czy nie jest kabelek uszkodzony. wiadomo może gdzieś przy OBC ja suwakami od nawiewu manewrowałeś to gdzieś mogło zerwać..

pytanie jak tam się dostać czyli jak wyjąć komputer
mcken

Post numer:#10  Postprzez Iro » 8 lis 2007, o 23:11

Obadaj sobie w dzień, śrubokrętem płaski ramkę zdejmujesz, a reszta to zapinla z góry i z dołu też śrubokretem, mysle że głupi koleś to nie jesteś i jak się pogrzebierz troche to se poradzisz,
Ps. Głupi problem masz troche ale wiadomo 20 letnie auto czasami może kabelek sie przypalil czy przetarł, a ci nowi forumowicze zamiast szukac to piszą nowe tematy... niedługo będą się pytać w którą strone kręcić śrubę w kołach żeby ję odkręcić :P
Iro

Post numer:#11  Postprzez mcken » 10 lis 2007, o 16:17

Iro napisał(a):Obadaj sobie w dzień, śrubokrętem płaski ramkę zdejmujesz, a reszta to zapinla z góry i z dołu też śrubokretem, mysle że :cen: koleś to nie jesteś i jak się pogrzebierz troche to se poradzisz,
Ps. :cen: problem masz troche ale wiadomo 20 letnie auto czasami może kabelek sie przypalil czy przetarł, a ci nowi forumowicze zamiast szukac to piszą nowe tematy... niedługo będą się pytać w którą strone kręcić śrubę w kołach żeby ję odkręcić :P

dam se rade wolałem się tylko upewnić żeby jakiś plastików nie połamać
mcken

Post numer:#12  Postprzez Iro » 11 lis 2007, o 18:33

I co znalazles w czym trwi problem?
Iro

Post numer:#13  Postprzez mcken » 12 lis 2007, o 00:10

Iro napisał(a):I co znalazles w czym trwi problem?

nie miałem czasu rozbierać, nie sygnalizuje tez dźwiękiem że przekraczam ustawony limit prędkości, kurde żałuje że na spocie nie podmieniłem na chwile głośniczka od kogoś
mcken

Powrót do Elektryka & Oświetlenie