[ x ]
!!! Zablokowałeś pokazywanie reklam !!!

Nasze forum utrzymuje się dzięki nim.

Nie da sie wyregulowac CO

Wszystko co jest związane z układem zasilania, instalacje LPG itp.

Post numer:#16  Postprzez vmasher » 30 wrz 2010, o 17:10

wojtaq napisał(a):więc jeśli jest za słaba to jak może go zalewać ?

to ja już nie mam patentu :P

zmieniam jeszcze termostat, bo chyba cały czas jest otwarty - czy to może być przyczyna ?

bo już nie mam patentów - wszystko sprawne technicznie (chyba) i elektronicznie na pewno

dolot jest ori z m52b28 łącznie z puszką
wylot jest ori z M52B28 łącznie z katami
vmasher
Magister

Moje BMW:
Nadwozie: -------
Silnik:
Instalacja LPG: ---

Post numer:#17  Postprzez X_E_O_N » 30 wrz 2010, o 17:17

nie da sie regulowac M52 jak zalewa to albo czujnik temp. silnika albo lelace wtryski lub uszkodzony przeplywomierz nie wyjdzie na kompie

ja u siebie juz wyregulowalem i mam sklad mieszanki 1,5%
X_E_O_N

Post numer:#18  Postprzez vmasher » 30 wrz 2010, o 18:44

X_E_O_N napisał(a):albo czujnik temp. silnika albo lelace wtryski lub uszkodzony przeplywomierz nie wyjdzie na kompie

XEON jak się znasz na temacie to podpowiedz gdzie szukać najpierw

przepływka była już podmieniana i jest ok, czujnik temperatury raczej ok, bo daje wartości na sterownik (sprawdzane kompem) i żadnych błędów na sterowniku nie ma (oprócz klapki wydechu) :P

jak zbadać wtryski ?
vmasher
Magister

Moje BMW:
Silnik:

Post numer:#19  Postprzez X_E_O_N » 30 wrz 2010, o 19:10

:) sloiczki z podzialka pompa paliwa z regulatorem wyciagnac wtryski podac na wszystkie zasilanie zmierzyc ile wywalilo paliwa ale lepiej w razie czego sprawdzic ktora siweca ciemniejsza jest tam bedzie wiecej podawac paliwa obowiazkowo kompresja do zmierzenia i czy sa napewno dobre swiece ????
X_E_O_N

Post numer:#20  Postprzez vmasher » 30 wrz 2010, o 21:00

X_E_O_N napisał(a):sloiczki z podzialka pompa paliwa z regulatorem wyciagnac wtryski podac na wszystkie zasilanie zmierzyc ile wywalilo paliwa ale lepiej w razie czego sprawdzic ktora siweca ciemniejsza jest tam bedzie wiecej podawac paliwa obowiazkowo kompresja do zmierzenia i czy sa napewno dobre swiece ?? ??

jak podpinaliśmy pod kompa to wszystko chodziło prawidłowo, wszelkie parametry ok, sondy, cylindry itp. bez zarzutu

tylko coś z powietrzem pokazywało czy tam z temperaturą powietrza

jeszcze do wymiany jest termostat (jutro się tym zajmę, bo czasu brak), bo cały czas otwarty i silnik nie łapie optymalnej temperatury (max łapie 83,5)

czy to może być przyczyną zbyt bogatej mieszanki ? niedogrzany silnik ?

sterownik sprawdzany z 5 razy na komputerze, jak nie więcej i żadnych błędów oprócz klapki wydechu (o czym już pisałem)
vmasher
Magister

Moje BMW:
Silnik:

Post numer:#21  Postprzez X_E_O_N » 30 wrz 2010, o 21:39

termostat nie bedzie mial na to wplywu o ile dobrze dziala czujnik temp.

czy na kompie macie parametr plynnosc ukladu spalania mieszanki jest taka funkcja w inpa to wszystko powie
X_E_O_N

Post numer:#22  Postprzez vmasher » 30 wrz 2010, o 21:43

X_E_O_N napisał(a):termostat nie bedzie mial na to wplywu o ile dobrze dziala czujnik temp.

raczej działa dobrze, ale na 100% nie mogę potwierdzić - w każdym bądź razie błędu nie pokazuje

X_E_O_N napisał(a):czy na kompie macie parametr plynnosc ukladu spalania mieszanki jest taka funkcja w inpa to wszystko powie

prawdopodobnie mamy - na co zwrócić uwagę przy tym parametrze ?
vmasher
Magister

Moje BMW:
Silnik:

Post numer:#23  Postprzez X_E_O_N » 30 wrz 2010, o 22:09

jak najmneijsze wartosci na wszystkich 6 cylindrach i czym wieksza liczba rozniaca sie od pozostalych na danym cilindrze tym bardziej niedopalona mieszanka w tym cylindrze
X_E_O_N

Post numer:#24  Postprzez vmasher » 30 wrz 2010, o 22:12

X_E_O_N napisał(a):jak najmneijsze wartosci na wszystkich 6 cylindrach i czym wieksza liczba rozniaca sie od pozostalych na danym cilindrze tym bardziej niedopalona mieszanka w tym cylindrze

to już wiem o co chodzi, sprawdzane było to na cylindrach i prawie takie same wartości były na każdym garku

kolega od kompa mówił że wszystko prawidłowo
vmasher
Magister

Moje BMW:
Silnik:

Post numer:#25  Postprzez X_E_O_N » 30 wrz 2010, o 22:25

wiec musi byc dobrze :) nie ma innego wyjscia jesli wartosci sa w miare jednakowe i niskie to jest ok albo nie dopala katalizator albo cos nie tak z analizatorem spalin
X_E_O_N

Post numer:#26  Postprzez Grzesiek_boss » 30 wrz 2010, o 23:35

Podłacze sie do tematu. W moim M20 oryginalnie nie ma sondy lambda, lecz sa barany i mam wkręcona sonde. Niedawno zmieniałem przepływomierz. Teraz czuć z wydechu nie spaloną mieszankę. Czy można wpiąć miernik w sondę i ustawić tą śrubką na przepływomierzu skład CO w spalinach. Chodzi o to czy można to zrobić samemu, czy trzeba wybrać sie na stację diagnostyczną? Jesli można samemu to prosiłbym o podanie zakresu wartości w jakich ma pracować sonda, przy poprawnej zawartości CO w spalinach. Pozdro!
Grzesiek_boss
Uczeń

Moje BMW:
Silnik:

Poprzednia strona

Powrót do Układ paliwowy & Spalanie