[ x ]
!!! Zablokowałeś pokazywanie reklam !!!

Nasze forum utrzymuje się dzięki nim.

Problem z odpaleniem M20B20

Wszystko co jest związane z układem zasilania, instalacje LPG itp.

Problem z odpaleniem M20B20

Post numer:#1  Postprzez PlayaM3 » 4 wrz 2010, o 23:16

Od 3 dni mam taki problem z moim m20b20 :

Po nocy i tylko po nocy przy pierwszym odpaleniu nie da rady odpalic auta na benzynie krece krece i nic jakby nie dostawal paliwa.Wystarczy że odpale na krótko na lpg i odrazu zgasze no i moge juz bez żadnego problemu odpalić na benzynie.

Jeśli ktoś wie co to może być ma u mnie krate piwa!;)POMOCY!!!

Do znawców:
Czy może to byc wina uszkodzonego przepływomierza?
Czy może to być wina tego że pompa przy odpalaniu podaje za małe ciśnienie a potem juz podaje normalne?
Ostatnio edytowano 4 wrz 2010, o 23:32 przez PlayaM3, łącznie edytowano 1 raz
PlayaM3

Post numer:#2  Postprzez seba316i » 4 wrz 2010, o 23:23

sprawdź czy świece są mokre - jeśli tak to znaczy że paliwko idzie może iskre gdzieś gubi... potem już normalnie odpala jak należy przez cały dzień?
seba316i

Post numer:#3  Postprzez PlayaM3 » 4 wrz 2010, o 23:24

Świece wymieniłem na nowe wczoraj - bez zmian!
Tak potem odpala normalnie cały dzień!
PlayaM3

Post numer:#4  Postprzez Arczi e30 » 5 wrz 2010, o 08:54

może to przez jakiś spadek napięcia, który pojawia sie przez noc, tak jest .. hmm ciężka sprawa, może to wina komputera i odpala bez ssania ..

napisz jeszcze jaki masz ten silnik m20 na jetronicu czy motronicu .. bo nie masz opisu jakie masz auto i z ktorego roku .. na jetronicu masz wtryskiwacz rozruchowy i jesli masz własnie ten starszy m20 to moze być jego wina .. ale pewnie masz motronica jak masz e30 po 1987r

wina przeplywki to na pewno nie jest bo by tak robil na bezynie cały czas, a nie tylko po dłuższym postoju np. w nocy
Obrazek
Gites majonez :D
Arczi e30
Profesor

Moje BMW: 32xx
Nadwozie: Sedan
Silnik: mxxbxx
Instalacja LPG: NIE

Post numer:#5  Postprzez PlayaM3 » 5 wrz 2010, o 10:40

89 rok motronic
PlayaM3

Post numer:#6  Postprzez Paul » 5 wrz 2010, o 16:21

o ile się nie mylę pompa ma jednakowe ciśnienie cały czas.

Często jeździsz na benzynie, czy tylko odpalasz? kiedy ostatnio wlewałeś coś do baku?

W autach z LPG są kłopoty z gwarancjami na pompy bo jak paliwo stoi w baku długo to wytrącają sie z niego związki które zanieczyszczają pompę, filtr i same przewody, może masz zapchany filtr czy pompę i sama nie daje rady ruszyć ?
Paul
Profesor

Moje BMW: 320i
Nadwozie: Cabrio
Silnik: M20B20

Post numer:#7  Postprzez cedro23 » 5 wrz 2010, o 20:38

u mnie w moim M50B25 jest to samo, wydaje mi sie że gdzieś paliwo musi ci cofać i dlatego jest problem z odpaleniem. Do tego dochodzi jeszcze sprawa taka że pompka w E30 załącza się dopiero po rozpoczęciu kręcenia rozrusznikiem a nie po przekręceniu kluczyka :evil: zastanawiam sie teraz czy jest to wina jakiejś nieszczelności w układzie paliwowym która to powoduje że paliwko gdzieś schodzi i zanim popmka go napompuje to tak sie właśnie dzieje.
cedro23
Stażysta

Moje BMW: 318
Nadwozie: Coupe
Silnik: M50B25

Post numer:#8  Postprzez Selected » 6 paź 2010, o 16:32

Witam, mam podobny problem przy moim m20b27. A żeby nie zakładać nowego tematu piszę tutaj.
Tak więc mam problem z odpalaniem po dłuższym postoju, tak jakby nie dochodziło paliwo, albo nie wiem. Czy to może być coś z silnikiem krokowym? nieszczelny dolot? Ma ktoś jakiś pomysł co to w ogóle może być?
Selected
Student

Nadwozie: -------
Silnik: M30b35

Post numer:#9  Postprzez Arczi e30 » 6 paź 2010, o 16:40

zapala i gaśnie, czy wogóle nie chce zaskoczyć?

musisz się upewnić czy dostaje paliwo, bo jak nie dostaje to moze być pompa paliwa ..

upewnij sie czy dostaje czy nie i napisz czy zaskakuje, czy krecisz i nic się nie dzieje ..

jesli okaże sie że dostaje paliwa, sprawdz czy jest napięcie na cewke .. moze ci padł komputer tak jak mi ostatnio .. podaj wiecej informacji bo cieżko będzie znaleść problem przez forum podając tam nie wiele info ..

nieszczelny dolot hmm .. raczej nie predzej by falował na obrotach .. masz sama beznyne, czy benzyne i gaz ..
Obrazek
Gites majonez :D
Arczi e30
Profesor

Moje BMW: 32xx
Silnik: mxxbxx

Post numer:#10  Postprzez M-Technic2 » 6 paź 2010, o 16:46

to tylko moja sugestja ,ale ja bym sprawdzil regulator cisnienia , ewentualnie wiem ze jest tez jakis zawor na listwie wtryskowej i moze cos byc z nim
M-Technic2
Stażysta

Moje BMW:
Silnik:
Instalacja LPG: ---

Post numer:#11  Postprzez Selected » 6 paź 2010, o 16:51

Mam samą benzynę bez gazu.

Tak czasami załapuje na chwilkę na którymś cylindrze. A czasami w ogóle nic się nie dzieje. Ale jak już uda się odpalić to chodzi bez problemu i pali później od strzała i kręci się w pełnym zakresie obrotów. Tylko np. po 5-6 godzinach przychodzę do samochodu i jest znów zonk.
Tak obstawiłem dolot bo wiem, że może być on nieszczelny ale nie tworzyły to jakoś problemów nigdy.

Zobaczę dzisiaj jeszcze czy dobrze dostaję to paliwo.
Selected
Student

Post numer:#12  Postprzez maaaad » 7 paź 2010, o 07:55

M-Technic2 napisał(a):ale ja bym sprawdzil regulator cisnienia

Popieram.
maaaad
Magister

Silnik: M52B28

Post numer:#13  Postprzez mleszko » 7 paź 2010, o 09:40

Nie jestem pewien, ale w oryginalnej pompie paliwa był zawór, zapobiegający cofaniu paliwa. W zamiennikach chyba go nie ma. Tak czy inaczej warto zamontować sobie zawór zwrotny na wężu paliwa w komorze.
mleszko
Inżynier

Silnik: m20b20
Instalacja LPG: TAK
Kolejne BMW: 545i
Silnik: N62B44

Post numer:#14  Postprzez Selected » 8 paź 2010, o 18:12

A wiecie jak można sprawdzić ten regulator ciśnienia? Czy po prostu montaż nowego i sprawdzenie czy na nim odpali?
Selected
Student

Re: Problem z odpaleniem M20B20

Post numer:#15  Postprzez Karolradom22 » 15 paź 2010, o 22:48

PlayaM3 napisał(a):Od 3 dni mam taki problem z moim m20b20 :

Po nocy i tylko po nocy przy pierwszym odpaleniu nie da rady odpalic auta na benzynie krece krece i nic jakby nie dostawal paliwa.Wystarczy że odpale na krótko na lpg i odrazu zgasze no i moge juz bez żadnego problemu odpalić na benzynie.

Jeśli ktoś wie co to może być ma u mnie krate piwa!;)POMOCY!!!

Do znawców:
Czy może to byc wina uszkodzonego przepływomierza?
Czy może to być wina tego że pompa przy odpalaniu podaje za małe ciśnienie a potem juz podaje normalne?

Masz Kata ?
Karolradom22

Następna strona

Powrót do Układ paliwowy & Spalanie