[ x ]
!!! Zablokowałeś pokazywanie reklam !!!

Nasze forum utrzymuje się dzięki nim.

[e30]Gaśnie na zimnym i ogólnie zaczyna mnie wqr:/

Wszystko co jest związane z układem zasilania, instalacje LPG itp.

[e30]Gaśnie na zimnym i ogólnie zaczyna mnie wqr:/

Post numer:#1  Postprzez sebol » 29 paź 2010, o 22:52

Zagazowane m20, rzecz dzieje się prawie zawsze z rana po odpaleniu, odpalanie zawsze na benzynie. Po odpaleniu silnik nie chce się wkręcać, przerywa przy przygazowaniu tak jakby brakowało paliwa albo dopływało przerwami, pierwsze ruszenie- gaśnie- potem odpala z trudem. Na rozgrzanym silniku lepiej aczkolwiek czasami też się zdarza, częściej trudno odpala niż przerywa po odpaleniu i dodawaniu gazu. Wydaje mi się że spalanie benzyny jest zbyt duże, silny zapach niespalonego paliwa z rury, to samo czuć na gazie. Kable wn nowe, świece prawie nowe, dolot szczelny. Im zimniej tym gorzej to wygląda chociaż w ciepłe dni występuje ten sam problem ale nie z taką częstotliwością. Zanim zmieniłem kable wn na nowe było to samo, po zmianie się nie polepszyło. Plis o jakąś poradę bo powoli tracę cierpliwość do tej skorupy.
sebol

Post numer:#2  Postprzez jakubmw » 30 paź 2010, o 09:26

kopułka, palec, czujnik temperatury silnika, filtr paliwa, filtr gazu, uszkodzona przeplywka od strzałów gazu. jak konczyssz jazde przed nocnym postojem przelacz na benzyne niech troche sobie po pracuje
jakubmw
Uczeń

Moje BMW:
Nadwozie: -------
Silnik:
Instalacja LPG: ---

Post numer:#3  Postprzez Karolradom22 » 2 lis 2010, o 19:45

sprawdź wtryski czy nie są spalone końcówki często tak się dzieje od jazdy na gazie ;/
Karolradom22

Powrót do Układ paliwowy & Spalanie