Witam.
Chcialem dzis odpalic auto i nici tak dlugo krecilem az aku sie rozladowalo.I tu moje pytanie co moglo sie stac? ostatnio co prawda na paliwie cos dziwnie mi chodzil (nie chcial wchodzic na obroty) zas na gazie bez broblemu wszystko jak nalezy.Sprawdzalem pompe jest ok paliwo w baku tez mam ;P Bezpieczniki cale.Choc ostatnio przepalil mi sie od pompy.Gdzie jeszcze moge szukac przyczyny?Z gory dziekuje za odpowiedzi i pozdrawiam.
P.S. Jesli w zlym dziale to napisalem to prosze o przeniesienie
sprawdz komputer rozłączający wtryski ale znając zycie masz na przekaźniku mógł ci przymarznąć i wtrysków ci nie załącza jezeli masz emulator to poodpinaj wtryski i daj bezpośrednio jezeli stycznik (przekaźnik0 to tez spróbuj go na krótko daj foto silnika od strony pokrywy zaworów to będzie łatwiej. pozdrawiam
filtr paliwa byl jakis czas temu wymieniony dokladnie nie pamietam czy robilem to na wiosne czy na jesien zeszlego roku.Jutro zrobie foto silnika i wrzuce
Dzis udalo mi sie odpalic (po dlugim kreceniu) auto ale dziwnie sie zachowuje chwile chodzi po chwili gasnie lub tez jak chce dodac gazu to przy mniej wiecej 2tys obrotow zaczyna gasnac.I zauwazylem ze jak przekrece kluczyk w pozycje zaplony to slychac takie klikniecie jakby sie cos zalaczalo predzej nigdy tego nie slyszalem i jest to dosc glosne tak samo jak cofam kluczyk to tez ten klik.A czy moze miec cos z tym wspolnego stacyjka bo ostatnio mialem problem by wlozyc w nia kluczyk. Dodaje jeszcze fotki silnika moze malo widoczne bo robione juz po ciemku
Sprawdz pompe paliwa kolego - skoro mowisz ze ostatnio zjaral ci sie bezpiecznik znaczy ze cos tam sie dzieje. Auto z gazem wiec pompa napewno sporo stoi. Skoro na gazie pali to musi byc to problem z zasilaniem paliwem.
masz na przekaźniku wiec sprawdz taką kwadratową kosteczkę czarną przeważnie jest albo gdzieś dodatkowo dopięta pod maską lub przy kompie w schowku możliwe ze sie upaliła lub przyrdzewiało cooś i nie będzie ci przełączał na bene a jezeli to jest ok to zostaje ci pompa jak koledzy mówią