Nasze forum utrzymuje się dzięki nim.
Dodaj BMW-e30.PL do wyjątków w programie blokującym reklamy!
póki co spalanie w granicach 12l (miasto) heh trochę żłopie 
Renegat napisał(a):Aha jeszcze jak kiedyś kolega za mną jechał to stwierdził, że przy odcince strzela mi ogniem z tłumika...
? But w podłodze to wychodzi Ci 20l/100km. Myślę że po mieście przy normalnej jezdzie powinna wciągnąć jakieś 10-12 l/100 km.
Falconx napisał(a):Aha jeszcze jak kiedyś kolega za mną jechał to stwierdził, że przy odcince strzela mi ogniem z tłumika...
Jak jezdzisz do odcinki to co bys chciał . żeby ile paliła? But w podłodze to wychodzi Ci 20l/100km. Myślę że po mieście przy normalnej jezdzie powinna wciągnąć jakieś 10-12 l/100 km.
za to przy lekkiej jeździe te 12 litrów jest osiągalne w mieście, więc na 1.8 to baaardzo dużo. Sonda lambda to jedna przyczyna ale myśle ze 20/100 przy 1.8 byś nie osiągnął. Ja obstawiam komputer - koledze po swapie na 2.5 paliła 40/100 - podmienialiśmy co się da, przepłwyki, lambdy... a tu się okazało, że komp był uwalony i lał paliwa ile pompa pociągnęła
Poszukaj kogoś kto też ma m10b18 i podmień kompa, zrób 50 km i zobacz czy coś się zmieniło.Powrót do Układ paliwowy & Spalanie
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości