[ x ]
!!! Zablokowałeś pokazywanie reklam !!!

Nasze forum utrzymuje się dzięki nim.

Nie chce odpalic m20 b25

Wszystko co jest związane z układem zasilania, instalacje LPG itp.

Post numer:#16  Postprzez oscar43 » 3 gru 2010, o 17:44

Przekaznik podmienilem i nic to nie dalo.Jesli chodzi o pompe to na 100% jest sprawna bo ja niedawno wymienilem aby wykluczyc to dziwne zachowanie.Dzis po kilkunastu minutach walki odpalilo auto i zauwazylem ze to sdziwne zachowanie jest miedzy 1.5 a 4 tys obrotow.A moze poprostu to paliwo co mam w baku jest jakies nieteges.Kilku znajomych sie skarzylo ze na tej stacji tankowali co ja i tez im jakos dziwnie auta chodzily.Dzis zatankuje na innej stacji i pozniej napisze czy cos sie zmienilo.

[ Dodano: 03-12-2010, 22:10 ]
Chyba doszlismy do tego co to moze byc z kolega neophyte.Wydaje nam sie ze to wina czujnika temperatury (ten niebieski) bo po odlaczeniu wtyczki na tym czujniku auto zaczelo sie ladnie wkrecac na obroty.Dla pewnosci jutro sprawdze wszystko na zimnym sliniku.
Ostatnio edytowano 4 gru 2010, o 13:18 przez oscar43, łącznie edytowano 1 raz
oscar43
Student

Moje BMW:
Nadwozie: -------
Silnik:
Instalacja LPG: ---

Post numer:#17  Postprzez neophyte » 4 gru 2010, o 00:35

Adam popraw mój nick :cha: :D
faktycznie wychodzi na niebieski czujnik. po odpięciu z niego wtyczki obroty podeszly o około 200 i przestało telepać budą. do tego od razu wkręca się na obroty tak jak powinien :cool2: trzeba wymienić i będzie oki :jum:
neophyte
Profesor

Moje BMW: sc2
Nadwozie: Touring
Silnik: K4M 1,6
Instalacja LPG: NIE
Kolejne BMW: 740
Silnik: MxxBxx

Post numer:#18  Postprzez Slivak » 4 gru 2010, o 14:18

Tak przy okazji. Czy ktoś poza Boschem robi jeszcze czujniki do BMW? Chodzi mi konkretnie o termowyłącznik czasowy do m10, ten odpowiedzialny za rozłączanie wtryskiwacza rozruchowego. U mnie jest firmy VDO i jest uszkodzony.
Slivak

Post numer:#19  Postprzez oscar43 » 9 gru 2010, o 19:33

Czujnik wymienilem a nawet podmienialem piec roznych i obiawy wciaz te same... Juz niewiem co z tym zrobic... :mad2:
oscar43
Student

Moje BMW:
Nadwozie: -------
Silnik:
Instalacja LPG: ---

Poprzednia strona

Powrót do Układ paliwowy & Spalanie