[ x ]
!!! Zablokowałeś pokazywanie reklam !!!

Nasze forum utrzymuje się dzięki nim.

pomalowane felgi proszkowo , mozna polerowac?

Wszystko na czym sie toczą E30-stki

pomalowane felgi proszkowo , mozna polerowac?

Post numer:#1  Postprzez piti » 14 gru 2010, o 22:06

Witam, mam pytanie takie jak w temacie mam felgi pomalwoane proszkowo (wrociły z malowania) i sa takie jakby grudki na nich na czarnym lakierze, i mam pytanie czy moge normalnie na kostce zdjechac te grudki, syfki i pozniej normalnie przeleciec pasta polerska i polerowac? moze pytanie widac sie dziwne ale nie wiem jak lakeir proszkowy zareaguje na takie rzeczy? wiec na wszelki wypadek pytam sie Was :)
Prosze o pomoc
piti
Uczeń

Moje BMW:
Nadwozie: -------
Silnik:
Instalacja LPG: ---

Post numer:#2  Postprzez beem_e30 » 14 gru 2010, o 22:18

A były wcześniej piaskowane ,bo wiesz nie każdy wie jak piaskować felgi są rożni magicy od piaskowania i używają nie takich środków jakich trzeba i robią się wtedy takie kratery i malują odrazu na to zamiast to jakoś wygładzić papierkiem , bo jeszcze się nie spotkałem żeby po malowaniu proszkowym były jakieś grudki
beem_e30
Student

Moje BMW:
Silnik:

Post numer:#3  Postprzez piti » 14 gru 2010, o 22:35

tego juz nie iwem oddalem do normalnego zakladu, moze jakies wielkie nie sa ale mnie raza w oczy :) robilem zdjecie tego ale ciezko tak to uchwycic
piti
Uczeń

Moje BMW:
Silnik:

Post numer:#4  Postprzez Kuba-e21 » 14 gru 2010, o 23:51

Tak jak pisał kolega wyzej. Ty masz grudki zatem zostały niedostatecznie wypisakowane w miejscach gdzie alu sie utlenialo...
Kuba-e21
Stażysta

Moje BMW:
Silnik:

Post numer:#5  Postprzez piti » 15 gru 2010, o 19:37

da sie jakos na to zaradzic?
piti
Uczeń

Moje BMW:
Silnik:

Post numer:#6  Postprzez Kuba-e21 » 16 gru 2010, o 17:08

Teoretycznie nie powinno sie nic dziac jesli nie "przedziurawisz" powłoki lakieru proszkowego. Bo wtedy nie dostaje powietrza itd, a jak nie dostaje powietrza to nie ma utleniania, rdzy itd... Wiec delikatnie mozesz spróbowac, ale radził bym papierkami o bardzo wysokiej gradiacji czyli np 2000-2500 wodne... Pozdro
Kuba-e21
Stażysta

Moje BMW:
Silnik:

Post numer:#7  Postprzez piti » 16 gru 2010, o 19:11

wlasnie o taka odpowiedz mi chodzilo , sproboje to zrobic na kostce i delikatnie , dzieki :P jak co napisze jak wyszlo :)

edit:
bo bardzo prymitywnym polerowaniu jednego ramienia felgi tzn jeszcze nie jechalem papierem, wziolem pasta tempo na szpatce dla upewnienia sie i felga zrobila sie w tym miejscu matowa ;/
piti
Uczeń

Moje BMW:
Silnik:

Powrót do Felunek & Opony