[ x ]
!!! Zablokowałeś pokazywanie reklam !!!

Nasze forum utrzymuje się dzięki nim.

Brak świateł mijania i drogowych

Wszystko co dotyczy alarmów, centralnych zamków, oświetlenia itp.

Brak świateł mijania i drogowych

Post numer:#1  Postprzez Walldo » 20 lis 2007, o 13:14

Witam wszystkich być może ktos spotkał się z podobnym problemem i będzie w stanie mi pomóc. Otóż podpinałem ostatnio halogeny przeciwmgielne ( cała instalacja była fabrycznie ) dodałem przekażnik, niestety nie miałem włacznika i chcąc dociec czy dochodzi prąd zwierałem na krótko różne kombinacje styków przełącznika i teraz nie mam świateł mijania ani drogowych . Dodam że kierunkowskazy jakoś szybciej migają. Bezpieczniki, przekaźniki oraz żarówki są OK! Jeszcze taki szczegół jak włąłczam tył przeciwmgielny kontrolka na tablicy nie świeci chyba że zmniejsze pobór prądu i np. wyjme bezp. 1,2,13,14 od świateł drogowych i mijania i jeszcze wyjmę żarówkę z przecimgielnego tył to blado ale zaświeci
Walldo

Post numer:#2  Postprzez zuku » 20 lis 2007, o 15:08

moze cos padlo przy liczniku kiedys tez tak mialem ze zrobilem zwarcie grzebiac przy swiatlach i spalilem sciezke w liczniku i dodatkowo nie dzialal mi obrotomierz
zuku

Post numer:#3  Postprzez Walldo » 20 lis 2007, o 15:48

No nie brałem liczników pod uwage ale jak zapale to działają mi wszystkie łacznie z obrotomierzem. Sprawdzałem według jakiegoś poradnika gniazda przekaźników i jak połącze mostkiem styk 87 i 86 (no właśnie 86) to świeci mijania lewe ale pali bezpiecznik od prawego i świeci nawet bez zapłonu a na kombinacji 87 i 30 nic :mad2: może być gdzieś zwarcie przy kierownicy od strony zapłonu?? wszystkie 3 przekaźniki są se sobą skojażone K3 K4 K8 brakuje mi pomysłów. :(
Walldo

Powrót do Elektryka & Oświetlenie