[ x ]
!!! Zablokowałeś pokazywanie reklam !!!

Nasze forum utrzymuje się dzięki nim.

Ropa w benzynie

Wszystko co jest związane z układem zasilania, instalacje LPG itp.

Post numer:#16  Postprzez sylwek255 » 26 sty 2011, o 19:39

Także ja by dolał benzyny jak bym taka pomyłkę zrobił.
Kiedyś jak miałem WSK to specjalnie ropy do benzyny dolewałem aby było jak najwięcej do jeżdżenia :roll:
sylwek255

Post numer:#17  Postprzez FeelDy » 26 sty 2011, o 21:34

sylwek255 napisał(a):Kiedyś jak miałem WSK to specjalnie ropy do benzyny dolewałem aby było jak najwięcej do jeżdżenia :roll:

mały ot ale WUECHA zniesie wszystko :)

panowie nie obrażam jestem lekko przewrażliwiony na jej punkcie mam ją 2-gi miesiąc (czekałem 2 lata)wyszło mi kilka mniej lub bardziej poważnych spraw do naprawy i nie chce żeby coś więcej wyskoczyło :) np. w 2 mce zniknął mi z silnika olej [5W40] (z maks do min)i nie wiem czy mam gdzieś wyciek czy bydle go przepala (cieknie mi tez magiel płyny mogą się mieszać ciężko stwierdzić ) i czy uszczelniacze zaworowe poleciały czy bóg wie co jak jest zimno to zostawia za sobą chmurę biała+lekki błękit (para+spaliny) ale jak się zrobi cieplej (ok 10 stopni) to prawie nic z rury nie leci (mam jakąś pierdziawe z tyłu ala dtm z kwasa i myślę ze ilość wydobywających się oparów jest ustosunkowane od średnicy ruł [taka mała teoria]) do tego dyfer mi marudzi ;/ (mam gdzieś 2gi ale bez szpery i nie wiem czy sprzedać oba i kupić szperę :P czy na razie założyć 2 i ściągnąć szpere ze stanów za dobrą kasę)
idę Ją odebrać od mechanizatora zobaczymy co powie :D

bo widzicie na wyspie jestem sam i jedyne co mam to fora... ;/ jest 2 gości z forum w Londynie ale to kawał drogi ode mnie :( stąd czasem paranoiczne posty :)Tutaj nawet nie ma z kim pogadać o aucie :(.

ps. rozumiem tez ze w Polsce gdzie paliwo stoi ok 5pln było by szkoda :)[jak tam mieszkałem to miałem m40b18 LPG powered] ja place to samo (litr 1.27 funta) ale w sumie w przeliczeniu 1:1 zarobków i cen (dajmy na to 1000PLN do 1000Funtów) to płace 1/5 więc te 15 literków się przyda do czyszczenia klamotów :) bo benzyny ekstrakcyjnej się tu nie uświadczy :)a mydłem nie bałdzo ;]
swiec panie nad jej dusza
Obrazek
!!! czas dopieszczania :D!!!
FeelDy
Stażysta

Moje BMW:
Nadwozie: -------
Silnik:
Instalacja LPG: ---

Post numer:#18  Postprzez mariusz_ek » 26 sty 2011, o 23:24

szajbaa napisał(a):Mariuszek wieksze ON sa tylo TIR a wszystkie inne są normalnej wielkosci

Jest jest różnica. Podjedź i sobie z ciekawości sprawdź :cool2:
Do e30 pistolet się zmieści bo kiedyś nie przywiązywali tak wagi do paliwa (silniki znosiły prawie wszystko). Do nowszych konstrukcji samochodów za chiny murzyny nie włożycie pistoleta od diesela we wlew na PB
mariusz_ek
Moderator

Moje BMW: e30
Nadwozie: Coupe
Silnik: M40B18
Instalacja LPG: NIE
Kolejne BMW: e24
Silnik: M30B28

Post numer:#19  Postprzez FeelDy » 27 sty 2011, o 01:33

odebrana po wymianie filtra przeczyszczeniu ukaldu paliwowego i baku auto jeszcze lepiej sie wkreca i jeszcze lepiej przyspiesza :D czasem przez głupote mozna zyskać :)
Obrazek
FeelDy
Stażysta

Moje BMW:
Silnik:

Post numer:#20  Postprzez Leon » 3 lut 2011, o 09:37

$FeelDy

Witaj w klubie idiotów :D
Wczoraj zalałem 22 litry benzyny do Meganki 1.9 DTI - zapłaciłem, odjechałem i zaczęły się cyrki.
Pod domem auto zdechło. Stacja jest z 600m od domu więc silnik jeszcze pracował na resztkach ropy z układu paliwowego. Dopiero jak auto zdechło uświadomiłem sobie, że wlałem benzynę zamiast ropy! Największy problem jest z tym, że w baku nie ma elekrtycznej pompki, więc nie ma jak wypompować paliwa. Pozostaje tylko zaciągać paliwo wężem i pierdo...ć się ze spuszczaniem.
Leon
Profesor

Moje BMW: 320i
Silnik: M20B20

Post numer:#21  Postprzez FeelDy » 16 lut 2011, o 15:47

ojoj :/ no to Ci powiem że nie najlepiej , z tego co sie naczytałem ropa w benzynie to luz ale w nowych dieslach benz nie najlepiej ;/ mam nadzieję ze wszystko ok !! i obyło sie bez komplikacji.
Obrazek
FeelDy
Stażysta

Moje BMW:
Silnik:

Post numer:#22  Postprzez Leon » 16 lut 2011, o 16:16

DTI to jeszcze prymitywny ropniak, zlałem wszystko ze zbiornika, przedmuchałem układ paliwowy, nowy filtr paliwa, samostart i jazda.....zagadała po kilku próbach.
Leon
Profesor

Moje BMW: 320i
Silnik: M20B20

Post numer:#23  Postprzez FeelDy » 22 lut 2011, o 23:09

no to luzik :) dobrze ze rozeszło się po krzyżu :) szerokości :D!
Obrazek
FeelDy
Stażysta

Moje BMW:
Silnik:

Poprzednia strona

Powrót do Układ paliwowy & Spalanie