Kiedyś jak miałem WSK to specjalnie ropy do benzyny dolewałem aby było jak najwięcej do jeżdżenia
Nasze forum utrzymuje się dzięki nim.
Dodaj BMW-e30.PL do wyjątków w programie blokującym reklamy!
sylwek255 napisał(a):Kiedyś jak miałem WSK to specjalnie ropy do benzyny dolewałem aby było jak najwięcej do jeżdżenia
np. w 2 mce zniknął mi z silnika olej [5W40] (z maks do min)i nie wiem czy mam gdzieś wyciek czy bydle go przepala (cieknie mi tez magiel płyny mogą się mieszać ciężko stwierdzić ) i czy uszczelniacze zaworowe poleciały czy bóg wie co jak jest zimno to zostawia za sobą chmurę biała+lekki błękit (para+spaliny) ale jak się zrobi cieplej (ok 10 stopni) to prawie nic z rury nie leci (mam jakąś pierdziawe z tyłu ala dtm z kwasa i myślę ze ilość wydobywających się oparów jest ustosunkowane od średnicy ruł [taka mała teoria]) do tego dyfer mi marudzi ;/ (mam gdzieś 2gi ale bez szpery i nie wiem czy sprzedać oba i kupić szperę
Tutaj nawet nie ma z kim pogadać o aucie
[jak tam mieszkałem to miałem m40b18 LPG powered] ja place to samo (litr 1.27 funta) ale w sumie w przeliczeniu 1:1 zarobków i cen (dajmy na to 1000PLN do 1000Funtów) to płace 1/5 więc te 15 literków się przyda do czyszczenia klamotów
bo benzyny ekstrakcyjnej się tu nie uświadczy
a mydłem nie bałdzo ;]
czas dopieszczania
!!!szajbaa napisał(a):Mariuszek wieksze ON sa tylo TIR a wszystkie inne są normalnej wielkosci
czasem przez głupote mozna zyskać 
czas dopieszczania
!!!$FeelDy
i obyło sie bez komplikacji.
czas dopieszczania
!!!Powrót do Układ paliwowy & Spalanie
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości