[ x ]
!!! Zablokowałeś pokazywanie reklam !!!

Nasze forum utrzymuje się dzięki nim.

od czego ta wtyczka ?

Wszystkie sprawy związane z instalacją elektryczną

od czego ta wtyczka ?

Post numer:#1  Postprzez BMWE30SI » 31 sty 2011, o 00:38

moj problem wiąze się z lużną wtyczką - identyczna jak te np od czujnika temp - która wisi sobie luzem a wychodzi z wiązką od przepływki i jest na 2 piny, do czego powinna byc podpieta ta koncówka ? słyszałem że jak to jest odłączone to auto ma nierowne obroty i jest sporo zamulone wiec tak jak moje, dolot mam szczelny, sonda działa, krokowiec sprawny itd a na jalowym auto ma tak niewrowne obroty ze regularnie buda na boki buja i nie jest to wina pasazerow ;) wyczytalem na forum ze to jest od jakiegos elektrozaworu (?) ale gdzie on jest ? obecnie mam stozek na przeplywce, wiec moze to bylo gdzies do puszki z filtrem podlaczone ? ta wtyczke widac na tym zdjęciu leży pod stożkiem
BMWE30SI

Post numer:#2  Postprzez wojtaq » 31 sty 2011, o 01:40

wyglada moze jak wtyczka od zaworka przy pochlaniaczu oparow
ale moze Twoje objawy sa przez wlasnie stozek a nie odpiety zaworek chyba ze ktos nie zaslepil miejsca w kolektorze
Awaria Motors zaprasza
wojtaq
Moderator

Moje BMW: 740iA
Nadwozie: -------
Silnik: M60B40
Instalacja LPG: NIE

Post numer:#3  Postprzez mck » 31 sty 2011, o 05:20

wojtaq napisał(a):wyglada moze jak wtyczka od zaworka przy pochlaniaczu oparow
ale moze Twoje objawy sa przez wlasnie stozek a nie odpiety zaworek chyba ze ktos nie zaslepil miejsca w kolektorze

Jak wychodzi z wiązki przeplywki to na bank od elektrozaworu oparów spalin. Podłączone czy nie, nie ma wpływu na wolne obroty, aczkolwiek jeśli masz pominięty pochłaniach oparów to możesz faktycznie miec niezaślepiony przewód do kolektora i bierze Ci lewiznę, tak jak napisał kolega wyżej.

Zajrzyj pod maskę, jeśli linia powrotna paliwa idzie bezpośrednio "pod budę", a na podłużnicy od strony kierowcy nie masz takiego cylindrycznego czarnego pojemnika w okolicy którego powinien być zaworek z miejscem na tą luźną wtyczkę to wtedy zacznij szukać nieszczelności w dolocie...
Obrazek
mck
Stażysta

Moje BMW:
Nadwozie: -------
Silnik:
Instalacja LPG: ---

Powrót do Elektryka & Elektronika