[ x ]
!!! Zablokowałeś pokazywanie reklam !!!

Nasze forum utrzymuje się dzięki nim.

m20b20 w deszczowa pogode nie pali

Wszystko co jest związane z układem zasilania, instalacje LPG itp.

m20b20 w deszczowa pogode nie pali

Post numer:#1  Postprzez Michael » 14 cze 2010, o 09:31

Witam mam ostatnio problem mianowicie w niedziele pojechałem zatankowac na stacje i samochód zgasiłem zalałem i zaczałem odpalac kreciłem chbya ze 20 minut zanim samochód zagadał co ciekawe nastepnego słonecznego dnia gadał od strzału dzisiaj kiedy lało w łodzi i rano chciałem zapalic samochód kreciłem kreciłem i aku rozładowałem a auto nie odpala co to moze byc czy to moze byc wina przewodów WW ?? czy cos innego pozdrawiam
Michael

Post numer:#2  Postprzez Prins » 14 cze 2010, o 10:16

ja bym stawial na pompe paliwa
Damian
Prins
Inżynier

Moje BMW:
Nadwozie: -------
Silnik:
Instalacja LPG: ---

Post numer:#3  Postprzez Robcio_ » 14 cze 2010, o 11:13

pompę łatwo sprawdzisz, zdejmiesz przewód zakręcisz silnikiem i zobaczysz czy daje paliwo czy nie. U znajomego w isie było podobnie, rad dobrze paliło raz nie chciało wcale u niego były problemy z kompem
Darki i taty tuning WARIATY
Robcio_
Magister

Moje BMW: 325e
Nadwozie: Coupe
Silnik: M20B27
Instalacja LPG: NIE
Kolejne BMW: 535d
Nadwozie: Touring
Silnik: M57TUD30

Post numer:#4  Postprzez krecik » 14 cze 2010, o 11:17

moja przerywała po deszczu i było coraz gorzej, błąd czujnika wału na kompie, wymieniłem go i problem zniknął m20b20
krecik

Post numer:#5  Postprzez neophyte » 14 cze 2010, o 12:13

mogą byc przewody WN, świece albo cewka. wystarczy że gdzieś będzie uszkodzone i dostanie wilgoci i potrafią dziać się takie cuda :mrgreen:
neophyte
Profesor

Moje BMW: sc2
Nadwozie: Touring
Silnik: K4M 1,6
Kolejne BMW: 740
Silnik: MxxBxx

Post numer:#6  Postprzez Michael » 14 cze 2010, o 15:45

Na cewce zauwazyłem ze mam ta gume przwerwana wiec moze tam sie dostała wilgoc pompa napewno pracuje bo ja słychac i jest podłaczona pod podgrzewanie tylniej szyby dziwny patent ale mam jechac do elektryka i to załatwic
Michael

Post numer:#7  Postprzez marcinzaremba » 21 cze 2010, o 23:34

Jak dla mnie to na bank przewody WN. U mnie objawialo sie to tym ze jak troche popadalo to fakt odpalal ale telepal sie sie na 400 obrotach i im wiecej gazu tym mniej obrotow. Wiec warto sprawdzic przewody.
marcinzaremba

Post numer:#8  Postprzez MaDin » 21 cze 2010, o 23:43

Michael,
Michael napisał(a):pompa na pewno pracuje bo ja słychać i jest podłączona pod podgrzewanie tylnej szyby dziwny patent ale mam jechać do elektryka i to załatwić

najpierw ogarnij temat elektryka z tym patentem (najlepsze podpięcie pompy to ori :nau:)
potem zobacz przewody wn
Już jest m40b16
MaDin
Student

Moje BMW:
Silnik:
Instalacja LPG: ---

Post numer:#9  Postprzez kindaszek » 22 cze 2010, o 10:50

sprawdz mase do silnika
kindaszek

Post numer:#10  Postprzez Michael » 22 cze 2010, o 11:39

I wyszlo szydło z worka okazało sie ze przewody sa ok a czujnik położenia wąłu nie dawał rady jak go wyjołem to był cały mokry i kabel sie urwał rozkruszył tak to mozna okreslic generalnie był juz tak oberwany ze woda sie dostawał do czujnika dziwne ze w ogóle odpalił
Michael

Post numer:#11  Postprzez skandalista » 2 lut 2011, o 08:33

No i po żmudnym wyszukiwaniu znalazłem odpowidni temat :D
Tyle ze do konca nie mam pewnosci czy to aby napewno bedzie czujnik połozenia wału :/
Moja babcia przy pogodzie której od dawna juz nie ma czyli gdy nie było wilgodno pieknie paliła od kopa :D lecz gdy jest wilgotno jest z tym problem krecac rozrusznikiem długi okres czasu nie ma szans na odpalenie :/ dwa razy wychlastałem juz aku :/ ale jak krece po pare sekund to puszczajac kluczyk to tak jak by odpaliła na ułamek sekundy na jeden cylinder i kaput :/ po ilus takich próbach udaje sie odpalic :D ale problem nie ginie bo podczas gwałtowniejszego depniecia gazu jest cos ala odciencie :/ nie mozna jej wykrecic wyzej niz około 2,5 tys 3 tys obrotów a do tego gdy ja zgasze znów jest problem dzieje sie tak do momentu az sie zagrzeje tak na srednią temperature.
Gdy silnik jest ciepły pali bez problemu smiga jak opentana ;)
I pytanie za 100 punktów gdzie szukac przyczyny kable kopułka palec czy raczej czujnik i jak sprawdzic ten czujnik ??
wyczytałem ze czujnik odpowiada poczesci za iskre na swiece a do tego za napiecie na pompe paliwa ale jak krece silnikiem pompa chodzi bo słychac w koncu jest to leciwe autko
Dodam ze pod maska mam hybryde dół 2,7 góra z osprzetem z 2,5 a jest to w budzie z 1987 roku waska lampa.
Dzis wyeliminuje fakt ze z listwy spływa paliwo do zbiornika :D włoze zworke zamiast przekaźnika na pompe paliwa przed rozpoczeciem kręcenia tak by było na 100% paliwo w listwie
skandalista

Post numer:#12  Postprzez wojtaq » 2 lut 2011, o 09:49

ja bym powiedzial ze poprostu jest wilgoc i elektrycznosc tj kable itd daje po :cen:
Awaria Motors zaprasza
wojtaq
Moderator

Moje BMW: 740iA
Silnik: M60B40

Post numer:#13  Postprzez skandalista » 2 lut 2011, o 10:57

kable moze owszem ale itd co to moze znaczyc ?? bo kopułka i palec w moim mniemaniu nie bardzo
przeciez ma byc to szczelne i jest tam oring a jak jest kopułka peknieta to i tak sa jakies tam inne szopki :D
skandalista

Post numer:#14  Postprzez wojtaq » 2 lut 2011, o 11:38

swiece , cewka , kopulka i palec niestety tez
Awaria Motors zaprasza
wojtaq
Moderator

Moje BMW: 740iA
Silnik: M60B40

Post numer:#15  Postprzez skandalista » 2 lut 2011, o 12:54

spoko dobrze ze to wszystko mam wiec później sie biore za robote

Kable, pompa odpada wymieniłem i nie zagadała :/
A jak działa ten czujnik kołozenia wału korbowego ?? bo mi sie kabel od niego złamał tzn od tego który tam wmontowałem drugi ze starego silnika m20b20 to chyba powinien działac czy sie myle ?? ;>
skandalista

Powrót do Układ paliwowy & Spalanie