[ x ]
!!! Zablokowałeś pokazywanie reklam !!!

Nasze forum utrzymuje się dzięki nim.

Tak klekocze M40B18 e36

Wszystkie sprawy związane z mechaniką

Post numer:#31  Postprzez Jerry » 31 sty 2011, o 22:06

pawels5 napisał(a): Znajdziesz informacje na forum jak to zrobić samemu, to zaoszczędzisz kasę i podróż. Jednym przerobionym 3 lata jeżdżę, drugi śmiga ze 4 lata i nic nie dzieje się. Delikatne cykanie jest, ale nie wyciera się. Jak masz nawet wytarty trochę wałek, to rolki go wygładzą.

Jak możesz to podrzuć linka..
Szukajkę przeglądam i przeglądam i nic nie znalazłem :mad2: . W sumie kilka razy klucz w łapie miałem :oops: więc może sam bym coś wymodził.

Podsumowując to jesteście zadowoleni z pracy p.Andrzeja?
Jerry
Uczeń

Moje BMW: 316
Nadwozie: Touring
Silnik: M40B16
Instalacja LPG: TAK

Post numer:#32  Postprzez kofal84 » 2 lut 2011, o 00:30

Podsumowując to jesteście zadowoleni z pracy p.Andrzeja?

Ja byłem po naprawie bardzo zadowolony, silnik ucichł i lepiej się wkręcał. Z tym że u mnie był w niezłym stanie, jakość naprawy zależy w dużej mierze od stanu wałka, jak jest lipny to się dużo nie wyrzeźbi. Na dłuższą metę nie sprawdziłem bo w sumie przejechałem nim z 4000-5000 tys a potem wpadł is. Naprawa trwała ok 3 godzin i nie wyglądała na szczególnie skomplikowaną, ale sam nie miałbym wiedzy co i jak i gdzie. Pan Andrzej też bardzo przyjemny, można się dużo dowiedzieć i mimo że byłem gotowy zapłacić nawet i 200zł to uczciwie wziął ile wyszło, a było to około 130zł łącznie z usługą wymiany oleju i filtra. Znam natomiast jedną osobę która u niego robiła i nie była zadowolona, nie znam szczegółów, ale podobno coś trzeba było poprawiać. Ta właśnie osoba powiedziała że jak się ma minimum pojęcia i wie co kupić to naprawę można zrobić pod blokiem właśnie w 2-3 godziny. Ja miałem tylko 100km więc opłacało się pojechać, ale pół Polski to bym nie jechał raczej.
kofal84
Student

Moje BMW: 325i
Nadwozie: Coupe
Silnik: m20b25
Instalacja LPG: NIE

Post numer:#33  Postprzez sylwek255 » 2 lut 2011, o 17:31

sylwek255

Poprzednia strona

Powrót do Techniczne