[ x ]
!!! Zablokowałeś pokazywanie reklam !!!

Nasze forum utrzymuje się dzięki nim.

Przewody paliwowe.

Wszystko co jest związane z układem zasilania, instalacje LPG itp.

Post numer:#16  Postprzez Kropka » 14 wrz 2010, o 20:43

ano widzisz:) (widziałam zdjęcie z ładną opisówką, dzięki wielkie :)) tylko niestety dzisiaj już wiem że to nie to.. przelutowałam przed chwilą pompę do auta gregorto i wzięłam jego, (tj. moją starą :P) i u niego jest cichutka (dokładnie ta co u mnie buczy):( więc to raczej nie te łączniki..

...a skoro to ani nie pompa, ani nie przewody, to zostaje chyba tylko ten bak o którym mówił Dantte26 w innym temacie... i ew. stelaż (ja mam dwu rurkowy, a on jedno, więc nigdy nie miałam możliwości podmienić nawet na chwilę... )
(znaczy dało by się nawet dość łatwo ale mi się już nie chciało :P)
..Najpierw jednak sprawdzę bak.. ale to jak wyjdzie słońce :P

[ Dodano: 14-09-2010, 20:55 ]
Sprawdziłam jeszcze tyle co latarką można zobaczyć...
tylko że ten kosz zasłania:D ale jedna ważna rzecz... ten kosz powinien być całkiem wypoziomowany? Bo auto stoi na płaskim... i od strony bagażnika, benzyna ma dużo dalej do krawędzi kosza niż od mojej strony...
jeżeli ma być więc wypoziomowany, to możliwe że bak w momencie w którym się wygiął wypchnął z jednej strony kosz w górę i stąd te wszystkie niedorzeczne historie? :)

[ Dodano: 16-09-2010, 00:01 ]
--------------------------------------------------------------

Dantte26- miałeś racje jesteś wielki ! wyklepałam; wypoziomowało ten kosz w końcu o tyle o ile
i hula jest cichutka i nie przerywa ....i jest bosko :D
:jum:
Kropka
Student

Moje BMW: 316i
Nadwozie: Coupe
Silnik: M42B18
Instalacja LPG: NIE

Post numer:#17  Postprzez wolpen » 11 lut 2011, o 18:12

Panowie mam pytanie,kupiłem pompe razem z wieszakiem do m20b20 od is-a,ale ona ma 2 rureczki zasilanie i powrót(zdjęcie na str.1),a moja ma jedno wyjscie tj.zasilanie a powrót idzie ...ale gdzie ,do zbiornika ale w innym miejscu? ,idą jakies 2węzyki obok po zbiorniku i kierują sie do góry tak jakby w stronę wlewu paliwa
i pytanie czy to normalne jest takie rozwiązanie z tą jedną rurką tylko zasilanie wychodzi,i co zrobic z pompą bo chciałem przełozyc całosc z koszem ,to zaslepic jedno wyjscie w tej co kupiłem czy przełozyc samą pompe do starego wieszaka ??

ktos moze przerabiał to i rozjasni mi :D
wolpen
Stażysta

Moje BMW: 320i
Nadwozie: Sedan
Silnik: M20B20
Instalacja LPG: TAK
Kolejne BMW: e36
Silnik: m50b25

Post numer:#18  Postprzez erp71 » 11 lut 2011, o 20:42

wolpen, 88r coupe i mam koszyk z dwiema rurkami zasilanie i powrót. Na Twoim miejscu jak już tak kupiłeś to nie zaślepiał bym tego powrotu tylko przełożył samą pompę paliwa. W układzie paliwowym raczej nie warto rzeźbić niepotrzebnie :)
erp71
Stażysta

Moje BMW: 3XX
Silnik: M50B25

Post numer:#19  Postprzez wolpen » 11 lut 2011, o 23:02

czyli radzisz zeby przełozyc samą pompe a koszyk zostawic,kurcze myslałem ze przełoze całosc bo mniej roboty ,ale pech,

a jakby ktos wiedział jak idzie ten powrót ,gdzie on ma ujscie to napiszcie bo lubię wiedziec co i jak działa!czy tak miały 6cylindrówki jedno wyjscie??
wolpen
Stażysta

Post numer:#20  Postprzez szalwi » 12 lut 2011, o 01:29

W żadnym wypadku nie zaslepjaj powrotu! Przełóż pompe i będzie wszystko grało a ten węzyk co piszesz co idzie jakby do wlewu paliwa to idze tam naprawde :D Koło wlewu paliwa jest taki sprytny zbiorniczek i do niego idzie ten wężyk. Tu masz układ z tym zbiorniczkiem: http://www.realoem.com/bmw/showparts.do ... g=16&fg=10 A TU zbiornik z pompką: http://www.realoem.com/bmw/showparts.do ... g=16&fg=05
Obrazek
szalwi
Inżynier

Moje BMW: 320
Silnik:

Post numer:#21  Postprzez wolpen » 12 lut 2011, o 15:05

zaslepiłbym jedną rurke jezelibym przełozył całosc tj.pompa razem z wieszakiem,bo powrót idzie inaczej i ta jedna rurka byłaby wolna,ale przełoze samą pompe

a co z tym powrotem u mnie bo nie idzie tu w ten koszyk co jest pompa tylko dalej ,to on idzie do tego zbiorniczka tam w okolice wlewu???dziwne

[ Dodano: 13-02-2011, 12:20 ]
dobra,załozyłem pompe razem z wieszakiem a na wolną rurke załozyłem węzyk i zaslepiłem z drugiej strony,

moja popma juz była rozbierana bo widac po niej,a powrót idzie jak sie mi wydaje gdzies ma wejscie do rury lub zbiorniczka obok wlewu paliwa
a pompe załozyłem od IS-a i działa ,wszystko w porządku jest
wolpen
Stażysta

Poprzednia strona