[ x ]
!!! Zablokowałeś pokazywanie reklam !!!

Nasze forum utrzymuje się dzięki nim.

Podświetlanie checka

Wszystkie sprawy związane z instalacją elektryczną

Podświetlanie checka

Post numer:#1  Postprzez ///MacArthur » 7 lut 2011, o 19:45

Witam mam takie pytanko czy check w e30 nie powinien być podświetlany ??
Jak tak możecie podpowiedzieć jak się go demontuje ??
///MacArthur

Re: Podświetlanie checka

Post numer:#2  Postprzez Sosek20 » 7 lut 2011, o 20:25

Z tego co wiem to powinien świecić tylko ostatnio przy nim grzebałem i przestał mi świecić.
A jak zdemontować: radio trzeba wyciągnąć , od spodu pod regulacją temp i mocy fyrloka są 2 śruby je trzeba wykręcić a góra jest na klipsach i wystarczy pociągnąć połowa sukcesy cały panel wyskoczy jakieś 3 cm a check jest przykręcony 4 małymi śrubkami u mnie nie był przykręcony więc go przykręciłem do tego etapu doszedłem więcej nic nie grzebałem i nie wiem czy to jest najlepszy sposób ale na szczęście niczego nie popsułem, a check jest na takiej kostce jak licznik trzeba taki zatrzask z góry podważyć i można wyciągnąć kostkę.
Sosek20

Post numer:#3  Postprzez Pietrek » 7 lut 2011, o 21:53

Sosek20 napisał(a):A jak zdemontować: radio trzeba wyciągnąć , od spodu pod regulacją temp i mocy fyrloka są 2 śruby je trzeba wykręcić a góra jest na klipsach i wystarczy pociągnąć połowa sukcesy cały panel wyskoczy jakieś 3 cm a check jest przykręcony 4 małymi śrubkami u mnie nie był przykręcony więc go przykręciłem do tego etapu doszedłem więcej nic nie grzebałem i nie wiem czy to jest najlepszy sposób ale na szczęście niczego nie popsułem, a check jest na takiej kostce jak licznik trzeba taki zatrzask z góry podważyć i można wyciągnąć kostkę.

Ty masz na myśli komputer OBC , a kolega pytał o check ...
Obrazek

Check normalnie nie świeci kiedy zapalasz światła i cała deska jest podświetlona. Check podświetla się tylko na chwile przy naciśnięciu przycisku CHECK, i gaśnie chwile po tym jak podświetli wszystkie diody.
Pietrek
Moderator

Moje BMW: 325e
Nadwozie: Sedan
Silnik: m20b25
Instalacja LPG: NIE

Post numer:#4  Postprzez ///MacArthur » 7 lut 2011, o 22:04

Spoko wydawało mi się że jak kiedyś miałem sedanika e30 2.0 to coś mi tam nad głową świeciło na czerwono :D

Tylko mowa jest o tym podświetleniu go a nie o tym że świeci kiedy coś jest nie halo npo światła stopu.
///MacArthur

Post numer:#5  Postprzez miki » 7 lut 2011, o 22:13

///MacArthur, jak chcesz aby cały czas Ci świecił to jest sposób, drut ale jak chcesz hehe
najpierw z zegarów wyjmij żaróweczkę od kontrolki "check" tudzież "trójkat" nastepnie np odłącz sobie czujnik płybu spryskiwacza i uszkodź, wyjmij diode od tego w checki i bedziesz miał świecacy sie non stop, a przynajmniej do wcisniecia na nim przycisku "check" :P
miki

Post numer:#6  Postprzez Leon » 8 lut 2011, o 21:08

Pietrek napisał(a):Check normalnie nie świeci kiedy zapalasz światła i cała deska jest podświetlona

A szkoda :oops:

Miki, jest tez inny sposób ;)
http://bmw-e30.pl/viewtopic.php?t=20380 ... 6wietlenie
Leon
Profesor

Moje BMW: 320i
Nadwozie: Coupe
Silnik: M20B20

Post numer:#7  Postprzez Sosek20 » 10 lut 2011, o 11:14

Sorki przymotałem się
Sosek20

Post numer:#8  Postprzez ///MacArthur » 13 lut 2011, o 12:01

Ja jednak cały czas utrzymuje że u mnie check był podświetlony a kontrolki zapalały się tylko wtedy gdy coś było nie tak :)

Możliwe że ktoś wmontował sobie takie podświetlanie.
///MacArthur

Post numer:#9  Postprzez Leon » 14 lut 2011, o 15:33

Albo była zwara :D
Leon
Profesor

Moje BMW: 320i
Nadwozie: Coupe
Silnik: M20B20

Powrót do Elektryka & Elektronika