Nasze forum utrzymuje się dzięki nim.
Dodaj BMW-e30.PL do wyjątków w programie blokującym reklamy!
SpiderS napisał(a):a moze wina lezy po stronie instalacji- wtyczki co łączy listwę z instalacja silnika
Pietrek napisał(a):U Mateusza wymieniałem listwe bez sciągania kolektora ssącego, da się.
Jest troche gimnastyki bo trzeba zdjąć pokrywe zaworów i wykręcić szpilki pokrywy (na kontre)
Potem z tego co pamiętam odpiąłem wiązke od wtrysków, następnie wyjąłem listwe razem z wtryskami,
Jest tam strasznie mało miejsca i możesz mieć problem z rozpinaniem wiązki od wtrysków, zmontuj sobie jakiś ostry haczyk którym pędziesz ściągał zabezpieczenia
Zdjęcie i ponowne załozenie nie powinno zająć więcej niż godzine.
muranos napisał(a):sczytaj kody błedów z ecu. jak nie wiesz jak to na piv. bedziesz wiedziałał która sekcja.w sumie i tak niewiadomo która jest która
economize ci trochę zawyża. masz gaz na mikserze?
jeden wtrysk ma 15 OHM, ale są łaczone szeregowo trójkami czyli jedna sekcja ma 5 OHM.
tez podejrzewam u siebie walnięty wtrysk i będę śledził twojego posta w miarę możliwości pomagająć.
ecu steruje wtryskami porzez wyjścia 16 i 17.
trzeba jeszcze znależć gruby kabel czerwono biały przy przekażniku głównym i zmierzyć rezystancje.
próbowałeś jakiegoś czyszczącego prreparatu do wtrysków?
okrągła kostka na siedem pinów pod przepustnicą (wiązka wtrzysków i czujników temp po 87)lubi gnić
muranos napisał(a):nietrzeba laptopa tylko zarówke
kostka jest po przepustnicą jakieć 15-20 cm
Powrót do Układ paliwowy & Spalanie
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości