[ x ]
!!! Zablokowałeś pokazywanie reklam !!!

Nasze forum utrzymuje się dzięki nim.

Toyo Proxes 4 i Uniroyal Rainsport 2

Wszystko na czym sie toczą E30-stki

Toyo Proxes 4 i Uniroyal Rainsport 2

Post numer:#1  Postprzez Strzelba » 15 lut 2011, o 16:03

potrzebuje opinii na temat takich opon Toyo Proxes 4 195/45R16 84V i Uniroyal Rainsport 2 195/45R16 84V
jak się naciąga tez
Ostatnio edytowano 15 lut 2011, o 16:09 przez Strzelba, łącznie edytowano 1 raz
Nie zadawaj mi na PW pytań po co, dlaczego itp - nie odpowiem, a Ty dostaniesz bonusik. Forum jest do zadawania pytań!!!
NIE ODPISUJE NA PW DOTYCZĄCE DOSTĘPU DO GIEŁDY i SMSy chyba że chcesz bonusik

Czapki bejsbolówki z logo forum
Strzelba
Administrator

Moje BMW: 328iC
Nadwozie: Cabrio
Silnik: M52B28
Instalacja LPG: NIE
Kolejne BMW: 318iS
Nadwozie: Coupe
Silnik: M42B18

Post numer:#2  Postprzez doktorkazdadiagnoza » 15 lut 2011, o 16:07

Z doświadczenia szczerze polecam, przy lataniu bokiem ścieraja sie 2-3 razy dłuzej niż zwykłe. Wiem, ze beda na codzien :cool2: i tez polecam, nie dość że maja zajebisty bieżnik to jeszcze super właściwości jezdne, odczuwalne szczególnie w czasie deszczu :thu: Mówiłem o Toyo of kors
Drift jest zajebisty
doktorkazdadiagnoza
Student

Moje BMW:
Nadwozie: -------
Silnik:
Instalacja LPG: ---

Post numer:#3  Postprzez kerad » 15 lut 2011, o 18:50

Mam Uniroyal Rainsport identyczne jak napisales na borbetach,sa bardzo dobre na deszcz,nie widze zadych minusow
kerad
Uczeń

Moje BMW: MT1
Silnik: M20B20
Instalacja LPG: TAK

Post numer:#4  Postprzez Prins » 15 lut 2011, o 19:31

kerad napisał(a):Mam Uniroyal Rainsport identyczne jak napisales na borbetach,sa bardzo dobre na deszcz,nie widze zadych minusow

mam 195/45/16 na feldze 7,5 cala i super sie jezdzi na nich w deszczu co prawda mam je na przodzie nie zauwazylem zeby sie scierały :P
a jak z naciagiem tej opony np na felge 9 cali bo ta opona ma strasznie twarde boki...
Damian
Prins
Inżynier

Moje BMW:
Silnik:

Post numer:#5  Postprzez bono20002 » 15 lut 2011, o 19:36

doktorkazdadiagnoza napisał(a):Z doświadczenia szczerze polecam, przy lataniu bokiem ścieraja sie 2-3 razy dłuzej niż zwykłe. Wiem, ze beda na codzien :cool2: i tez polecam, nie dość że maja zajebisty bieżnik to jeszcze super właściwości jezdne, odczuwalne szczególnie w czasie deszczu :thu: Mówiłem o Toyo of kors

Z doświadczenia..... :shock:

....mam inne odczucia co do Toyo (ogólnie ), ścierają się 2-3 razy szybciej niż np. dunlop, yokohama, pirelli, bardzo dobre na suche nagrzane nawierzchnie, na deszcz nie polecam, do naciągu itd najlepsze opony, mimo opinii że pękają (owszem pękają ale może 15 letnie jeździłem na nowych, rocznych i 10 letnich i nie pękły przy naciągu )
Na tych proxes 4 nie jeździłem, ale na innych owszem, dużo i często.

Uniroyal - wytrzymałe, nawet kilku letnie zachowują dobre właściwości ,ciężko się ścierają, odpowiednie i na deszcz i na suche nawierzchnie, nie parcieją zbtnio mimo upływu lat, do naciągu średnie wg mnie.
Obrazek
bono20002
Magister

Moje BMW: 344
Silnik: M62B44
Kolejne BMW: 320i
Silnik: m20b20

Post numer:#6  Postprzez Filip » 15 lut 2011, o 19:49

jezeli chodzi o naciag to Toyo.
natomiast uniroyal opona bardziej deszczowa i z tej owej przyczyny ma wiecej bieznika..
jednak jezeli chodzi o wytrzymalosc w porownaniu do toyo wypada gorzej...t4 jest zdecydowanie twardsza a i ten model ma juz poprawione wlasciwosci pracy na mokrej nawierzchni...
Siemasz [you]!
>>Oceń moją e30. <<
Filip
Inżynier

Moje BMW: 318
Silnik: m10b18
Silnik: MxxBxx

Post numer:#7  Postprzez X_E_O_N » 15 lut 2011, o 22:24

zdecydowanie uniroyall bardzo fajny bieznik i naciaga sie tez niezle mam u siebie na e30
X_E_O_N

Post numer:#8  Postprzez Strzelba » 15 lut 2011, o 22:25

X_E_O_N, a mozesz zapodac jakies fotki jak to wyglada i jakie wymiary felgi i opony
Nie zadawaj mi na PW pytań po co, dlaczego itp - nie odpowiem, a Ty dostaniesz bonusik. Forum jest do zadawania pytań!!!
NIE ODPISUJE NA PW DOTYCZĄCE DOSTĘPU DO GIEŁDY i SMSy chyba że chcesz bonusik

Czapki bejsbolówki z logo forum
Strzelba
Administrator

Moje BMW: 328iC
Silnik: M52B28
Kolejne BMW: 318iS
Silnik: M42B18

Post numer:#9  Postprzez Robcio_ » 15 lut 2011, o 22:49

ja mam u siebie uniroyala 205/45 na 9 i jest fajnie, opona dobrze trzyma nie narzekam :)
Darki i taty tuning WARIATY
Robcio_
Magister

Moje BMW: 325e
Silnik: M20B27
Kolejne BMW: 535d
Nadwozie: Touring
Silnik: M57TUD30

Post numer:#10  Postprzez doktorkazdadiagnoza » 16 lut 2011, o 01:40

bono20002 napisał(a):
doktorkazdadiagnoza napisał(a):Z doświadczenia szczerze polecam, przy lataniu bokiem ścieraja sie 2-3 razy dłuzej niż zwykłe. Wiem, ze beda na codzien :cool2: i tez polecam, nie dość że maja zajebisty bieżnik to jeszcze super właściwości jezdne, odczuwalne szczególnie w czasie deszczu :thu: Mówiłem o Toyo of kors

....mam inne odczucia co do Toyo (ogólnie ), ścierają się 2-3 razy szybciej niż np. dunlop, yokohama, pirelli, bardzo dobre na suche nagrzane nawierzchnie, na deszcz nie polecam, do naciągu itd najlepsze opony, mimo opinii że pękają (owszem pękają ale może 15 letnie jeździłem na nowych, rocznych i 10 letnich i nie pękły przy naciągu )

Uniroyal - wytrzymałe, nawet kilku letnie zachowują dobre właściwości ,ciężko się ścierają, odpowiednie i na deszcz i na suche nawierzchnie, nie parcieją zbtnio mimo upływu lat, do naciągu średnie wg mnie.

Nie doczytałem, miałem na myśłi T1R bo z takich najczesciej korzystam :)
Drift jest zajebisty
doktorkazdadiagnoza
Student

Moje BMW:
Silnik:

Post numer:#11  Postprzez PiterOKL » 16 lut 2011, o 01:49

doktorkazdadiagnoza napisał(a):
bono20002 napisał(a):

ja tez poleca T1-R. mialem takie w swoim golfie gti, jak to FWD na mokrej nawierzchni lubi zamieszac kołami, w przupadku tych opon auto zbieralo sie do przodu, a nie stalo w miejscu. do tego piekny wzór opony. mialem 195/45/14 na 8'' i bylo fajnie
PiterOKL

Post numer:#12  Postprzez bono20002 » 16 lut 2011, o 08:56

doktorkazdadiagnoza napisał(a):

Dokładnie te u mnie wypadały najgorzej.. :roll:
Obrazek
bono20002
Magister

Moje BMW: 344
Silnik: M62B44
Kolejne BMW: 320i
Silnik: m20b20