[ x ]
!!! Zablokowałeś pokazywanie reklam !!!

Nasze forum utrzymuje się dzięki nim.

Wzór rysunek na dystans

Wszystko na czym sie toczą E30-stki

Wzór rysunek na dystans

Post numer:#1  Postprzez kratek » 23 lut 2011, o 20:04

Witam. Potrzebuje rysunku technicznego dystansu na tył bęben. Rostaw wiadomo 4x100 ale potrzebuje tego narysowanego ile m obwodu dystans musi miec, jaka jest odległosc miedzy otworami srub, ile mają obwodu otwory na sruby itd itd .Bo chciem dac tokarzowi to . Moj dystans ma miec 3cm wejdzie on na piaste i założe koło na to zeby było bezpiecznie ???

Dzieki.
kratek

Post numer:#2  Postprzez miki » 23 lut 2011, o 20:15

kratek, po co tak kombinować? na allegro jest od cholery dystansów. jak chcesz 3cm to musi on być przykręcany do piasty a felga będzie przykręcona do dystansu, jest to bezpieczniejsze rozwiazanie niż dłuższe o 30mm szpilki, taki dystans powinien też mieć kolnierz by moc na nim osadzić felge, jak masz inny otwór centrujący w feldze niż piasta to jest oczywiście możliwość zrobienia tego kołnierza pod wymiar felgi aby nie trzeba było dodatkowych pierścieni centrujących. koszt może nie jest zbyt mały ale chyba lepiej kupić gotowy...
miki

Post numer:#3  Postprzez kratek » 23 lut 2011, o 20:56

Tylko ze ja moge to za darmo miec zrobione. To powiem inaczej ile maxymalnie mm moze miec dystans zeby tokarz nie musiał robic mi kołnierza na felge w tym dystansie ?
kratek

Post numer:#4  Postprzez E30 ROST » 23 lut 2011, o 21:04

szczerze to co to za tokarz jak mu jeszcze trzeba wymiary rysowac!! ja jade mowie dystans 4x100 30mm centrujacy 57,1 i robi zadnych pytan bez zbednych komentarzy... next day odbieram!
Ostatnio edytowano 23 lut 2011, o 21:08 przez E30 ROST, łącznie edytowano 1 raz
czesci e30 !! fanatyk upalacz
Obrazek
E30 ROST
Student

Moje BMW:
Nadwozie: -------
Silnik:
Instalacja LPG: ---

Post numer:#5  Postprzez kratek » 23 lut 2011, o 21:07

Ja nie znam goscia osobicie tylko moj ojciec po prostu chcialem miec dane z rysunkiem . Rost podaj mi wymiary jak mozesz szczegołowo. Centrujący ma 57,1 tak czyli to na co zakładam koło. Otwory srub ile mają mm srednicy ? jaka odkleglosc miedzy otworami na sruby ? I jaki obwód calego dystansu ?
kratek

Post numer:#6  Postprzez E30 ROST » 23 lut 2011, o 21:13

wystarczy ze zawieziesz srube nie kazda firma robi ja sie na tym nie znam . ale Ty przy 30mm musisz zrobic dystans do piasty , felga do dystansu tu masz wsio 5-7 post http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f= ... 80&start=0
Obrazek
E30 ROST
Student

Moje BMW:
Silnik:

Post numer:#7  Postprzez kratek » 23 lut 2011, o 21:27

http://img3.imageshack.us/img3/7213/dystans4x100.jpg

Juz mam tylko zmienie wartosc na 2cm bo jednak 3 to za duzo bedzie. i jak nasadze taki dystans na piaste to zostanie jeszcze kawałek centrującego zeby osadzic koło ? w sensie zeby same sruby nie trzymały.
kratek

Post numer:#8  Postprzez miki » 23 lut 2011, o 22:08

kratek, zdejmij koło i zmierz ile ma kolnierz na pieście, max 8mm może mniej...
miki

Post numer:#9  Postprzez Pietrek » 23 lut 2011, o 22:45

kratek napisał(a):http://img3.imageshack.us...ystans4x100.jpg

Juz mam tylko zmienie wartosc na 2cm bo jednak 3 to za duzo bedzie. i jak nasadze taki dystans na piaste to zostanie jeszcze kawałek centrującego zeby osadzic koło ? w sensie zeby same sruby nie trzymały.

Podałeś link do rysunku dystansu bez kołnierza ...
Zawsze dystans musi mieć kołnież centrujący... przeważnie kołnież piasty chowa się w środku dystansu... chyba że dajemy dystans 2mm:lol:

Obrazek
Pietrek
Moderator

Moje BMW: 325e
Nadwozie: Sedan
Silnik: m20b25
Instalacja LPG: NIE

Post numer:#10  Postprzez kratek » 23 lut 2011, o 23:30

Dziekuje wszystkim za pomoc juz wszystko przekazalem ojcu jutro pokaze to tokarzowi może sie uda :)
kratek

Post numer:#11  Postprzez E30 ROST » 24 lut 2011, o 08:51

zapytaj sie tokarza czy nie zaczal by produkcji hurtowej?........$
Obrazek
E30 ROST
Student

Moje BMW:
Silnik:

Powrót do Felunek & Opony