[ x ]
!!! Zablokowałeś pokazywanie reklam !!!

Nasze forum utrzymuje się dzięki nim.

zalewa świece na drugi dzień m40

Wszystko co jest związane z układem zasilania, instalacje LPG itp.

Post numer:#16  Postprzez roler » 28 lut 2011, o 22:48

Ja się bym jeszcze doszukał czy ktoś nie próbował zrobić myku z oszukaniem kompa (chipem lub rezystorem), żeby komp cały czas miał sygnał z przepływki, że silnik jest zimny (cały czas daje dawkę jak na ssaniu - tzw. power button)[/quote]

od kiedy teparatura silnika jest mierzona przez przeplywomierz?? co najwyzej temperatura zasysanego powietrza a to roznica diametralna.

glupoty piszesz kolego!

prawdopodobnie mapa benzynowa ci sie rozjezdza od nieprawidlowo ustawionej instalacji gazowej.
roler

Post numer:#17  Postprzez lipass » 28 lut 2011, o 23:06

roler napisał(a):od kiedy teparatura silnika jest mierzona przez przeplywomierz?? co najwyzej temperatura zasysanego powietrza a to roznica diametralna.

miało być "z przepływki lub silnika" - mój błąd. Generalnie motronic robi korekcję po jednym i drugim
lipass
Stażysta

Moje BMW: 335i
Nadwozie: Sedan
Silnik: M30B35
Instalacja LPG: NIE
Kolejne BMW: 316i
Nadwozie: Touring
Silnik: M40B16

Post numer:#18  Postprzez zygi1066 » 28 lut 2011, o 23:07

jest nowy komp. jutro będzie wsadzany. z jedną tylko różnicą, co do poprzedniego kompa: http://bmw-e30.pl/viewtopic.php?p=20758 ... d6e#207585
jest tak. podłączyliśmy żarówke tam gdzie powinny być wtryski. przy odpalaniu świeci. a powinna mrygać podobno (paliwo daje ciągle zamiast pulsacyjnie) może nowy cpu to rozwiąże

roler napisał(a):prawdopodobnie mapa benzynowa ci sie rozjezdza od nieprawidlowo ustawionej instalacji gazowej.

przy odpiętym gazie było to samo.
zygi1066
Profesor

Moje BMW:
Nadwozie: -------
Silnik:
Instalacja LPG: ---

Post numer:#19  Postprzez crimi » 1 mar 2011, o 01:11

zygi1066, predzej bym sprobowal z diodą, żarówki maja pewien czas zwloki podczas gasniecia (zarnik musi ostygnac).
crimi

Post numer:#20  Postprzez zygi1066 » 5 mar 2011, o 19:34

jest nowy komp. Jest gitarra :D
co się okazało- zgnił czujnik położenia wału, zaśniedział i w ten sposób pojarał CPU. Problem zwalczony, a przy okazji inne pierdy, które mogłyby wyjść w niedługim czasie
Dziękuję wszystkim za pomoc
zygi1066
Profesor

Moje BMW:
Nadwozie: -------
Silnik:
Instalacja LPG: ---

Poprzednia strona

Powrót do Układ paliwowy & Spalanie