No wiec, w e34 mam następujący problem, z polowy nawiewów leci mi lodowate powietrze, z 2 polowy gorące, dziala mi to powaznie na nerwy. Na zdjeciu zaznaczylem co i jak. Bede wdzieczny za wszelka pomoc
Z tym ze leci lodowate, na szyby boczne z nawiewu z drzwi tez leci lodowate, i z tego duzego nawiewu u góry deski tak samo, w e30 i w drugim e34 ktore mam w rodzinie nie jest to az tak zimne powietrze, poprostu odrobine chłodniejsze.
Post numer:#4przez czesci_e30 » 10 mar 2011, o 20:32
ale ty chcesz zeby lecialo cieple jak z pozostalych czy jak ?
moze poprostu trzeba przekrecic to koleczko miedzy dwoma nawiewami (nad radiem ) na czerwony kolor bo tym regulujesz jakie powietrze ma leciec ze srodkowego kanalu ktory masz oznaczony w kolorze niebieskim
Wiem o tym, ze z srodkowego nawiewu powinno leciec chłodniejsze powietrze, ale bez przesady, jak nie zamkne tych srodkowych nawiewów to ciezko auto w srodku nagrzac. Zimnem podaje równiez z nawiewu ktory znajduje sie na drzwiach, zadne krecenie pokretem od temp. nie działa
Post numer:#6przez czesci_e30 » 10 mar 2011, o 23:29
ale kreciles tym pokretlem ktore oznaczylem na foto sorry ale znam goscia ktory mial zimno w aucie a zapomnial wlasnie tym przekrecic a widze ze na foto masz ustawione na zimne
ze srodkowego moze isc tak samo cieple jak z reszty nawiewu ale trzeba wlasnie tam ustawic a nie pod radiem
masz klime?? po stronie kierowcy leci zimne??
siadła ci pompka wspomagająca, znajduje się pod zaworami od nagrzewnicy, typowy objaw, wymienić na sprawną i wszystko wróci do normy
Post numer:#9przez marek1132 » 23 mar 2011, o 10:07
Dokładnie też myślę,że pompka wymuszająca obieg płynu do nagrzewnicy siadła,znajduje się pod maską z lewej strony,obok puszki z bezpiecznikami,pod elektrozaworami jak kolega wyżej napisał.