[ x ]
!!! Zablokowałeś pokazywanie reklam !!!

Nasze forum utrzymuje się dzięki nim.

Zegary E30 323i '84

Wszystko co dotyczy alarmów, centralnych zamków, oświetlenia itp.

Post numer:#16  Postprzez zabafilip » 24 mar 2011, o 20:52

brave napisał(a):bateria jest od inspekcji. a glownym pytaniem jest jakie powinny byc w moim aucie zegary... bo zaczne od zmiany bo te sa kombinowane i w srodku juz ktos cos grzebal lutownica... i chce zmienic calokowicie licznik na inny tylko nie wiem jaki powinien byc przy moim roczniku auta i obecnym silniku

Tylko, że jak padną RPMy nie działają !!
Obrazek
zabafilip
Magister

Moje BMW: 325eA
Nadwozie: Coupe
Silnik: M20B27
Instalacja LPG: NIE
Silnik: MxxBxx

Post numer:#17  Postprzez brave » 24 mar 2011, o 22:00

ok rozumiem ale mimo wszystko chcialbym zmienic caly licznik a nie tylko baterie... a odnosnie kosciu kodujacej... ja jej nie mam w obecnym liczniku jaki to ma wplyw na dzialanie calych zegarow ?
brave

Post numer:#18  Postprzez KosaE30 » 24 mar 2011, o 22:15

nie masz kosci ale masz taki "patyk" wkladany z tyłu i to jest "Coding plug" nr 10
Obrazek

ja stare zegary z "patykiem" zmieniłem na nowsze z kością kodującą bo też już miałem 3 różne liczniki i nie mogłem z nimi dojść do ładu
Obrazek
KosaE30
Student

Moje BMW: 330i
Nadwozie: Sedan
Silnik: S50B30

Post numer:#19  Postprzez brave » 25 mar 2011, o 16:05

a no jest takie cos z tylu licznika... Jakiego szukac co najlepiej bedzie pasowac ? z 1.8? taki jak byl czy z 2.0? czy moze z 2.5 ?
brave

Post numer:#20  Postprzez innyswiat_04 » 28 gru 2012, o 21:44

W mojej 323i 84` zegary motometer (prawdopodobnie oryginalne) przy prędkości od ok 70 km/h słychać cykanie w zegarach. Wie ktoś jaki może być tego powód?? licznik był cofany??. jeśli to ma jakieś znaczenie to dodam że mam podłączony tempomat (zielona wtyczka) który nie działa.
innyswiat_04

Poprzednia strona

Powrót do Elektryka & Oświetlenie