[ x ]
!!! Zablokowałeś pokazywanie reklam !!!

Nasze forum utrzymuje się dzięki nim.

Podlaczenie radia BMW BAWARIA

Wszystko co jest zwiazane z audio, nawigacją GPS'em, CB, TV itp.

Podlaczenie radia BMW BAWARIA

Post numer:#1  Postprzez ADC » 2 gru 2007, o 13:02

Witam nabylem takie radyjko iteraz dwa pytania do znawcow :)Czy potrzeba mi kodu oraz jak je podlaczyc?Gdzie idzie plus gdzie minus czy musi byc bezpiecznik oraz gdzie wpiac kable glosnikowe
Obrazek Obrazek
ADC

Post numer:#2  Postprzez jackx-36 » 2 gru 2007, o 14:03

Obrazek

co do + i - to musisz sprawdzić ale raczej jest tak jak zaznaczyłem "-" powinien byc połączony z obudową , głosniki to musisz metoda prób i błędów dojść który jesy przód , tył ,lewy czy prawy ( nie powinno byc z tym kłopotu , te dwa małe po lewej od zasilania , jeden z nich to prawdopodobnie jest do anteny elektrycznej ( podczas prób nie powinno sie nic stać ) wazne jest żebys przed podpięciem zasilania zrobil to prze jakiś mały bezpicznik
jackx-36
Profesor

Moje BMW:
Nadwozie: -------
Silnik:
Instalacja LPG: ---

Post numer:#3  Postprzez ADC » 2 gru 2007, o 15:10

Wlasnie o to mi chodzilo-glosniki to nie problem bo i tak maja grac a nie bede sie szczypal ze prawy ma grac slabiej lub mocniej :D .Przez bezpiecznik chodzi Ci o to zeby dac ''przewod -bezpiecznik-przewod''?
ADC

Post numer:#4  Postprzez jackx-36 » 2 gru 2007, o 17:43

ADC napisał(a):Przez bezpiecznik chodzi Ci o to zeby dac ''przewod -bezpiecznik-przewod''?

dokładnie , najlepiej najmniejszy jak sie da tzn. wystarczająco duzy żeby wytrzymal samo włączenie ( wtedy idzie najwieksze obciązenie) a jednoczesnie tak maly zeby mógł od razu zaeragowac na "głupote" montera .
te dwa złacza które sa między zasilaniem a głosnikami wygladaja tak jak by sie tam własnie bezpicznik wkładało ( to sa moje przypuszczenia , ciężko cos zobaczyc z "płaskiego" zdjęcia )
jackx-36
Profesor

Moje BMW:
Nadwozie: -------
Silnik:
Instalacja LPG: ---

Post numer:#5  Postprzez yoshi » 2 gru 2007, o 22:05

http://www.studio24.prv.pl/

Obrazek

Opis połączeń.
styk Sygnał
1 głośnik LF+