Post numer:#61przez Arczi e30 » 3 maja 2011, o 19:14
.. krótkie pytanie, czy przycisk od elektrycznych szyb jest taki sam jak od szyberdachu .. tzn. ja podpiełem go pod szyby to zamyka je i otwiera jak normalny przycisk od szyb.. ale nie wiem czy jak podłącze przycisk od szyb potem do szyberdachu czy będzie chodzić na nim ..
Post numer:#63przez Dantte26 » 3 maja 2011, o 23:18
Arczi e30,
przycisk jest identyczny...nawet nr. się zgadza...jeśli chodzi o podświetlenie to e30 ma właśnie takie...przynajmniej u mnie przycisk szybra także jest podświetlony...ale to tylko kwestia modelu przycisku...
MOJE WIERNE e30: viewtopic.php?t=20734 /// Dolnośląska Grupa Rabunkowa /// E30 idzie w żółte blachy
Post numer:#64przez pedzels » 4 maja 2011, o 12:04
Szyber mam dokładany Z tą pozycja szybra to jest opisane pare postów wcześniej Ogólnie sa trzy pozycje szybra Ja bawiłem się silniczkiem przed montarzem i póxniej według tego opisu ustawiłem idealnie za pierwszym razem
Post numer:#67przez pedzels » 17 maja 2011, o 22:25
Problem rozwiązany Okazało się po rozebraniu przekaźnika że się poprostu zaciął Poruszałem wszystkie styki i blaszki śrubokętem i jest ok Teraz ustawiłem jeszcze raz szyber i jest następny probem Jak zamykam z uchylonego to szyber odstaje po zatrzymaniu a jak zamykam z otwartego to zatrzymuje się niedomknięty Jak to wyregulować zeby było ok??????
Post numer:#68przez kemot324 » 18 maja 2011, o 23:42
Nie masz przypadkiem silniczka przekręconego o 180 stopni? Chodzi o to, że musiałbyś wymontować go na zamkniętym szyberdachu i nacisnąć na uchylanie, jak się zatrzyma, to jeszcze raz na uchylanie do momentu zatrzymania i wtedy powinien być "środek". Z tej pozycji sprawdź czy po uchyleniu, czy otworzeniu zatrzymuje się w tym samym miejscu.
Witam. Jak to wkoncu jest z tymi suwami pracy el. szybra, poniewaz aktualnie montuje go u siebie i mam klopot z ich ustawieniem. Kilka postow wczesniej jest opisane ze el. szyber ma 3 suwy pracy a inna osoba pisze ze 2. Ustawilem go tepretycznie tak jak w opisie(na kliknieciu pomiedzu pomiedzy jego uchylem a otwarciem) i po podlaczeniu silnika wsumie to wszystko smiga ale wychodzi na ta ze sa tylko 2 suwy, poniewaz umnie szyber albo sie uchyla albo na maxa otwiera az do klikniecia. Czy to tak powinno dzialac??
tak pytam bo pare postow wczesniej ktos z wyszczegolnieniem napisal ze sa niby jakies 3 tryby jego pracy, a ma wlasnie tylko dwa i ktos czytajac to moze sie troche zamotac w jego ustawieniu
Drodzy E3dziestkowicze
zamontowałem sobie el szyberdach ale nie mam pinu w kostce bo mam ubogą wersje elektryczną i co teraz zrobić czy musze ciągnąc kabel do puszki z bbezpiecznikami do pomarańczowego przekaźnika (którego nie ma i do bezpiecznika nr17 [30A] którego też nie ma zamotnowanego) czy jak mam to zrobić prosze odp póki mam dojście do Touringa z którego brałem cały el szyber
Pozdrówienia
Witam u mnie było tak ze wystarczyło poprowadzić tylko kabel do bezpiecznika nr 17 a reszta w puszce jest juz połączona wiec należy uzupełnić przekaźnik i bezpiecznik,dołozyc ten kabelek i wszystko smiga