[ x ]
!!! Zablokowałeś pokazywanie reklam !!!

Nasze forum utrzymuje się dzięki nim.

Centralny zamek - problem

Wszystko co dotyczy alarmów, centralnych zamków, oświetlenia itp.

Post numer:#46  Postprzez Falconx » 16 maja 2011, o 08:32

Dantte26 napisał(a):podejrzewam że padł przekaźnik odpowiedzialny za otwieranie całej sekcji w centralce zamka...może być też kiepskie połączenie centralki we wtyczce...

Dokładnie tak - walnięta jest centralka .
Połączenie we wtyczce nie ma znaczenia , bo tymi samymi kablami zamyka i otwiera zmieniając tylko polaryzację , wiec skoro zamyka to wszystko ok. Centralka jest walnięta. Ja u siebie wywaliłem ja i założyłem uniwersalną i działa - mam teraz święty spokój.
HONDA VFR 750 RC36I - nie ma to jak 2 kółka :)
Falconx
Student

Moje BMW:
Nadwozie: -------
Silnik:
Instalacja LPG: ---

Post numer:#47  Postprzez mc_picia » 17 maja 2011, o 23:23

Panowie, orientuje się ktoś może na których przewodach powinno być napięcie oraz jakie powinno mieć wartości w kostce do seryjnej centralki? U mnie jest zero reakcji centralnego zamka, jednak jak do pinu 11 podepnę 12V i zwieram blaszkę w dolnej cewce, to cyka coś w siłowniku drzwi pasażera, tak jakby nie miał siły otworzyć.
mc_picia
Uczeń

Moje BMW: 325iC
Nadwozie: Cabrio
Silnik: M20B25
Instalacja LPG: NIE

Post numer:#48  Postprzez twacik » 18 maja 2011, o 00:58

Witam

Ma ktos z Was rozpiskę pinów w kostce w słupku A do szerokiej e30. Problem jest w kostkach bo raz auto zamykam z pilota/ kluczyka i wszystko działa a raz nie działa w ogóle - tj zamykają sie tylko drzwi kierowcy z kluczyka. Wystarczy docisnąć kostkę przy drzwiach i odpowiednia ją ugnieść i jest znowu ok. Jest nie kontakt na którymś pinie tylko nie wiem gdzie szukać.
uki
twacik
Uczeń

Moje BMW: 325

Post numer:#49  Postprzez pocisk997 » 18 maja 2011, o 01:34

twacik, Weź coś ostrego i podoginaj lekko te piny w kostce drzwi, da sie to zrobić bez problemu. Dla przykładu u mnie rozwiązało to problem lusterek.
Układy wydechowe z nierdzewki, SWAPY, przeróbki aut do sportu, 2jd Garage

viewtopic.php?f=91&t=44829
pocisk997
Profesor

Moje BMW: 328i
Nadwozie: Coupe
Silnik: m52b28

Post numer:#50  Postprzez Falconx » 18 maja 2011, o 07:36

twacik napisał(a):Ma ktos z Was rozpiskę pinów w kostce w słupku A do szerokiej e30.

Nie ma takiej rozpiski- trzeba po schemacie jechać , a schemat chyba sobie ściągnąłem z forum i wszystko się w nim zgadza .W schemacie jest opis kostek , zdjęcia i wszystko czarno na białym .
HONDA VFR 750 RC36I - nie ma to jak 2 kółka :)
Falconx
Student

Moje BMW:
Silnik:
Instalacja LPG: ---

Post numer:#51  Postprzez twacik » 19 maja 2011, o 02:14

Wszystko znalezione i schematy i przekrój kostki, teraz tylko znaleźć trochę czasu i dłubać

thx
uki
twacik
Uczeń

Post numer:#52  Postprzez mc_picia » 19 maja 2011, o 16:25

twacik, Mógłbyś zapodać? ;)
mc_picia
Uczeń

Post numer:#53  Postprzez twacik » 19 maja 2011, o 23:14

mc_picia napisał(a):twacik, Mógłbyś zapodać? ;)

proszzz :cool2:

http://www.wedophones.com/BMWManualsLead.htm
uki
twacik
Uczeń

Post numer:#54  Postprzez mc_picia » 19 maja 2011, o 23:32

twacik, Dzięki :tan:
mc_picia
Uczeń

Post numer:#55  Postprzez kamil.k » 20 maja 2011, o 00:09

panowie szukam rozpiski kabli od centralnego zamka.mam 6 przewodów i nie wiem który do czego służy

dwa grubsze biały i niebieski . od czego ona są ??

sa jeszcze brązowy,zielono-niebieski , zółto czarny i zielono -czarny i widziałem że dwa ostatnie ida to klapy tył ale jak je podłączyc pod centralke pojecie na razie nie mam bo nie wiem co jest co :P

narazie doszukałem sie tyle że ma byc sterowane masa
życie polega na sprycie
kamil.k
Moderator

Moje BMW: 327i
Silnik: m20b27
Instalacja LPG: TAK

Post numer:#56  Postprzez twacik » 20 maja 2011, o 00:40

Niebieski i biały to otwieranie / zamykanie podawane 12 v

Kable ponizej lub sprawdz link z mojego poprzedniego posta

MaDin napisał(a):Witam.
Oto rozpiska centralnego w samochodzie kombi ale na 99% sedan i cupe pasuje;
[center]złącze wtykowe centralki (biała):[/center]
pin nr 1 niebieski łączy - pin nr 9 niebieski złącze wtykowe drzwi przednich lewe i prawe;pin nr 10 biały złącze wtykowe drzwi przednich lewe i prawe;pin nr 1 biały złącze wtykowe drzwi tylnych lewe i prawe;pin nr 3 niebieski złącze wtykowe drzwi tylnych lewe i prawe; wlew paliwa niebieski i biały bez nr pin wsuwka siłownika (klapka); klapa bagażnika niebieski i biały bez nr pin wsuwka siłownika.

pin nr 2 biały łączy - pin nr 9 niebieski złącze wtykowe drzwi przednich lewe i prawe;pin nr 10 biały złącze wtykowe drzwi przednich lewe i prawe;pin nr 1 biały złącze wtykowe drzwi tylnych lewe i prawe;pin nr 3 niebieski złącze wtykowe drzwi tylnych lewe i prawe; wlew paliwa niebieski i biały bez nr pin wsuwka siłownika (klapka); klapa bagażnika niebieski i biały bez nr pin wsuwka siłownika.

pin nr 3 czerwono-czarny łączy - kostka od czasowego gaśnięcia oświetlenia 2x czerwono-czarny przewody bez nr pin.

pin nr 4 brązowy łączy - pin nr 3 brązowy (kostka od czasowego gaśnięcia oświetlenia);pin nr 8 brązowy złącze wtykowe drzwi przednich lewe i prawe; bagażnik brązowy bez nr pin wsuwka siłownika.

pin nr 5 zielony łączy - złącze dodatkowe przewód zielony wtyk czerwony - 'zasilanie'.

pin nr 6 zielono-niebieski łączy - pin nr 12 zielono-niebieski złącze wtykowe drzwi przednich lewe i prawe.

pin nr 7 żółto-niebieski łączy - pin nr 11 żółto-niebieski złącze wtykowe drzwi przednich lewe i prawe.

pin nr 8 zielono-czarny łączy - bagażnik zielono-czarny bez nr pin wsuwka siłownika.

pin nr 9 zielono-fioletowy łączy - pin nr 3 brązowy (kostka od czasowego gaśnięcia oświetlenia); pin nr 8 brązowy złącze wtykowe drzwi przednich lewe i prawe; bagażnik zielono-fioletowy bez nr pin wsuwka siłownika.

pin nr 10 czerwono-brązowy łączy - pin nr 17 czerwono-brązowy złącze wtykowe drzwi przednich lewe i prawe.

pin nr 11 czarny łączy - pin nr 5 czarny złącze wtykowe drzwi tylnych lewe i prawe.

piny nr 12,13,14 wolne

Trochę jest czytania ale mam nadzieje, że choć trochę pomogłem mającym problem z centralnym. W niektórych przypadkach u forumowiczów wystarczy, że znajdą problem po tej rozpisce. W razie jakichkolwiek pytań proszę pisać na pw.

pocisk997,
Siłownik od klapki jest inny niż bagażnika, a problem masz raczej z centralką. Jeśli nie odłączyłeś centralki od zasilania jak sprawdzałeś siłownik od bagażnika. Raczej wszystkie prace przy elektryce radze robić na odłączonym zasilaniu.

[ Dodano: 06-01-2011, 17:58 ]
[center]Dodatek:
Pin nr 4 brązowy jest masą.[/center]
[center]Dodatek
Od złącza dodatkowego czerwono-zielony przewód idzie do bezpiecznika 21 (i to jest główne zasilanie centralki).[/center]
uki
twacik
Uczeń

Post numer:#57  Postprzez kamil.k » 20 maja 2011, o 08:30

twacik, nie bardzo rozumie ta rozpiske. ja nie mam orginalnej centralki tylko zakładam centralny na pilota
życie polega na sprycie
kamil.k
Moderator

Moje BMW: 327i
Silnik: m20b27
Instalacja LPG: TAK

Post numer:#58  Postprzez ..::MaTiM40::.. » 10 lip 2011, o 12:51

koledzy chce zalozyc centralny na oryginalnych silownikach i uniwersanej centralce czy tak da rade? jak zamontowac silowik do wlewu paliwa? mam wiazke orginala w drzwi od centralnego i tam sa jakies chyba przekazniki i wlaczniki (czarny cienki kwadrat) od czego one sa?
..::MaTiM40::..
Student

Moje BMW: 3xx
Silnik: MxxBxx
Kolejne BMW: 330

Post numer:#59  Postprzez mc_picia » 10 lip 2011, o 13:00

..::MaTiM40::.., Uniwersalna centralka z ori siłownikami jak najbardziej, siłownik wlewu paliwa musisz podłączyć pod dodatkowy kanał w sterowniku(do bagażnika), więc troche grzebania jest. Te czarne przekaźniki są chyba od modułu oświetlenia, tzw. opóźniacza.
mc_picia
Uczeń

Post numer:#60  Postprzez ..::MaTiM40::.. » 10 lip 2011, o 13:16

ale jak zamontowac silownik od wlewu bo nie widze tam zadnych uchwytow? czyli zeby oswietlnie powoli gaslo? gdzie zmontowac wlacznik zeby dobrz dialal?
..::MaTiM40::..
Student

Moje BMW: 3xx
Kolejne BMW: 330

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Elektryka & Oświetlenie