[ x ]
!!! Zablokowałeś pokazywanie reklam !!!

Nasze forum utrzymuje się dzięki nim.

cb podlaczenie

Wszystko co jest zwiazane z audio, nawigacją GPS'em, CB, TV itp.

Post numer:#16  Postprzez yoshi » 5 gru 2007, o 19:19

montecarllo napisał(a):a mozna podlaczyc pod kabelek od gniazda zapalniczki??

Wszystko można

P.S. to jest ten sam co latarka w schowku
yoshi

Post numer:#17  Postprzez misHa » 5 gru 2007, o 19:38

Ale kombinujesz :P Najlepiej zrobić tak jak Ci mówią. Naprawdę nie powinno to być takie trudne :)
misHa

Post numer:#18  Postprzez montecarllo » 5 gru 2007, o 20:19

tylko ze przy stacyjce nie chce mi sie kombinowac:)

[ Dodano: 05-12-2007, 19:23 ]
yoshi napisał(a):Wszystko można

czyli jak np sa te wtyczki od cb pod zapalniczke i kable sie nei pala to i jak podlacze pod te kable od latarki to i nie beda sie palic kable:D

[ Dodano: 05-12-2007, 19:26 ]
ahah i jeszce jedno pytanie jesli np ciagnalbym kable bezposrednio od akumulatora to rozumiem ze musze wziasc grubsze kable?? bo jest duza odleglosc?? przeczytalem tak kiedys na jakims forum.
montecarllo

Post numer:#19  Postprzez Cypisek » 5 gru 2007, o 20:27

montecarllo napisał(a):tylko ze przy stacyjce nie chce mi sie kombinowac:)

[ Dodano: 05-12-2007, 19:23 ]
yoshi napisał(a):Wszystko można

czyli jak np sa te wtyczki od cb pod zapalniczke i kable sie nei pala to i jak podlacze pod te kable od latarki to i nie beda sie palic kable:D

Do zapalniczki idą trochę grubsze kabelki niż te do latarki. Ja bym spróbował podpiąć pod latarkę. Pobór prądu jak pisał yoshi jest spory, ale tylko chwilowo a nie przez cały czas. Najwyżej się bezpiecznik spali :wink:
Cypisek

Post numer:#20  Postprzez Kruczek » 5 gru 2007, o 21:00

kup sobie wtyk do zapalniczki i podłącz pod zapalniczkę.
w razie czego, można szybko przełożyć do innego auta, wpinasz tylko wtyk i po problemie.
ja zrobiłem ze starej ładowarki samochodowej :P
Kruczek
Stażysta

Moje BMW:
Nadwozie: -------
Silnik:
Instalacja LPG: ---

Post numer:#21  Postprzez montecarllo » 5 gru 2007, o 21:08

Kruczek napisał(a):kup sobie wtyk do zapalniczki i podłącz pod zapalniczkę.
w razie czego, można szybko przełożyć do innego auta, wpinasz tylko wtyk i po problemie.
tylko ze ja nie chce pod zapalniczke

[ Dodano: 05-12-2007, 20:10 ]
Cypisek napisał(a): Pobór prądu jak pisał yoshi jest spory, ale tylko chwilowo a nie przez cały czas. Najwyżej się bezpiecznik spali :wink:
a w ktorym momecie ten pobor jest wiekszy??
montecarllo

Post numer:#22  Postprzez Cypisek » 6 gru 2007, o 13:46

montecarllo napisał(a):
Kruczek napisał(a):kup sobie wtyk do zapalniczki i podłącz pod zapalniczkę.
tylko ze ja nie chce pod zapalniczke

[ Dodano: 05-12-2007, 20:10 ]
Cypisek napisał(a): Pobór prądu jak pisał yoshi jest spory, ale tylko chwilowo a nie przez cały czas. Najwyżej się bezpiecznik spali :wink:
a w ktorym momecie ten pobor jest wiekszy??

W momencie nadawania. ( jak wciskasz przycisk gruszki.)
Cypisek

Post numer:#23  Postprzez trevor222 » 9 gru 2007, o 03:09

można podłaczyc pod zapalniczke. ja takie kupilem i nigdzie nic nie musialem chowac. przykrecilem cb i pod zapalniczke i smiga.
trevor222

Post numer:#24  Postprzez Cypisek » 9 gru 2007, o 09:24

trevor222 napisał(a):można podłaczyc pod zapalniczke. ja takie kupilem i nigdzie nic nie musialem chowac. przykrecilem cb i pod zapalniczke i smiga.

Np ja to nie lubię jak mi się przewody walają po aucie ; ] a są jeszcze tacy którzy odpalają sobie zapalniczką papierosy ; ]
Cypisek

Post numer:#25  Postprzez trevor222 » 13 gru 2007, o 01:06

Cypisek napisał(a):Np ja to nie lubię jak mi się przewody walają po aucie ; ] a są jeszcze tacy którzy odpalają sobie zapalniczką papierosy ; ]

akurat ja dosyc czesto przekładam cb do drugiego autka wiec mi to na rękę.. :D ale jak kto woli
trevor222

Post numer:#26  Postprzez Szubu$ » 19 wrz 2008, o 09:27

Ja jak kupowałem swoje Cb to sprzedawca w sklepie powiedział że najlepiej pod akumulator wtedy ma nawet mniejsze zakłócenia niż jakby sie podłączyło pod gniazdo zapalniczki. Chociaż ja u siebie tak mam pod zapalniczkę podpięte a czasami jak jadę to nogą uderzę ob wtyczkę i jadę tak dalej i myślę czemu nikt sie nie odzywa a tu prąd nie dochodzi:) moim zdaniem najlepiej bezpośrednio pod akumulator.
Szubu$

Post numer:#27  Postprzez Jakobe » 13 kwi 2010, o 12:39

Odgrzeje kotleta

Mam unidena 520xl do tego antene hustler 1m

Podłączyłem radio pod kabelki zapalniczki + i - na stałe problem w tym że są zakłócenia tzn jak stoję to w miarę ok a jak jadę to jakby ktoś strzelał z karabinu trzeszczenie i przyspiesza razem z prędkością samochodu :/

Anteny jeszcze nie stroiłem, ale myślę że to nie w tym problem bo miałem już nie raz na innym aucie zamontowany taki zestaw i bez strojenia chodziło ok.

Miał ktoś podobny problem?
Jakobe

Post numer:#28  Postprzez Boro320 » 13 kwi 2010, o 14:11

Jakobe, tak sie dzieje poniewaz masz zakłócenia a radio prawdopodobnie nie posiada filtra antyzakłóceniowego, wszystko co jest podlaczone pod prad w samocodzie bedzie ci zniekształcać fale wyslana przez CB radio, filtry powinienes dostac u goscia ktory sie trudni sprzedaza sprzetu CB a koszt to jakies 20-50zl. Proponuje w antenke jakas lepsza przyinwestowac typu president, sirio, alan itp. Nawet te maluchy po 60cm tych firm beda sie lepiej sprawowały niz hustler. Pozatym na hustlera trzeba uwazac bo lubi odleciec powyzej 180km/h. Ale jesli nie zalezy ci na dobrym odbiorze i nadawaniu na odleglosc okolo 10-20km to hustler powinien ci wystarczyc. Pozdro
Boro320

Post numer:#29  Postprzez Jakobe » 13 kwi 2010, o 15:22

Boro320 dzięki, myślałem że uniden 520xl ma wbudowany taki filtr

Generalnie do 10km mi wystarczy nadawanie i odbieranie więc chyba hustler styknie no i nie muszę go chować bo chyba mało kto się na niego połasi, narazie wytrzymał test 190km/h ;)

generalnie tak szybko nie jeżdżę wtedy akurat się spieszyłem ;)
Jakobe

Post numer:#30  Postprzez Boro320 » 13 kwi 2010, o 16:04

Na twoim miejscu podłączyłbym jeszcze radio CB bezpośrednio pod aku, jak masz podłączone pod kable zapalniczki + wetkniete w zapalniczke jakieś ustrojstwo to moze mało prądu radyjko dostawać = mały zasięg, kiepski odbiór + ewentuane zakłócenia.
Boro320

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Car Audio & GPS