Nasze forum utrzymuje się dzięki nim.
Dodaj BMW-e30.PL do wyjątków w programie blokującym reklamy!
Adrian napisał(a):Chodzi Ci tylko o środkowe nawiewy na konsoli nad radiem czy o wszystkie środkowe. Generalnie jest tak, że z ze wszystkich środkowych zawsze leci chłodniejsze powietrze. Skoro oba węże od nagrzewnicy są gorące to obieg płynu jest normalny czyli wg. mnie zawór jest ok. Jeśli wydaje Ci się, że grzeje słabiej niż w zeszłą zimę to możę Twoje auto ma mokrofiltr i jest on juz zasyfiony i przez to gorzej Ci grzeje w środku.
Chalski napisał(a):Adrian - skoro powrót z nagrzewnicy jest gorący to znaczyże zawór puszcza wode przez nagrzewnice.
Zawór jest padnięty (lub nagrzewnica) jeśli przy wyższych biegach wiatraka nawet na gorącym silniku w środku wieje letnie a powrót z nagrzewnicy hest sporo chłodniejszy od zasilania.

eater napisał(a):A co powiecie na wpięcie w przewód idący do parownika zaworu kulowego i takie doświadczalne otwarcie go aby nie zamarzał parownik i jednocześnie żeby nagrzewnica dostawała większość płynu?

eater napisał(a):Poczytałem książkę "Sam naprawiam BMW E30" i wyszło na to, że wydłużeniu uległo cięgno regulacji temperatury.
Żeby to wyregulować trzeba rozebrać połowę wnętrza więc sobie darowałem, wysatarczyło zdjąć linkę z dźwigienki przy pokrętle, na końcu linki zawinięta jest ona w oczko, zawinąłem jeszcze raz skracając ją tym samym i efekt jest taki, że grzeje jak potrzepany.
a z ta regulacją to na pewno 3 cięgna od otwierania nawiewów mają regulację (taka jakby nakrętkę na sobie) , do tej pory dałbym sobie rękę uciąć , że cięgno od temp też ma tą regulację no ale skoro sam naprawiam twierdzi inaczej to już zwątpiłem 
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 4 gości