Kupiłem mocno zapuszczone BBS-y. Chciałbym je wyczyścić tylko nie bardzo wiem czym. Obecie używam Carplan - Wonder Wheels do mycia jest dość dobry, łatwo usuwa wszelkie zabrudzenia itd. ale z tym syfem juz sobie nie radzi tak dobrze :/ 2 szt są zawalone pyłem z klocków który solidnie się wgryzł. Poprzedni właściciel chyba ich nigdy niemył. Praca idzie mozolnie...co mnie drażni. Chciałbym się dowiedzieć czym czyścicie, myjecie swoje felgi? Macie jakieś sprawdzone metody lub polecacie jakieś środki? Czym usunąć ten syf?
[center]
[/center]
Sam stosowałem K2 felix, czyści całkiem przyzwoicie.
wszystkie te zapyziałe czarne i brązowe kropeczki Ci poschodzą. Ja używam takiego z Auchan w białej butelce z psiukaczem, konsystencja troche żelowata :> i nie ma obaw, że Ci wyżółkną czy coś w tym stylu.. a często tak się dzieje po "dobrych preparatach" spsiukaj całą fele tym dokładnie w każdym rowku, poczekaj 5 min i szoruj szczotką z w miare twardym włosiem (taka jak szczoteczka do zębów) następniu spłukać wodą i zobaczysz jaki efekt będzie!!! polecam i pozdrawiam miłego czyszczenia