[ x ]
!!! Zablokowałeś pokazywanie reklam !!!

Nasze forum utrzymuje się dzięki nim.

BBS RC - renowacja

Wszystko na czym sie toczą E30-stki

BBS RC - renowacja

Post numer:#1  Postprzez kris » 5 sie 2011, o 23:41

Kupiłem w/w felgi i mam już swoją ich finalną wizję - marzy mi się rotor w kolorze szarym. Niestety dekielki są plastikowe, w związku z tym zacząłem się zastanawiać czy dam radę pomalować rotor proszkowo i dobrać potem identyczny odcień akrylu na dekielki, czy też z góry jestem skazany na malowanie akrylem (wolałem proszkiem ze względu na jego trwałość)? Może istnieje możliwość podmiany dekli na alu?
kris

Post numer:#2  Postprzez howbiee » 6 sie 2011, o 13:27

Ja zajmuje się renowacją felg i maluje trochę ludziom.. ostatnio właśnie miałem identyczny problem bo koleś pomalował felgi proszkiem a dekle plastikowe i nie da rady.. wiec chcieliśmy dobrać kolor.. i nie da rady, zawsze będzie się różnił... chyba, że jakaś super mieszalnia. Nie podmienisz kapselków bo BBS RC mają jedyne w swoim rodzaju i wytłoczenia by z innych nie pasowały. Pomaluj całe w akryl i nie będzie problemu.. ja tym maluje od dłuższego czasu i 0 skarg od ludzi, że im lakier odchodzi czy jest podatny na odpryski :).
howbiee
Moderator

Moje BMW: 320
Nadwozie: Coupe
Silnik: M20B20
Instalacja LPG: NIE
Silnik: m20b20

Powrót do Felunek & Opony