[ x ]
!!! Zablokowałeś pokazywanie reklam !!!

Nasze forum utrzymuje się dzięki nim.

rozladowuje akumulator i inne

Wszystko co dotyczy alarmów, centralnych zamków, oświetlenia itp.

rozladowuje akumulator i inne

Post numer:#1  Postprzez szewczu » 10 gru 2007, o 16:50

mam problem kupilem nowy aku przychodze po nocy a tu rozladowany zmierzylem pomiedzi klema a minusem aku i podaje ze uplywa prad 1A czy zaduzo oraz dzialaja mi wycieraczki nawiew i lampka w schowku bez kluczyka a nawet jak po odpaleniu wlacze nawiew na 1 to chodzi chwile przestaje potem znowu i tak w kolko jest na 1 , 2, 3 a na 4 dziala normalnie caly czas dmucha o co w tym wszystkim kaman i gdzie szukac tego przyczyny chodzi mi o to wszystko nawiee lampka wycieraczki i rozladowujacy sie aku
szewczu

Post numer:#2  Postprzez Bad1910Boy » 10 gru 2007, o 20:37

mam podobny problem, tez rozladowuje mi sie akumulator, wycieraczki i kierunki chodza bez kluczyka ale tak bylo od poczatku jak kupilem samochod i wszystko bylo ok.dopiero jak poszedl rgulator i alternator byl zasyfiony wcale nie bylo ladowania i padal, zrobilem to ale akumulator nadal sie rozladowuje i patrzac miernikiem widac jak spada jak by cos ciaglo i zastanawiam sie nad centralnym bo jak kupilem nie byl podlaczony ale nie wydaje mi sie by centralny tak duzo ciagnal by przez noc aku padal i druga mozliwosc to dioda poszla i jak samochod stoi to rozladowuje sie
Bad1910Boy

Post numer:#3  Postprzez szewczu » 11 gru 2007, o 17:43

nawiew naprawilem juz sie nie wylacza byl popsury przekaznik i odcinam ale co dalej z tym rozladowanym aku a wam dziala naweie w wyczeraczki bez kluczyka a jak macie z dlugimi mi nie dzialaja bez kluczyka

[ Dodano: 11-12-2007, 16:49 ]
a jeszcze powiedzci mi czy padl wam kiedys obrotomierz ja mam juz drugie zegary bo wczesniej mi padl i dzis znowu o co kaman
szewczu

Post numer:#4  Postprzez Dymi » 12 gru 2007, o 02:57

Wycieraczki i kierunki bez włożonego kluczyka nie mają prawa działać. Dopiero przekręcenie w pozycje nr. 1 uruchamia wycieraczki i kierunki (i bodajże zasilanie radia, ale tu mogę się mylić, bo radia nie mam :)
W pozycji nr. 1 oczywiście nie ma zapłonu, zegary też nic nie wskażą, pompa paliwa też się nie odezwie. Za to u mnie zawsze wtedy "odzywa" się jakiś przekaźnik (słychać, że zaskoczył). Nie pytajcie od czego, bo sie nie interesowałem :)

Najprostsza metoda szukania zwarcia - podłączyć amperomierz do aku i po kolei wyciągać bezpieczniki. Jak to nic nie da, to znaczy że gdzieś przed skrzynka jest zwarcie.
Dymi

Post numer:#5  Postprzez szewczu » 12 gru 2007, o 12:18

a jednak nawiew sie nie naprawil wczoraj chodzilo jak nalezy a dzis juz po staremu dziala - nie dziala -dziala- nie dziala i tak w kolko
szewczu

Post numer:#6  Postprzez Piotr320i » 12 gru 2007, o 19:51

Dymi napisał(a):podłączyć amperomierz do aku i po kolei wyciągać bezpieczniki. Jak to nic nie da, to znaczy że gdzieś przed skrzynka jest zwarcie.

chyba ze ktos podlaczyl cos omijajac puszke z bezpiecznikami, bo skoro wycieraczki i lapka w schowku ci sie swieci bez kluczyka to znaczy ze jakis fachman juz grzebal przy pradach :mrgreen: Obrazek

pzdr
Piotr320i

Powrót do Elektryka & Oświetlenie