[ x ]
!!! Zablokowałeś pokazywanie reklam !!!

Nasze forum utrzymuje się dzięki nim.

pilot do alarmu

Wszystko co dotyczy alarmów, centralnych zamków, oświetlenia itp.

Post numer:#46  Postprzez GLOCK » 22 wrz 2011, o 16:35

DiVeR nie wiem czy masz jeszcze z tym problem ale jak chcesz to mogę pomóc.do przewodów idących do centralnego zamka (myślę że biały i biało-czarny;opis w instrukcji) masz sygnał zamknięcia a na drugim sygnał otwarcia (pojawia się impuls masy).sprawdz dla pewności miernikiem.polecam podpiąć się do siłownika w bagażniku (slave). Masz przy nim 4 przewody.dwa z nich to sterujące otwarciem i zamknięciem.musisz je znaleźć.ktoś pisał na forum że to zielony i zielono-czarny ale u mnie były inne.wspomnianych kolorów nie było. Podłączasz analogicznie:kabel z centralki zamykający łączysz z tym od siłownika. w instrukcji jest też napisane które przewody należy ze sobą złączyć w przypadku podłączania pod siłownik.

jak znaleźć kable sterujące:potrzebny miernik.czerwony przewód od miernika dajesz na stały plus(np. dodatnia klema aku) a drugi koniec na kabel na którym myślisz że jest sterującym.Miernik ustawiasz na pomiar napięcia stałego 20V i zamykasz drzwi.jeśli to ten miernik pokaże 12-13V
MEES WITH THE BEST...DIE LIKE REST!
Wczoraj jeszcze TD...dzis juz tylko D:(
GLOCK
Uczeń

Moje BMW:
Nadwozie: -------
Silnik:
Instalacja LPG: ---

Poprzednia strona

Powrót do Elektryka & Oświetlenie