Nasze forum utrzymuje się dzięki nim.
Dodaj BMW-e30.PL do wyjątków w programie blokującym reklamy!
Kuba-e21 napisał(a):Zaraz spr, bo kiedys była gazownia jak bylo m20...
m30 dzisiaj pierwszy raz odpalilo
Odpalil pieknie, chodzil z 3 min i zgasl dosyc szybko sam, okazuje sie ze teraz go zalewa i nie chce odpalic. Cos mnie swedzi w palcach u stop ze to bedzie cos z luftem-przeplywka...Kuba-e21 napisał(a):Nie ustawialem bo go nie ruszalem, poza tym czujnik polozenia przepustnicy dziala w trybie 0-1.
to ją odepnij ,jeśli robi siarę to szybko wyjdzie czy to przepływka. Sprawdż czy teraz przypadkiem napięcie nie jest na wtryskiwaczach przez cały czas , zamiast cyklicznie .Byc może jest błędnie podłączona masa i zamiast impulsem ze sterownika wtryskiwacze są zasilane przez cały czas i leją ile wejdzie - ale to tylko moje przypuszczenia ,dobra masa dla sterownika też może tu miec znaczenie.Regulator ciśnienia też warto sprawdzic wraz z ciśnieniem na listwie.Kuba-e21 napisał(a):Cos mnie swedzi w palcach u stop ze to bedzie cos z luftem-przeplywka...
kris napisał(a):Nie w każdym M30. Tak działały te nowsze. W każdym razie jeśli odpalałeś silnik przed kupnem i działał OK, to nie wiem dlaczego celujesz w przepływomierz. Z kolei kolektor malowałeś, więc czujnik musiałeś odkręcić, a więc i rozregulować.
Jakby co jest to przepustnica sterowana linka (nie napisalem tego wczesniej). Karolo napisał(a):Jak ci zalewa to wymień lambde w wydechu.
A mi chodzi o to ze silnik wogole nie odpala bo go zalewa w pizdu. Z trzy miesiace temu mialem polowke w ktorej jakis idiota wymienil wydech na wrsje bez sondy i sobie wisiala gdzies z boku przy silniku Escobar napisał(a):to ją odepnij ,jeśli robi siarę to szybko wyjdzie czy to przepływka. Sprawdż czy teraz przypadkiem napięcie nie jest na wtryskiwaczach przez cały czas , zamiast cyklicznie .Byc może jest błędnie podłączona masa i zamiast impulsem ze sterownika wtryskiwacze są zasilane przez cały czas i leją ile wejdzie - ale to tylko moje przypuszczenia ,dobra masa dla sterownika też może tu miec znaczenie.Regulator ciśnienia też warto sprawdzic wraz z ciśnieniem na listwie.

sprawdzałeś czego mu zabrakło ? Iskry czy paliwa ? Możliwe że czujnik wału po zagrzaniu głupieje .Kuba-e21 napisał(a):nie dlawil sie tylko poprostu zgasl.
tylko podczas tej próby wyjmij główny przewód z cewki zapłonowej bo rutyniarzom się zdarza zapomniec i wiązka silnika a czasem całe auto płonie.Pietrek napisał(a):kręć rozrusznikiem i zobacz jak rozpylają wtryski, w razie czego będziesz widział które ewentualnie leją.
Escobar napisał(a):sprawdzałeś czego mu zabrakło ? Iskry czy paliwa ? Możliwe że czujnik wału po zagrzaniu głupieje .
Powrót do Układ paliwowy & Spalanie
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości