[ x ]
!!! Zablokowałeś pokazywanie reklam !!!

Nasze forum utrzymuje się dzięki nim.

m30 brak napiecia na wtryskach...

Wszystko co jest związane z układem zasilania, instalacje LPG itp.

Post numer:#16  Postprzez Escobar » 23 wrz 2011, o 22:50

Kuba-e21 napisał(a):Zaraz po tym jak zgasl jak probowalem go opdalic to zalewa caly czas, az do teraz (oczywiscie nie odpala).
rozumiem ,tylko wcześniej zapytałem czy sprawdziłeś iskrę ?
Kuba-e21 napisał(a): To z tym zagrzaniem czujnika bylo by ciekawa opcja, tylko ze on nawet nie ma jak sie nagrzac...
słusznie ,pracował tylko 5 minut.
Kuba-e21 napisał(a):Co do wtryskow czy w m30 jak leje 1 to reszta tez gorzej pracuje ?
jeśli jest uszkodzony mechanicznie (zapieczony) to na jednym baniaku będzie zalewał ,jeśli elektrycznie przy założeniu że ciągle dostaje zasilanie to dwa wtryski będą lały bo tak są połączone.
Sprawdż kontrolką z diody led 12V podłączonej do wtyczki wtryskiwacza czy przypadkiem nie ma ciągłego napięcia na wtryskiwacz.Tylko w przypadku diody jak zapewne wiesz istotna jest polaryzacja.W następnej kolejności zmierz ciśnienie na listwie.
Escobar
Stażysta

Moje BMW:
Nadwozie: -------
Silnik:
Instalacja LPG: ---

Post numer:#17  Postprzez Kuba-e21 » 24 wrz 2011, o 20:07

Dzisiaj sciagnalem pokrywe zaworow, w glowicy jest plyn chlodniczy, a olej ma kolor prawie bialy... Nie jest to latwy widok po kompletnym remoncie silnika. Przypuszczam ze glowica pekla, jutro bede po szkole sciagal to sie okaze co i jak. Dzieki Panowie za pomoc :cool2:
Kuba-e21
Stażysta

Moje BMW:
Silnik:

Post numer:#18  Postprzez kozik007 » 14 maja 2012, o 12:59

odgrzeje kotleta, ostatnio grzebałem w swoim m30 i przestały mi pracować wtryski,
plus stały jest, wtryski jeszcze niedawno (jakieś 2 tygodnie temu) pracowały i chyba wszystkie na raz nie padły
ktoś wie może o co kaman?
Jeśli uważasz że pomogłem..naciśnij POMÓGŁ :D

moje e30
- http://bmw-e30.pl/viewtopic.php?t=23115
kozik007
Stażysta

Moje BMW:
Silnik:

Poprzednia strona

Powrót do Układ paliwowy & Spalanie