[ x ]
!!! Zablokowałeś pokazywanie reklam !!!

Nasze forum utrzymuje się dzięki nim.

Problem z jazda na bezynie

Wszystko co jest związane z układem zasilania, instalacje LPG itp.

Problem z jazda na bezynie

Post numer:#1  Postprzez oscar43 » 11 sie 2011, o 21:23

Witajcie koledzy.
Mam taki problem od jakiegos czasu mam problem z jazda na paliwie znaczy chodzi silnik jak by nie palil na wszystkie gary.Pozatym zaczyna robic mi to samo na gazie ale nie zawsze.Czy przyczyna moze lezec po stronie sondy bo sprawdzalem na niej napiecie (niewiem czy dobrze-sa tam trzy kable(czarny,szary,bialy) podlaczalem sie pod czarny i pod mase auta wychodzily mi rozne wartosci od 0,03 do 0,9....) tak samo wzroslo mi bardzo spalanie trasa 19l gazu przy spokojnej jezdzie miasto ok 27l.Gdzie zawsze na trasie miescilem sie w 13l nawet jak cisnalem.Jak bym mogl ewentualnie jeszcze sparwdzic te sonde chyba ze dobrze ja sprawdzalem.Jesli w zlym dziale to napisalem to prosze o przesuniecie.Z gory dziekuje za odpowiedzi napewno okarza sie przydatne jak zawsze :cool2:
Pozdrawim
oscar43
Student

Moje BMW:
Nadwozie: -------
Silnik:
Instalacja LPG: ---

Post numer:#2  Postprzez kam 16 » 12 sie 2011, o 10:02

Jeśli sonda była by uszkodzona to na gazie nie było by wzrostu spalania. A kable, świece, kopułkę i palec sprawdzałeś?
kam 16
Uczeń

Moje BMW: 328i
Silnik: M52B28
Instalacja LPG: NIE

Post numer:#3  Postprzez oscar43 » 12 sie 2011, o 11:29

niedawno ogladalem wszystko bo zmienialem rozrzad i wszystko wygladalo bardzo dobrze po ciemku tez nie widac zadnych przeskokow iskry

[ Dodano: 20-08-2011, 13:31 ]
temat mozna usunac problem juz rozwiazany
oscar43
Student

Moje BMW:
Silnik:
Instalacja LPG: ---

Post numer:#4  Postprzez DIEGO_E30 » 8 paź 2011, o 22:56

Mógłbyś napisać co było nie halo?
DIEGO_E30

Powrót do Układ paliwowy & Spalanie