Powiedźcie mi, czy to http://allegro.pl/pompa-paliwa-bmw-3-e2 ... 35133.html jest pompa wewnętrznej ?
Jak nie to jaką mam kupić ? Gdzie jest napisane, ile litrów ma mój zbiornik paliwa?

Nasze forum utrzymuje się dzięki nim.
Dodaj BMW-e30.PL do wyjątków w programie blokującym reklamy!

chocby na zegarach ,sedan to zwykle zbiornik 55litrów.Generalnie 63 czy 55 litrów raczej nie ma znaczenia ale sprzedający w ofercie ma i taką do zbiornika 55l.Kupuj bo cena rozsądna ciekawe jak z jakością ale skoro i tak jeżdzisz na lpg to możesz zaryzykowac.mateuszek0088 napisał(a):Gdzie jest napisane, ile litrów ma mój zbiornik paliwa?
najlepiej za przekażnikiem pompy , w podstawkę przekażnika pompy wchodzi przewód zielony z fioletowym paskiem .Proponuję zakupic przekażnik rozwierny czyli taki w którym po podaniu napięcia styki prądowe są rozłączane .Wtedy przewód wychodzący z przekażnika pompy podłącz do nóżki 86 zakupionego drugi koniec do jego nóżki nr.87 w ten sposób obwód pompy zostaje przerwany.Do nóżki 30 dajesz masę a do 85 zasilanie czyli + z elektrozaworu przy parowniku .W ten sposób w momencie kiedy na elektrozaworze pojawi się napięcie obwód pompy zostanie rozłączony , przy każdym odpaleniu przekażnik sam powraca do stanu pierwotnego i pompa zadziała.GLOCK napisał(a):gdzie "przeciąć" obwód żeby wmontować wyłącznik??mogę w któryś z przewodów idących do pompy??
lolejko napisał(a):Dzisiaj próbowałem odpalić M20B25 i w ogóle nie daje paliwa. Sprawdziłem pompa nie chodzi, to podmieniłem na drugą sprawną i co się okazało brak napięcia na pompie. Co moze być przyczyną, że odcina prad na pompę?
Powrót do Układ paliwowy & Spalanie
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości