[ x ]
!!! Zablokowałeś pokazywanie reklam !!!

Nasze forum utrzymuje się dzięki nim.

Przesta?a odpala?. Brak napi?cia na pompie.

Wszystko co jest związane z układem zasilania, instalacje LPG itp.

Post numer:#16  Postprzez mateuszek0088 » 25 wrz 2011, o 16:51

ok wielkie dzięki.
Powiedźcie mi, czy to http://allegro.pl/pompa-paliwa-bmw-3-e2 ... 35133.html jest pompa wewnętrznej ?
Jak nie to jaką mam kupić ? Gdzie jest napisane, ile litrów ma mój zbiornik paliwa? ;)
mateuszek0088

Post numer:#17  Postprzez Escobar » 25 wrz 2011, o 17:18

mateuszek0088 napisał(a):Gdzie jest napisane, ile litrów ma mój zbiornik paliwa? ;)
chocby na zegarach ,sedan to zwykle zbiornik 55litrów.Generalnie 63 czy 55 litrów raczej nie ma znaczenia ale sprzedający w ofercie ma i taką do zbiornika 55l.Kupuj bo cena rozsądna ciekawe jak z jakością ale skoro i tak jeżdzisz na lpg to możesz zaryzykowac.
Escobar
Stażysta

Moje BMW:
Nadwozie: -------
Silnik:
Instalacja LPG: ---

Post numer:#18  Postprzez Dantte26 » 25 wrz 2011, o 18:55

mateuszek0088,

pompa będzie pasować...tylko tak jak to wspomniał Escobar, co do jakości to nie mamy pewności...od siebie mogę polecić pompy firmy QAP ale z tego co słyszałem z niewiadomych przyczyn są trudno osiągalne, ale muszę przyznać że trwałe...chodzi u mnie czwarty rok bez zarzutu...cena wtedy to 250zł...co do pojemności zbiornika to luknij ile masz pływaków w zbiorniku...jeśli jeden przy pompie to 55L, a jeśli dwa (przy pompie i po drugiej str. zb. paliwa za fotelem kierowcy) to 63L...
MOJE WIERNE e30: viewtopic.php?t=20734
Obrazek
/// Dolnośląska Grupa Rabunkowa ///
E30 idzie w żółte blachy
Dantte26
Stażysta

Moje BMW: 325i
Nadwozie: Sedan
Silnik: M20B25
Instalacja LPG: NIE

Post numer:#19  Postprzez mateuszek0088 » 25 wrz 2011, o 20:10

Dzięki wielkie.
http://img04.allegroimg.pl/photos/orygi ... 39189268_1 Jak wyciąga się taką pompę? Ona jest przykręcona ;>
mateuszek0088

Post numer:#20  Postprzez Escobar » 25 wrz 2011, o 21:17

Zadziwiasz mnie :roll: odkręc 4 wkręty które trzymają pokrywę ,odpinasz wtyczki i przewody paliwowe następnie nasadową 8 albo 10 - nie pamiętam dokładnie odkręcasz 4 nakrętki i wyciągasz ten widoczny na zdjęciu cylindryczny aluminiowy element .Przekręcasz przy użyciu wkrętaka pierścień z takimi ząbkami i pompę w górę.
Escobar
Stażysta

Moje BMW:
Silnik:

Post numer:#21  Postprzez Prins » 25 wrz 2011, o 21:24

masz takie kolko u gory zaznaczyłem ci na zdjęciu bierzesz plaski śrubokręt, młotkiem albo reka mocniej uderzasz chyba w przeciwnym kierunku do wskazówek zegara jakies pol obrotu byle nie za duzo i wyciągasz ja pomału do gory musisz uważać zeby nie wyrwać przewodów od pompy paliwowej wiadomo wcześniej odpinasz kostki i przewody paliwowe , miej jakas szmatę przy sobie zeby ci sie w razie czego paliwo nie rozlało a pompę z koszykiem wloz do jakiegos pojemnika bo znajduje sie w filterku paliwo i w pompie. tylko na spokojnie bo wyciagajc pierwszy raz mozna sie wkur.. dobrze :jum:

Obrazek

ps. pamietaj najpierw o odkreceniu plywaka na 4 srubki klucz 8 i wyciągnij delikatnie do gory zeby go nie pozaginac
Damian
Prins
Inżynier

Moje BMW:
Silnik:

Post numer:#22  Postprzez mateuszek0088 » 27 wrz 2011, o 19:03

Temat do zamknięcia.
Pompę udało mi się "odwiesić" lecz zawiesiła się na amen. Nowa już zamówiona. Dziękuje i pozdrawiam!
Escobar wolę mieć wszystko czarno na białym, niż narażać się nie większe koszta.
mateuszek0088

Post numer:#23  Postprzez GLOCK » 9 paź 2011, o 09:57

Witam Panowie.można jeszcze się podpiąć??mam trochę inny problem.chce u brata w e30 zrobić wyłącznik pompy bo padła mu już druga i moje pytanie jest następujące:gdzie "przeciąć" obwód żeby wmontować wyłącznik??mogę w któryś z przewodów idących do pompy??
MEES WITH THE BEST...DIE LIKE REST!
Wczoraj jeszcze TD...dzis juz tylko D:(
GLOCK
Uczeń

Moje BMW:
Silnik:

Post numer:#24  Postprzez Escobar » 9 paź 2011, o 19:41

GLOCK napisał(a):gdzie "przeciąć" obwód żeby wmontować wyłącznik??mogę w któryś z przewodów idących do pompy??
najlepiej za przekażnikiem pompy , w podstawkę przekażnika pompy wchodzi przewód zielony z fioletowym paskiem .Proponuję zakupic przekażnik rozwierny czyli taki w którym po podaniu napięcia styki prądowe są rozłączane .Wtedy przewód wychodzący z przekażnika pompy podłącz do nóżki 86 zakupionego drugi koniec do jego nóżki nr.87 w ten sposób obwód pompy zostaje przerwany.Do nóżki 30 dajesz masę a do 85 zasilanie czyli + z elektrozaworu przy parowniku .W ten sposób w momencie kiedy na elektrozaworze pojawi się napięcie obwód pompy zostanie rozłączony , przy każdym odpaleniu przekażnik sam powraca do stanu pierwotnego i pompa zadziała.
Escobar
Stażysta

Moje BMW:
Silnik:

Post numer:#25  Postprzez GLOCK » 15 paź 2011, o 18:10

Spoko konstrukcja.zrobię tak jak będzie więcej czasu. na razie muszę zrobić takie ręczne wyłączanie. bo chłop mi żyć nie daje:) jak przetnę jeden z tych przewodów idących do pompy (pod tylną kanapą) będzie dobrze??tam zdaje się idą 2 przewody czy się mylę??
GLOCK
Uczeń

Moje BMW:
Silnik:

Post numer:#26  Postprzez Escobar » 15 paź 2011, o 18:25

Możesz przeciąc prądowy pod kanapą .
Escobar
Stażysta

Moje BMW:
Silnik:

Post numer:#27  Postprzez GLOCK » 15 paź 2011, o 18:30

dzięki wielkie za pomoc. mówię jak tylko się trochę z czasem zluzuje to zrobię tak jak mówiłeś...czyli tak jak należy:)pozdrawiam
GLOCK
Uczeń

Moje BMW:
Silnik:

Post numer:#28  Postprzez lolejko » 22 paź 2011, o 15:45

Dzisiaj próbowałem odpalić M20B25 i w ogóle nie daje paliwa. Sprawdziłem pompa nie chodzi, to podmieniłem na drugą sprawną i co się okazało brak napięcia na pompie. Co moze być przyczyną, że odcina prad na pompę?
lolejko
Student

Moje BMW: 316i
Nadwozie: Coupe
Silnik: M52B28
Instalacja LPG: TAK
Kolejne BMW: 320i
Nadwozie: TC Baur
Silnik: M20B20
Instalacja LPG: NIE

Post numer:#29  Postprzez GLOCK » 23 paź 2011, o 14:35

lolejko napisał(a):Dzisiaj próbowałem odpalić M20B25 i w ogóle nie daje paliwa. Sprawdziłem pompa nie chodzi, to podmieniłem na drugą sprawną i co się okazało brak napięcia na pompie. Co moze być przyczyną, że odcina prad na pompę?

przekaźnik, bezpieczniki, uszkodzona instalacja
GLOCK
Uczeń

Moje BMW:
Silnik:

Post numer:#30  Postprzez E30 ROST » 23 paź 2011, o 15:51

sprawdz iskre jesli nie bedzie tez i iskry masz uszkodzony czujnik halla czyli polozenie wału na kole pasowym
czesci e30 !! fanatyk upalacz
Obrazek
E30 ROST
Student

Moje BMW:
Silnik:

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Układ paliwowy & Spalanie