[ x ]
!!! Zablokowałeś pokazywanie reklam !!!

Nasze forum utrzymuje się dzięki nim.

Jaki reduktor gazu do m20b25 ????

Wszystko co jest związane z układem zasilania, instalacje LPG itp.

Jaki reduktor gazu do m20b25 ????

Post numer:#1  Postprzez Lord Lukasz » 17 gru 2007, o 16:36

Jak w temacie, w drugim już aucie mam reduktor firmy BRC 140kW i w drugim aucie występuje ten sam problem czyli auto kręci sie czasami (bardzo rzadko) do końca obr a z reguły łapie zmuła już przy 4tyś.
Tak więc myśle o zmianie reduktora i tutaj pytanie kto z jakimi miał do czynienia i jakie w silniku m20b25 działają jak należy
Lord Lukasz
Stażysta

Moje BMW: 330i
Nadwozie: Coupe
Silnik: M54B30
Instalacja LPG: NIE
Silnik: MxxBxx

Post numer:#2  Postprzez Waski » 17 gru 2007, o 16:51

100kw to jak sie nie mylę do 136 koni wiec twój jest do dużo mocniejszych silników wątpię by coś ci pomogła zmiana reduktora to raczej przez zwężenie zastosuj blosa i powinno być po kłopocie a ile ma ta instalka i czy regulowana była wymieniałeś filtr??
zapraszam na fejsa do polubienia czerwonych e30 pełno zdjęć i tapet czerwonych i innych e30 http://www.facebook.com/E30RedLove

K> karoserie e30 wąska lampa stan nadająca się jeszcze do ożywienia auta im starsza tym lepsza
Waski
Profesor

Moje BMW: 3xx
Kolejne BMW: 325i

Post numer:#3  Postprzez ZTJ » 17 gru 2007, o 17:37

Waski napisał(a): wątpię by coś ci pomogła zmiana reduktora to raczej przez zwężenie zastosuj blosa i powinno być po kłopocie

Jeśli auto raz jedzie dobrze, a raz źle to przyczyną jest na 99% właśnie reduktor. Poza tym Lord Lukasz, pisze, że ma reduktor ma do 140kW, więc nie wiem ocb z tymi 100kW o których piszesz.
ZTJ
Magister

Moje BMW:
Nadwozie: -------
Silnik:
Instalacja LPG: ---

Post numer:#4  Postprzez Lord Lukasz » 17 gru 2007, o 17:52

Instalka jest jeszcze na gwarancji, ma przejechane jakieś 8tyś km, filtr gazu jest wymieniony i instalka jest dobrze wyregulowana, w poprzednim aucie miałem identyczny reduktor po wymianie membran itp. więc praktycznie też był jak nowy i po założeniu blosa nic sie nie zmieniło i było to samo,

pojechał bym to punktu gwarancyjnego ale tam mi powiedzą pewnie że żle dobrany reduktor do silnika itp, tak więc musiał bym jechac tam gdzie była zakładana instalka a jest to 250km odemnie więc wole sobie kupić nowy reduktor
Lord Lukasz
Stażysta

Post numer:#5  Postprzez kaktus » 17 gru 2007, o 18:43

ZTJ napisał(a):
Waski napisał(a): wątpię by coś ci pomogła zmiana reduktora to raczej przez zwężenie zastosuj blosa i powinno być po kłopocie

Jeśli auto raz jedzie dobrze, a raz źle to przyczyną jest na 99% właśnie reduktor. Poza tym Lord Lukasz, pisze, że ma reduktor ma do 140kW, więc nie wiem ocb z tymi 100kW o których piszesz.
przyklad podal 1kw=1,36 koni
www.7dents.co.uk

M535i ** 325e ** Accord VII V-tec
kaktus
Magister

Moje BMW: E30
Silnik: M20b27

Post numer:#6  Postprzez kamil.k » 17 gru 2007, o 19:39

ja słyszałem ze do blosa trzeba zakladac parownik lovato albo omvl .w kazdym badz razie sa mocniejsze parowniki bnic brc 140kw

http://www.allegro.pl/item279686568_now ... cena_.html
życie polega na sprycie
kamil.k
Moderator

Moje BMW: 327i
Silnik: m20b27
Instalacja LPG: TAK

Post numer:#7  Postprzez ZTJ » 17 gru 2007, o 20:15

kaktus napisał(a):przyklad podal 1kw=1,36 koni

Teraz rozmumiem, to był tylko przykład :wink: .
ZTJ
Magister

Moje BMW:
Silnik:
Instalacja LPG: ---

Post numer:#8  Postprzez Waski » 17 gru 2007, o 21:23

Lord Lukasz napisał(a):Instalka jest jeszcze na gwarancji, ma przejechane jakieś 8tyś km, filtr gazu jest wymieniony i instalka jest dobrze wyregulowana, w poprzednim aucie miałem identyczny reduktor po wymianie membran itp. więc praktycznie też był jak nowy i po założeniu blosa nic sie nie zmieniło i było to samo,

pojechał bym to punktu gwarancyjnego ale tam mi powiedzą pewnie że żle dobrany reduktor do silnika itp, tak więc musiał bym jechac tam gdzie była zakładana instalka a jest to 250km odemnie więc wole sobie kupić nowy reduktor
hmto ja już nie wiem co możesz mieć nie tak czytałem gdzieś na necie ze rozwiercali i wstawiali wiekszej średnicy węże wszystkie od instalki oraz rozwiercali otwory zacytuje wypowiedz z innego forum(

to tylko chwyt marketingowy wejdź na strone czakramu to zobaczysz na allegro sprzedają 100kw 140kw i 230kw tylko wszystkie mają taką samą wydajność 28kg/h, a rurka większa na niewiele się zda bo 6mm ma fi 4mm a elektrozawory na butli i przu reduktorze mają przelot fi 2,5mm,
kiedyś u siebie rozwierciłem elektrozawór ten co jest przy filterku na 3mm(tylko że się dało bo był rozbieralny) i troche pomogło,jak byś omvl-a zapodał razem z filterkiem to by wyrobił zresztą na forum dużo o tym było.
pozdrawiam.

Miałem BRC super - nie wyrabiał. Rozwierciłem wszystkie zwężki i założyłem miedź fi 8mm- Nieco lepiej ale reduktor zdychał. Założyłem OMVL R90; był lepszy ale też zawodził i nie ma bata, że zawsze się wyrobi, bo też strzelał. Po prostu doświadczenie nauczyło kiedy nie wciskać gazu do dechy... ale co to za jazda Sad Prawie rok walczyłem z blosem i to jednak nie to. Nie przy tej pojemności kolektora ssącego. No i ta zwężka... itd, itp...)
zapraszam na fejsa do polubienia czerwonych e30 pełno zdjęć i tapet czerwonych i innych e30 http://www.facebook.com/E30RedLove

K> karoserie e30 wąska lampa stan nadająca się jeszcze do ożywienia auta im starsza tym lepsza
Waski
Profesor

Post numer:#9  Postprzez Lord Lukasz » 18 gru 2007, o 09:21

Wiesz, nie wieże w taki sprawy jak rozwiercanie, wieksze rurki itp. tylko dlatego że mój kumpel ma m20b25 i jakąś starodawną mega starą instalke i auto lata mu jak pojebane, kręci sie do końca tak jak na Pb bez żadnych problemów, żadnych modów nie robił, rurka 6mm, zwykły mixer, tak więc myśle że u mnie zamieszanie robi reduktor, co myślicie o takim czymś

http://allegro.pl/item282808503_omvl_r90_e_reduktor_parownik_do_poj_3_5l_250_km.html
Lord Lukasz
Stażysta

Post numer:#10  Postprzez Waski » 18 gru 2007, o 15:36

jak mówisz ze u znajomego śmiga wszystko git to pogadaj z nim postaw mu flaszkę i podmień sobie reduktor na godzinę i będziesz wiedział czy to wina reduktora na 100%

Waski
Profesor

Post numer:#11  Postprzez sarna1 » 21 gru 2007, o 01:36

ja mam parownik stefanelli ktory ma 4 lata :0 - czyscilem go rok temu i ciagnie pieknie - a jest 2 razy mniejszy od brc techno
sarna1

Powrót do Układ paliwowy & Spalanie