[ x ]
!!! Zablokowałeś pokazywanie reklam !!!

Nasze forum utrzymuje się dzięki nim.

M40B16 Gaśnięcie chwilę po odpaleniu

Wszystko co jest związane z układem zasilania, instalacje LPG itp.

Post numer:#16  Postprzez MAJSU » 22 kwi 2010, o 11:11

Tutaj pompa jest nowa, zamiennik ale nowy. Na razie samochód przestał w ogóle odpalać :) Więc nie wiem czy wymiana czujnika temperatury przyniosła pożądany efekt :P
MAJSU

Post numer:#17  Postprzez zabafilip » 22 kwi 2010, o 14:04

Kupiłeś Majsu E30?

[ Dodano: 22-04-2010, 14:11 ]
Kolega już pisał. Świece wymieniałeś?
Obrazek
zabafilip
Magister

Moje BMW: 325eA
Nadwozie: Coupe
Silnik: M20B27
Instalacja LPG: NIE
Silnik: MxxBxx

Post numer:#18  Postprzez MAJSU » 22 kwi 2010, o 16:01

zabafilip napisał(a):Kupiłeś Majsu E30?

[ Dodano: 22-04-2010, 14:11 ]
Kolega już pisał. Świece wymieniałeś?

NIee to kolegi :) Swiece są ok.

[ Dodano: 26-04-2010, 20:12 ]
Wymieniłem czujnik temperatury ten niebieski pod kolektorem i jest OK, niema problemów z odpalaniem po rozgrzaniu.
MAJSU

Post numer:#19  Postprzez macio » 10 maja 2010, o 12:47

Witam mam problem z M40B16 objawia się on tak samochód ciężko pali zimny, jak sie jedzie nic się nie dzieje tylko przy zatrzymaniu silnik gaśnie (przestaje pracować na 4 garki chodzi jak traktor i gaśnie) po czym ma problemy z odpaleniem po odczekaniu chwili odpala bez zająknięcia i już potem jak tylko mu sie uwidzi zaś ma to samo. paliwo wykluczam próbowałem na róznych i ciągle to samo.
macio

Post numer:#20  Postprzez SCOUT » 10 maja 2010, o 17:39

Czytaj cały temat a się dowiesz.Kabelki,świece,kopułka,palec rozdzielacza,to sprawdzić(podmienić od znajomych).Wszystkie podpowiedzi już masz.Teraz cierpliwość i praca!

Skoro temat został odświeżony to jednak poproszę o jakieś sugestie.Wymieniłem lub też podmieniłem wszystko to o czym było napisane ale niestety nic to nie pomogło.Silnik po rozgrzaniu nadal faluje i przygasa. Jednak całkiem zdurniałem gdy w piątek wieczorem po uruchomieniu silnika z odłączoną przepływką wszystkie objawy zniknęły.Sprawdziłem dla pewności kilka razy(podłączając i odłączając przepływomierz).W sobotę podmieniłem przepływomierz od innego,sprawnego m40b16i g......Jeszcze gorzej,falowanie z gaśnięciem.z przepływomierzem i bez.Bez krokowego 1500 obrotów ale dość stałe(po drugim rozruchu)Na moim przepływomierzu druga beemka chodziła normalnie.Miesiąc już z nią walczę i kicha.Proszę o jakąś poradę! Może zna ktoś magika od bmw z okolic Zgorzelca?
SCOUT

Post numer:#21  Postprzez czesci_e30 » 7 lis 2011, o 22:36

temat dosc stary ale podpinam sie pod niego ...
problem z BMW E30 z silnikiem m40b18.
po odpaleniu skacze i szarpie...
po odczekaniu minuty na nierowno pracujacym silniku nagle wskakuje na swoje obroty i jest ok.
w trakcie jazdy nie mozna dac za mocno w pedal bo sie dlawi ale delikatnie przyspieszajac wkreca sie elegancko ....
jakies podpowiedzi ?

PS.czytalem caly temat !
Nie kupujcie u pana GINSZT z Hajnówki !!! to zwykły oszust :)
czesci_e30
Student

Moje BMW: 3xx
Nadwozie: Sedan
Silnik: MxxBxx
Instalacja LPG: NIE

przeplywoemierz

Post numer:#22  Postprzez GRANDS24 » 11 gru 2011, o 14:07

Witam, jestem świeżakiem na waszym forum i od niedawna posiadam bmw e30. Moja bunia czy zimno lub ciepło obroty skaczą jak szalone nawet po wcisnięciu gazu skacze i gaśnie. Czy moze to byc wina przepływomierza?? Jak tak to czy idzie to jakos sprawdzic jaki tam powinien byc bo z tego co sie orientuje to jest kilka roznych numer przeplywomierza i niewiem czy musi tam byc jakis konkretny czy nie?? BMW e30 z 1990r 1.6 benzyna silnkim m40
12:36:02
a i czy moglby mi ktos dac namiary na jakis dobry a niedrogi przeplywomierz?? Byłbym bardzo wdzieczny. Pozdrawiam
GRANDS24

Post numer:#23  Postprzez BMWe30-Stefan » 11 gru 2011, o 20:25

nie jestem pewny ale żeby pasił przepływomierz to muszą się zgadzać 3 albo 4 ostatnie znaki nr seryjnego
poszukaj na necie tylko kupując taki nie masz pewności że działa i że go nie popsuje nasza wspaniała poczta polska :evil:
sprawdź jeszcze stan gumy od przepływki do przepustnicy
BMWe30-Stefan

Poprzednia strona

Powrót do Układ paliwowy & Spalanie