[ x ]
!!! Zablokowałeś pokazywanie reklam !!!

Nasze forum utrzymuje się dzięki nim.

Pompka paliwa

Wszystko co jest związane z układem zasilania, instalacje LPG itp.

Pompka paliwa

Post numer:#1  Postprzez maSlan » 21 gru 2011, o 17:12

Witam jestem tu nowy i mam pytanko nabylem e30 1.6 m40 pol roku temu i od poczatku bylo w niej tak ze jak bylo mniej paliwa to palila za 2 razem chyba ze byla odpalona i za chwile to odrazu i to tak lapala jak by nie dostawala odrazu paliwa czy myslicie ze to pompka paliwa ? I tutaj 2 pytanie szukalem pompki paliwa i mam klopot z pompka do e30 bo kosztuje 300 zl a w sklepie powiedzieli mi ze dopasuje pompke od e36 i czy da rade taki bajer zrobic?? Prosze o szybka odpowiedz
maSlan

Post numer:#2  Postprzez mc_picia » 21 gru 2011, o 17:18

Wymień na początku filtr paliwa. Jak nie pomoże to pompkę. Kup na allegro, koszt ok 100 zł. Lub oryginał sprawny.
mc_picia
Uczeń

Moje BMW: 325iC
Nadwozie: Cabrio
Silnik: M20B25
Instalacja LPG: NIE

Post numer:#3  Postprzez cedro23 » 21 gru 2011, o 17:50

maSlan napisał(a): sklepie powiedzieli mi ze dopasuje pompke od e36 i czy da rade taki bajer zrobic

tak bo kupujesz tylko sam wkład a reszta zostaje z twojej pompki
cedro23
Stażysta

Moje BMW: 318
Nadwozie: Coupe
Silnik: M50B25

Post numer:#4  Postprzez kratek » 21 gru 2011, o 18:13

Nie kupuj pompy na allegro,zatarał sie po 2 dniach jazdy na zererwie,a boscha smigalem cały czas i nic nie było,a wymienialem bo chciałem nową.
kratek

Post numer:#5  Postprzez Kruczek » 21 gru 2011, o 18:20

Twój argument jest powalający.
Kruczek
Stażysta

Moje BMW:
Nadwozie: -------
Silnik:
Instalacja LPG: ---

Post numer:#6  Postprzez kratek » 21 gru 2011, o 19:55

Kruczek, A co chcesz pompe ktora zatrze sie po godzinie bez przerwy jazdy na rezerwie kiedy w trasie bedziesz miał kryzysową sytuacje ? Zabładzisz w a poblizu nie bedzie zadnej stacji ?

To kupuj. Te pompy to dziadostwo,pompa bosch nie potrzebuje takiego chlodzenia,a ta inna pseudopompa musi byc w "lodówce"
kratek

Post numer:#7  Postprzez maSlan » 21 gru 2011, o 22:21

Wymienialem wszystkie filtry i oleje msc temu tak ze to napewno pompka hm ale jak to sam wklad ? bo powiem ze mam problem z ta pompka jedna za mala druga za duza a teraz dobra tylko nie ma filterka takiego z dolu a to mozna sam wklad w tej pompc wymienic? to pomoze w tym moim problemie? czy trzeba cala wymienic?
maSlan

Post numer:#8  Postprzez Kruczek » 21 gru 2011, o 23:46

Kratek, już kilku osobom założyłem te najtańsze z allegro i jakoś nikt nie narzeka, a ostatnio sprzedałem dwie używki boscha które się spaliły po tygodniu o dziwo nie z powodu małej ilości paliwa, więc argument nie kupuj na allegro bo moja się spaliła nic nie wnosi do tematu. To tak samo jak ja bym napisał nie kupuj używki bo się pali. Widocznie trafił Ci się wadliwy egzemplarz, a te stare gruchoty ode mnie były na wykończeniu.

Pompka z e36 pasuje ale przewody nie są skręcane tylko lutowane.
Sprawdź czy nie schodzi Ci paliwo z listwy.
Kruczek
Stażysta

Moje BMW:
Silnik:

Post numer:#9  Postprzez Dj Snake » 22 gru 2011, o 01:22

Zawsze można kupić oryginał za skromne 1800 złotych : )
Obrazek

Jezeli nie obiciera to znaczy ze jest za wysoko :]
Dj Snake
Stażysta

Moje BMW: 320
Nadwozie: Sedan
Silnik: M52B20

Post numer:#10  Postprzez kratek » 22 gru 2011, o 02:04

Kruczek, W porzadku moze sprzedano mi felerny egzemplarz,zawsze to jakies ostrzezenie.
kratek

Post numer:#11  Postprzez KędziorCG » 22 gru 2011, o 11:30

pompe jak kupujesz nowa z allegro czy nie to ma gwarancje wiec jak sie cos z nia dzieje to trzeba zwrócić ;p
Obrazek
KędziorCG
Magister

Moje BMW:
Silnik:

Post numer:#12  Postprzez kratek » 22 gru 2011, o 11:41

I to zrobiłem,i oddali kase :)
kratek

Post numer:#13  Postprzez Selected » 22 gru 2011, o 13:15

ja mam takie małe uprzedzenie do tych pompa z allegro, może po prostu trafiłem zły egzemplarz. jedną kupiłem po założeniu chodziła jak stary traktor. Poszła na reklamację, nowa chodziła już lepiej ale też nie za długo. Bo po jakimś roku może nie całym, pompa po 30 minutach do godziny po odpaleniu auta chodziła tak głośno, że tylko ją było słychać.
Kupiłem trochę mniejszą pompę renomowanej firmy "HART" ^^ za całe 90zł i o dziwo chodzi do tej pory i jest cicha i niema problemów z ciśnieniem paliwa. Gwarancja na rok bodajże i wymieniają od reki jak coś się z nią stanie. Więc jak najbardziej hart robi dobre pompy,
Selected
Student

Moje BMW: 318
Silnik: M30b35

Post numer:#14  Postprzez Dantte26 » 22 gru 2011, o 13:35

kratek napisał(a):jazdy na rezerwie kiedy w trasie bedziesz miał kryzysową sytuacje ?

hmm...no cóż nie wiem jak Ty, ale ja wogóle nie doprowadzam do takiej sytuacji...nie rozumiem jazdy na oparach...bo po co? i tak i tak będzie trzeba zatankować i nie ma co tego odwlekać i najlepiej pod kor...

co do drugiej kwesti to tak jak KędziorCG, wspomniał...każda nowa pompa posiada gwarancję także z wymianą nie powinno być problemu...ludzie kupują i jakoś na nich śmigają...co do pomp używanych to kupiłbym tylko taką która jest jeszcze w jeżdzącym aucie...zdemontowanej leżącej kilka lat na półce w garażu niestety ale nie zaufam...mimo że ori dość szybko się kończą...od siebie polecam pompy firmy QAP...jeździ u mnie już 5 lat i nie było z nią żadnych problemów...sprowadzana była na zamówienie w cenie 250zł...te allegrowe bosche i inne wynalazki nie są dla mnie przekonujące...co do wymiany to kupuj sam wkład...kosz i filterek zostaje twój...no chyba że filterek masz już przetarty co się często zdarza...
MOJE WIERNE e30: viewtopic.php?t=20734
Obrazek
/// Dolnośląska Grupa Rabunkowa ///
E30 idzie w żółte blachy
Dantte26
Stażysta

Moje BMW: 325i
Silnik: M20B25

Post numer:#15  Postprzez Jasmen » 22 gru 2011, o 13:44

Ja mam pompe harta prawie 4 lata, jeździłem na niej m40, teraz m50 i nie ma z nią żadnych problemów, także mogę polecić :cool2:
Jasmen
Student

Moje BMW: 325i
Nadwozie: Cabrio
Silnik: M50B25
Instalacja LPG: TAK
Kolejne BMW: 728
Silnik: M52B28
Instalacja LPG: TAK

Następna strona

Powrót do Układ paliwowy & Spalanie