[ x ]
!!! Zablokowałeś pokazywanie reklam !!!

Nasze forum utrzymuje się dzięki nim.

m20b20 odpalanie

Wszystko co jest związane z układem zasilania, instalacje LPG itp.

Post numer:#16  Postprzez Prins » 11 sty 2012, o 10:39

ognistooki napisał(a):Dzisiaj wymieniłem pompkę na nowszą (używka z e36) chodzi zdecydowanie ciszej. Odpalanie wychodziło na strzała za każdym razem przez cały dzień idealnie odpalała. Jednak po 8h postoju gdy byłem w pracy, zaś musiałem kręcić rozrusznikiem po kilkanaście sekund i wreszcie za 3 razem odpaliła. Byłem dzisiaj na komputerze i nie miałem żadnego błędu.

czasem tak maja m20 ze za pierwszym razem nie odpali i nie trzeba jej krecic dlugo tylko zakrecic jeszcze raz i odpala ,
Damian
Prins
Inżynier

Moje BMW:
Nadwozie: -------
Silnik:
Instalacja LPG: ---

Post numer:#17  Postprzez ognistooki » 11 sty 2012, o 14:33

No kręciłem przed chwilą ze 20 minut i nic, przez chwilkę zagrał (nie złapała nawet 1000 obrotów) i zgasła. potem tylko słychać było jak tylko jeden może dwa cylindry coś łapały reszta nie. Pompka działa.
ognistooki

Post numer:#18  Postprzez Prins » 11 sty 2012, o 16:50

sprawdzałeś regulator ciśnienia paliwa wtryski , przekaźnik czy sie nie zawiesza ewentualnie pompa ?
Damian
Prins
Inżynier

Moje BMW:
Silnik:

Post numer:#19  Postprzez ognistooki » 22 sty 2012, o 12:42

Witam, problem odpalanie został rozwiązany, auto poszło do serwisu BMW w Brzegu i chłopaki zrobili dokładną diagnozę. Wymienili: sterownik, przekaźniki pompy paliwowej, listwę wtryskową i jakiś tam wężyk. Miałem syf olejowo-wodny w kostce elektrycznej przy wtryskach - wyczyścili. Robocizna i diagnoza 300 zł + części 200 zł. Jeszcze muszę wymienić przepustnicę i będzie gicior majonez :)

Regulator ciśnienia paliwa też został wymieniony :D
ognistooki

Post numer:#20  Postprzez gebelsik.hs.pl » 22 sty 2012, o 12:54

Moim skromnym zdaniem to wystarczyło wymienić czujnik położenia wału(co chłopaki z serwisu napewno zrobili) i problem byłby rozwiązany i koszt byłby około 50zł czujnik i wymiana 7minut.ale to tylko moje zdanie.Pozdrawiam
gebelsik.hs.pl

Post numer:#21  Postprzez ognistooki » 22 sty 2012, o 13:20

Czujnik jest sprawny, był sprawdzany. Tak samo kabel od czujnika. Listwa wtryskowa była cała pognita
ognistooki

Post numer:#22  Postprzez jawor735 » 23 sty 2012, o 22:15

Panowie problem mam tego samego typu. Auto odpalalo ladnie i nagle przestalo. Sprawdzona pompa paliwa - działa , filtr paliwa wymieniony na nowy, swiece daja iskre. Co mam sprawdzic ? Czujnik temperatury , czujnik polozenia walu , listwe wtryskowa , reset kompa ? Co mam robic ?
jawor735

Post numer:#23  Postprzez ognistooki » 25 sty 2012, o 16:20

Miałby ktoś przepływomierz na podmianę do m20b20 z Opolszczyzny najlepiej z okolic Brzegu ??
ognistooki

Post numer:#24  Postprzez kamil7s » 26 sty 2012, o 02:20

Ja bym miał ;)
kamil7s
Uczeń

Moje BMW:
Silnik:

Post numer:#25  Postprzez ognistooki » 26 sty 2012, o 05:34

kamil7s napisał(a):Ja bym miał ;)

A daleko jesteś od Brzegu ? :)
ognistooki

Post numer:#26  Postprzez kamil7s » 26 sty 2012, o 13:53

Namysłów. Chyba nie daleko zależy jaka odległosć to daleko a jaka blisko. :) Tylko jak to byś chciał podmienić, czy zmienić i zapalić czy trzeba byłoby czekać aż silnik ostygnie. Bo ja chęci mam a z czasem może być kiepsko ;)
kamil7s
Uczeń

Moje BMW:
Silnik:

Post numer:#27  Postprzez ognistooki » 26 sty 2012, o 20:53

kamil7s napisał(a):Namysłów. Chyba nie daleko zależy jaka odległosć to daleko a jaka blisko. :) Tylko jak to byś chciał podmienić, czy zmienić i zapalić czy trzeba byłoby czekać aż silnik ostygnie. Bo ja chęci mam a z czasem może być kiepsko ;)

świetnie, 40 min drogi :) tylko nie stać mnie na paliwo na wyjazd hahah :) no właśnie chodzi mi żeby podmienić, odpalić i poczekać aż ostygnie i znowu odpalić. Jak będzie na strzały palić to zostaje mi wymiana bo jakakolwiek regulacja nie pomogła. Z czasem mogę się dostosować :) jak coś to będziemy w kontakcie :)
ognistooki

Post numer:#28  Postprzez buhaaq » 27 sty 2012, o 21:19

Ja też mam problem z odpalaniem. Bardzo dziwny przypadek. Rano czasami odpali z pierwszego bez gazu cyk i chodzi a czasami w ogóle nie odpali np. dzisiaj rano odpala bez problemu ale wieczorem odpaliłem i od razu zgasła i już nie mogłem odpalić. Za każdym razem czuć benzynę. Ogólnie m20 nigdy na zimnym mi dobrze nie chodziło przerywało trochę. Teraz konkrety układ zapłonowy - git, czujnik temp. podmieniałem nic. czujnik wału sprawdzany - sprawny. Miał ktoś podobny przypadek? Stawiam na wtryski które leją i zalewa go. Jak już nie chce odpalić to świece muszę wyciągać i przepalać wtedy z pierwszego odpala (świece nowe NGK).
Kupie listwę drzwi, ramke shadow prawe, listwę progową lewa kierowcy(ta przy fotelu na duże spinki).

Pozdrawiam Mateusz.
buhaaq
Student

Moje BMW: 320i
Nadwozie: Coupe
Silnik: M20B20
Instalacja LPG: TAK

Post numer:#29  Postprzez ognistooki » 28 sty 2012, o 06:06

Sprawdź listwę wtryskową, może nie ma tam ciśnienia i zamiast robić mgiełkę to leje paliwo do cylindra u mnie tak było, wymiana listwy i regulatora ciśnienia paliwa pomogło. Chociaż ja też wymieniłem to i jeszcze mnóstwo innych rzeczy to i tak mi nie odpala teraz, ostatnią rzeczą jaka mi została do sprawdzenia/wymiany to przepływomierz. Bo cały osprzęt mam wymieniony i sprawdzony. Powodzenia!
ognistooki

Post numer:#30  Postprzez Dj Snake » 2 lut 2012, o 23:15

Taką listwe wtryskową da się dostać jakiś zamiennik w ludzkich pieniądzach? Czy tylko wymiana z gównianej mojej na niewiadomą używke by wchodziła w grę? A może jakaś regeneracja? Bo nowy wtrysk pojedynczo to spory koszt :/
Obrazek

Jezeli nie obiciera to znaczy ze jest za wysoko :]
Dj Snake
Stażysta

Moje BMW: 320
Nadwozie: Sedan
Silnik: M52B20
Instalacja LPG: NIE

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Układ paliwowy & Spalanie