[ x ]
!!! Zablokowałeś pokazywanie reklam !!!

Nasze forum utrzymuje się dzięki nim.

Strasznie kopci na zimnym silniku!!!!

Wszystko co jest związane z układem zasilania, instalacje LPG itp.

Strasznie kopci na zimnym silniku!!!!

Post numer:#1  Postprzez siwy e30 » 27 gru 2007, o 22:19

Rano jak odpaleauto i do puki silnik jest zimny moj 1,8 is kopci na maxa normalnie dymaka ze czasem auta zamno prawie nie widac!!! Co to moze byc?????
Fuck them new model cars, we ridin' old school!
siwy e30
Uczeń

Moje BMW:
Nadwozie: -------
Silnik:
Instalacja LPG: ---

Post numer:#2  Postprzez Adrian » 27 gru 2007, o 22:24

A na jaki kolor kopci? Może para wodna z wydechu ulatuje (tym bardziej, że ma elpidżi więc stawiałbym na to).
Adrian
Magister

Moje BMW: 320
Nadwozie: Coupe
Silnik: M20B20
Instalacja LPG: NIE
Silnik: MxxBxx

Post numer:#3  Postprzez adi_ » 27 gru 2007, o 23:28

siwy e30 napisał(a):Co to moze byc?????

to może być wszystko :wink: zależy od koloru dymku :twisted:
adi_

Post numer:#4  Postprzez Menl » 28 gru 2007, o 01:02

jak dymek kolory szarego to normalka przy gazie w taki zimne dni, jak dymek niebieski to juz lipa .
ja mam takie same chore akcje :lol: jak stoje na swiatlach rano i mysle czy juz mi uszczelka nie poszla albo bierze porzadnie olej.
popatrz tez ze w lato tak nie bylo wiec raczej nie ma sie co przejmowac :wink:
Menl

Post numer:#5  Postprzez misHa » 28 gru 2007, o 13:14

Pewnie para wodna. Zauważ że w zimne dni dużo aut kopci oprócz twojego :wink:
misHa

:0

Post numer:#6  Postprzez siwy e30 » 28 gru 2007, o 15:19

Nie no kopci na normalny kolor bo w silniku po za rozrzadem to juz wymieniłem wszytsko: Silnik jest po generalce ale naprawde jak czasem stane na swiatlach to az mi wstyd taka zasłona dymna zamna powstaje :D vChyba przyciemnie wszytskie szyby zeby nie było mnie widac :D
Fuck them new model cars, we ridin' old school!
siwy e30
Uczeń

Moje BMW:
Nadwozie: -------
Silnik:
Instalacja LPG: ---

Post numer:#7  Postprzez sylwek255 » 20 kwi 2008, o 19:48

Podepne sie pod temat.A wiec jak odpale silnik to przez 5 sekund po odpaleniu kopci na niebiesko dosc mocno, a potem kopci na bialo ale to juz napewno para Bardziej mnie interesuje ten niebieski dym czy to moze byc cos powaznego lub cos sie zaczyna dziac?
sylwek255

Post numer:#8  Postprzez adi_ » 21 kwi 2008, o 15:56

ile Ci chla oleju?
adi_

Post numer:#9  Postprzez matisik » 21 kwi 2008, o 19:45

no jak dym niebieski to pali olej, ciekawe dlaczego tylko przez 5 sekund :) Ale to m40, wszystko może być nie tak ;D Bardzo ciężko może być znaleźć przyczyne. Ale cóż... Nie śmierdzi, nie ruszaj!
matisik

Post numer:#10  Postprzez sylwek255 » 22 kwi 2008, o 07:33

Trudno mi powiedziec ile chla oleju.Bo mam maly przeciek oleju przez uszkodzana miske w tym tyg.bede to robil.No a tez sam sie dziwie ze kopci tylko po odpaleniu 5 sekund.
sylwek255

Post numer:#11  Postprzez Gotrek » 23 kwi 2008, o 01:02

prawdopodobnie uszczelniacze zaworowe, jeżeli to tylko przy starcie...spala olej nagromadzony na trzpieniach zaworowych...
Gotrek

Post numer:#12  Postprzez Grześ » 24 kwi 2008, o 18:39

Nie ma co sie przejmowac jak zacznie kopcic caly czas na niebiesko to motor won i drugi pod maske.A zawory ci nie dzwonia na zimnym?
:sni:
Grześ

Post numer:#13  Postprzez Noctoorn » 27 kwi 2008, o 10:49

Jestem tu nowy wiec witam wszystkich :)
Od niedawna jestm dosc szczesliwym posiadaczem e30 316i touring i mam pewien problem :( Otoz jakos dziwnie kopci mi moja maszynka a najgorsze jest to ze dymek wydaje mi sie niebieskawy :cry: Wydaje mi sie za oleju nie bierze a i na maszynce od kompresji najmniej wyszlo na 3 cylindrze 10,6 czyli wydaje mi sie ze nie jest zle. Jak sie zagrzeje to wszystko jest juz dobrze. Wie ktos czym to moze byc spowodowane??
Z gory dzieki za pomoc
Noctoorn

Post numer:#14  Postprzez tigre0070 » 27 kwi 2008, o 14:47

Noctoorn napisał(a):najgorsze jest to ze dymek wydaje mi sie niebieskawy
jak się tylko wydaje to nie ma problemu - gdyby faktycznie był niebieskawy to byłoby gorzej...
tigre0070

Powrót do Układ paliwowy & Spalanie