[ x ]
!!! Zablokowałeś pokazywanie reklam !!!

Nasze forum utrzymuje się dzięki nim.

m40 nie odpala.

Wszystko co jest związane z układem zasilania, instalacje LPG itp.

Post numer:#16  Postprzez The Polak » 28 sty 2012, o 23:15

Moim zdaniem jeśli będzie pewność, że dochodzi to dopiero można dalej szukać. Nie ma co gdybać tylko robić trzeba.
Ja z gazu w taki ziąb też nie odpalę więc w tym bym przyczyny nie szukał.
The Polak
Rekrut

Moje BMW: 316i
Nadwozie: Touring
Silnik: m42b18
Instalacja LPG: TAK

Post numer:#17  Postprzez winzent » 28 sty 2012, o 23:35

Bardzo dobra uwaga, aktualnie od rana stoi w garazu, jednak na gazie faktycznie probowalem odpalic na dworzu gdzie stala od wielu dni na minusie - nie pomyslalem, przyznaje. Paliwo dochodzi po podlaczeniu pompy na stowke, odlaczylem przewod paliwowy przy silniku, wsadzilem do sloika, pech chcial ze odlaczylem kanal zwrotny wiec trysnelo z rurki jak z kranu i lecialo zdrowo dopoki nie odlaczylem pompy. Czyli mniemam ze paliwo do wtryskow dochodzi.

[ Dodano: 28-01-2012, 22:47 ]
Nie zmienia to faktu ze jest spiecie na kablu od pompy, chyba nie wspomnialem. Podlaczona 'na krotko' pompuje waszke ale jak pisalem, jednak bezskutecznie.. czy wystepuje taka opcja jak zalanie swiec? bo chyba watpie..

[ Dodano: 28-01-2012, 23:06 ]
btw, w 325 problem rozwiazany, nie stykala wtyczka od pompy paliwa.. dzien pompy normalnie, zarazliwe ;)
winzent
Uczeń

Moje BMW: 325
Nadwozie: Touring
Silnik: m20b25
Instalacja LPG: TAK

Post numer:#18  Postprzez jawor735 » 20 mar 2012, o 22:15

kolego winzent - rozwiązales swoj problem z m40 ? Bo obecnie jestem w takiej samej sytuacji... Bocian jechal i padl. Sprawdzone wtryski, pompa i iskra i nie wiem za co sie brac dalej. Mozecie cos zasugerowac co nalezy sprawdzic zeby odpalila ?
jawor735

Post numer:#19  Postprzez bartek.ilc » 10 sie 2012, o 20:34

Przyczyną niesprawnosci były przewody wn. Opis nowej usterki w tym aucie umiesciłem w nowym temacie.
bartek.ilc

Poprzednia strona

Powrót do Układ paliwowy & Spalanie