[ x ]
!!! Zablokowałeś pokazywanie reklam !!!

Nasze forum utrzymuje się dzięki nim.

problem z zapalaniem

Wszystko co jest związane z układem zasilania, instalacje LPG itp.

problem z zapalaniem

Post numer:#1  Postprzez gofer » 17 mar 2012, o 12:47

Witam panowie mam taki problem z moim silnikiem m20b25 a konkretnie z zapalaniem objawia się to tym że trzeba dość długo kręcić rozrusznikiem żeby zapalił , po zapaleniu silnik pracuje normalnie nie kopci nie przerywa nie faluje ani nic w tym rodzaju ? co to może być ??
dodam że sprawdzałem ciśnienie na pompie jest ok oraz trzyma ciśnienie , podmieniłem przepływkę ,komputer ,czujnik temperatury (niebieski) sprawdziłem też przekaźnik pompy i dalej jest to samo :mad2: pomóżcie bo naprawdę już mi się pomysły wyczerpują, auto miało kiedyś LPG ale poprzedni właściciel ją wymontował czy mogło to spowodować zapieczenie wtrysków ?
A jeszcze jedno jak auto postoi dłuższy czas ok tygodnia to zapala normalnie od pierwszego razu
Było
316/m40
318/m10
335/m30
Jest
325/m20 100% oryginał
gofer
Uczeń

Moje BMW: 325iA
Nadwozie: Coupe
Silnik: M20B25
Instalacja LPG: NIE

d

Post numer:#2  Postprzez bmwe30kombi1 » 17 mar 2012, o 14:23

siemka

mialem podobnie z moim M20... zimny palil od strzala a delikatnie cieply juz nie tak chetnie.
z tego co slyszalem od innych- "M20 tak maja.. " :D wiec sie tego trzymam chociaz przesiadlem sie na M50 :evil:

pozdr :kie:
bmwe30kombi1

Post numer:#3  Postprzez czesci_e30 » 17 mar 2012, o 15:32

a może czujnik ?? problem podobny jaki mialem kiedys na m50.
Nie kupujcie u pana GINSZT z Hajnówki !!! to zwykły oszust :)
czesci_e30
Student

Moje BMW: 3xx
Nadwozie: Sedan
Silnik: MxxBxx
Instalacja LPG: NIE

Powrót do Układ paliwowy & Spalanie