Mam taki mały problem... Mianowicie chcę kupić przepływomierz i go podmienić, ponieważ mam obawy, że auto pali mi trochę za dużo
( 15l/100km PB95 ), a wszystkie inne graty, które miałyby z tym związek już wymieniłem. Niestety w okolicy nie mam nikogo z takim autem jak ja. I tutaj pojawia się problem. Przepływka która siedzi w moim aucie ma oznaczenie: 0280202134 1 734 655.9 BOSCH. Gdy patrzę na aukcjach na numery, to pojawia się info, że przepływka z tym nr może nie być od tego silnika. Poza tym jedną już kupiłem ( miała pasować idealnie ) a okazało się coś całkiem innego
. Jeżeli macie chwilę czasu, to rzućcie okiem na swoje przepływki w silniku M40B18 i napiszcie nr seryjnej. Może tak uda mi się coś ustalić i kupić taką jaka od początku być powinna...
Z góry dzięki za pomoc.
P.S. Jeżeli ktoś z was ma taką przepływkę, chętnie ją nabędę

Po wymianie pojechałem też na diagnostykę i na kompie potwierdziło się, że sonda jest ok. Facet mi powiedział, że wszystko gra, a jedyna rtzeczą jeszcze, która może nawalać jest przepływka, której niestety na kompie nie da się sprawdzić...